Choose your language

 • Global delivery.
 • Secure payment.
 • Love for basketball.
 • Your shopping cart is empty

  This cart seems empty. Start filling it! In case you left some items in your cart last time, try signing in to your account.

  Continue shopping Sign in

Air Jordan Retro XI ''Concord''

Sold Out
378037-100
€200.00

Details

Air Jordan 11 Retro so najljubši model med igralci in navdušenci nad supergami, izdelani iz mrežaste tkanine ter polnozrnatega in patentiranega usnja.
Podporna struktura iz ogljikovih vlaken izboljša dinamičnost, enota Air-Sole pa ublaži vaš korak po celotni dolžini.

 • Zgornji del iz usnja in mrežice je opremljen z robom iz patentiranega usnja.
 • Podporna struktura iz ogljikovih vlaken zagotavlja trdnejšo oporo.
 • Zunanji podplat iz polne in prosojne gume zagotavlja oprijem.

VSAKA OBUTEV IMA SVOJO ZGODBO
Vsaka izdaja modela Air Jordan ima svojo zgodbo in „tisto nekaj“, po čemer je posebna. Seveda je jasno, da so nekatere zgodbe večje od drugih, vendar je samo ena lahko največja. Večina fanov in „odličnjakov“ iz predmeta Primerjalni pregled obutve Michaela Jordana (škoda, da tak predmet še ne obstaja na kateri od fakultet :D) se bo strinjala, da ima model Air Jordan XI, bolj poznan kot Concord, ob sebi ravno to, največjo zgodbo.

Če bi kdorkoli popolnoma nepoučen preučil snov iz zgoraj navedenega imaginarnega predmeta, bi se „enajstica“ s svojim videzom takoj oddvojila od preostanka, saj je izdelana natančno po želji in navodilih Michaela Jordana tako, da jemlje dih in to ne glede na to, ali se nosi na košarkarskem igrišču ali pa k obleki za svečano priložnost. Bleščeče, lakirano usnje in podobni učinki na športnih copatih dandanes ne predstavljajo več takega „wow“ učinka, ko pa je MJ prvič obul 11-ico v polfinalu vzhodne konference leta 1995 proti Orlando Magic, pa lahko rečemo, da sta on in Nike še enkrat pretresla in na novo definirala svet športnih copat.

Še bolj od samega videza športnega copata je za to zgodbo zaslužen kontekst, v katerem se je le-ta pojavil in v katerem se je nosil. Leta 1995 je Jordan prekinil svojo kariero igralca baseballa in se je vrnil k delu, v katerem je bil najboljši na svetu. Sam način, kako je to najavil medijem in fanom, je bil nekaj nepredstavljivega v svetu odnosov z javnostjo ali v današnji obkroženosti z družbenimi mediji in internetom. Namreč, njegov agent je poslal telefaks (!) z najbolj enostavnim in najkrajšim sporočilom doslej „I'm back“ oziroma „Vrnil sem se“. Naj še spomnimo, da je po povratku in vse do serije proti Orlanda, ki so jo Bullsi izgubili, MJ nosil 10-ico in da je namesto svoje prepoznavne številke 23 na dresu nosil številko 45 v čast svojega brata. OK, nosil jo je tudi zato, ker je Chicago že upokojil njegov dres, pa tudi opustil odločitev o ponovnem aktiviranju stare številke, potem ko mu je nasprotnik Nick Anderson rekel,  da „igralec s številko 45 ni kot tisti s številko 23“ in ga je s tem dodatno motiviral.

Da, Bullsi so izpadli in zgodba tega športnega copata morda niti ne bi bila največja, če Jordan  takoj tega leta ne bi posnel filma Space Jam, v katerih jih je seveda nosil in če jih ne bi nosil v celotni naslednji zgodovinski sezoni, v kateri so Bullsi dosegli takrat rekordnih 72 zmag v rednem delu sezone in osvojili naslov prvaka.

Po seriji redizajnov tega legendarnega športnega copata letos dobivamo model, ki je skorajda identičen originalu in bo na zadnjem delu imel številko 45, kot tudi vijolično-moder podplat, kar se v preteklih letih ni zgodilo. O tehničnih specifikacijah, podplatu, udobnosti in drugih stvareh pri tem športnem copatu resnično sploh ni treba zgubljati besed, saj je vse na najvišjem nivoju, poseben bonus pa je v tem, da se ta športni copat lahko uporablja tako v performance kot tudi v lifestyle kategoriji.

Michael Jordan

For most fans, he is the greatest basketball player of all time a.k.a. the GOAT! While playing for the University of North Carolina, Chicago Bulls and Washington Wizards, he performed some of the most legendary moves in the history of basketball. After one NCAA Championship and six NBA titles, as many MVP Finals awards, five regular season MVP awards, 14 All-Star appearances, after being the NBA's leading scorer 10 times, winning two dunk contests and even being the best defensive player in the NBA in 1988 and two Olympic gold medals, "His Airness" changed the world of basketball with his game. He also made basketball one of the most popular sports in the world, and his collections are an inspiration to people of all ages around the world. As an owner of the Charlotte Hornets, he is still active in the NBA today, and he confirmed his immortality by being inducted into the Hall of Fame!

Retro XI

Retro XI
The 1995/96 season was a season that went down forever in the history of basketball and basketball footwear. The Chicago Bulls won a new title, in addition to setting up an incredible record of 72 wins and 10 losses. Jordan became the only player in the history to win three MVP titles as he was titled the MVP of the regular season, of the All-Star game and the MVP of the Finals.

The Jordan XI, which is considered to be the most popular and one of the most sought sneaker in the world, was also launched this year. Buggs Bunny thinks the same and we saw Mike and him playing together in the cult movie Space Jam, where they join forces with the other Looney Tunes heroes in a matchup against evil aliens.

Jordan wasn't the most satisfied with the look of the Jordan Xs. He wanted something more, something better. Because it was to first shoe to be released after his return to playing basketball, he was very careful about the details.

And his presence had a magical effect. Jordan Retro XI are the first basketball shoes to be made of patent leather, and even today we can still see players running around the courts in this cult model.

Jordan Retro XI were a HIT even before they were released ... and they are remaining a HIT until today.

Air Jordan

In 1984, Nike signed the extremely talented Michael Jordan and in 1985 launched the first legendary Air Jordan 1 sneakers. This was followed by other popular models that turned the brand into a global hit, with ambassadors such as Ray Allen, Carmelo Anthony, Chris Paul, Jayson Tatum, Zion Williamson and Luka Dončić. Jumpman, the logo of this brand is a sign of top quality and style and must be in the wardrobe of every basketball fan.

Other information

MATERIAL

Upper
Textile + Other
Lining and insert
Other
Sole
Other