Choose your language

 • Global delivery.
 • Secure payment.
 • Love for basketball.
 • Your shopping cart is empty

  This cart seems empty. Start filling it! In case you left some items in your cart last time, try signing in to your account.

  Continue shopping Sign in

Air Jordan Retro XI ''Midnight Navy'' Win like Mike 82

Sold Out
378037-123
€200.00

Details

Legendarna obutev, ki predstavlja simbol Retro obutve in v sebi skriva veliko več-legendarno sezono Chicago Bullsov, ko so dosegli neverjeten rezultat 72 zmag in 10 porazov, vse skupaj pa so nadgradili z naslovom prvaka.

 • Jordan 11 so bile zelo hitro sprejete in veljajo za izredno cenjen model!
 • ''Win like Mike 82 ''.
 • Obutev poskrbi za veliko udobja in odlično oblazinjenje z Air Sole v podplatu. 
 • Zgornji del se odlično prilega ter s svojim izgledom poskrbi za lesketajoči stil. 
 • Visoka različica. 

AIR JORDAN RETRO XI
Sezona 1995/96 je bila sezona, ki se je za vedno zapisala v zgodovino košarke in košarkarske obutve. Chicago Bullsi so osvojili nov naslov, poleg pa postavili neverjeten dosežek 72 zmag in 10 porazov. Jordan je kot edini osvojil tri MVP naslove in sicer je bil izbran za MVP-ja rednega dela sezone, All-Star tekme in finala. V tem letu pa so bile na trg spuščene tudi Jordan XI, ki veljajo za najpopularnejši in eden izmed najbolj iskanih modelov obutve na svetu.

Tudi Buggs Buny je istega mnenja, zato smo jih lahko videli tudi v kultnem filmu Space Jam, kjer Mike in ostali junaki Looney Tunes združijo moči v tekmi proti zlobnim vesoljčkom. Jordan ni bil najbolj zadovoljen z izgledom Jordan 10, zato je želel nekaj več, nekaj boljšega. Zato je bil pri detajlih zelo previden, saj je šlo hkrati za prvo izdajo po njegovi vrnitvi iz ''košarkarskega'' pokoja. In njegova prisotnost je imela magični učinek. Jordan Retro 11 so prva košarkarska obutev, ki so narejeni iz patentiranega usnja, še danes pa lahko vidimo igralce, ki tekajo po igrišču v tem kultnem modelu.

Jordan Retro 11 so bile HIT, še preden so bile spuščene na trg. In HIT ostajajo še naprej.

VSAKA OBUTEV IMA SVOJO ZGODBO
Vrača se eden najbolj priljubljenih modelov superg vseh časov AIR JORDAN 11 WIN LIKE 82, ki posodablja njegov zmagoviti met za zmago in naslov prvakov NCAA lige. Za svoj uspeh je MJ vedno nosil svoje UNC podhlačke v barvah svoje univerze, ki so bile tudi njegov (LUCKY CHARM) .

Model AIR JORDAN 11 je bil prvič izdan leta 1995 in ga je oblikoval priznani oblikovalec Tinker Hatfield. Kot je znano je tudi prvi Nike-ov model, kjer je mrežica zgornjega dela zgibanke namenjena temu, da je superga lažja in trajnejša od preteklih Jordanovih modelov. Naslednje spremembe so sledile na podplatu, kjer so uporabili vzmetne plošče iz ogljikovih vlaken za sestavo, za boljšo odzivnost in oprijem na igrišču.

Na supergah so tudi prvič uporabili patentno usnje, ki je lažje od pravega in se ne razteza kot pravo usnje. AJ11 so najbolj formalna superga, ki se jo seveda lahko nosi z obleko. Michael Jordan je superge nosil, ko je z Chichago Bullsi osvojil prvensto v sezoni 1995-1996 in tudi na ALL STAR-u tekmi leta 1996, v isti sezoni je tudi osvoji dva MVP naslova, zato so bile AJ11 zelo medijsko izpostavljene in imajo velik vpliv na kulturo superg.

Kot zanimivost dodajmo, da je Michael Jordan v sezoni 1995-1996 povprečno dosegal 30.4 točke na tekmo in zadel po 40 ali več točk na vsaj 9 tekmah, ko je nosil AJ11. Čevlji se tudi pojavijo v SPACE JAM filmu in so najbolje prodajan copat vseh časov.

JORDAN BRAND nam letos prvič ponuja dva zelo pričakovana releasa AIR JORDAN 11 WIN LIKE 82 in seveda AIR JORDAN 11 WIN LIKE 96.

Michael Jordan

For most fans, he is the greatest basketball player of all time a.k.a. the GOAT! While playing for the University of North Carolina, Chicago Bulls and Washington Wizards, he performed some of the most legendary moves in the history of basketball. After one NCAA Championship and six NBA titles, as many MVP Finals awards, five regular season MVP awards, 14 All-Star appearances, after being the NBA's leading scorer 10 times, winning two dunk contests and even being the best defensive player in the NBA in 1988 and two Olympic gold medals, "His Airness" changed the world of basketball with his game. He also made basketball one of the most popular sports in the world, and his collections are an inspiration to people of all ages around the world. As an owner of the Charlotte Hornets, he is still active in the NBA today, and he confirmed his immortality by being inducted into the Hall of Fame!

Air Jordan

In 1984, Nike signed the extremely talented Michael Jordan and in 1985 launched the first legendary Air Jordan 1 sneakers. This was followed by other popular models that turned the brand into a global hit, with ambassadors such as Ray Allen, Carmelo Anthony, Chris Paul, Jayson Tatum, Zion Williamson and Luka Dončić. Jumpman, the logo of this brand is a sign of top quality and style and must be in the wardrobe of every basketball fan.

Other information

MATERIAL

Upper
Textile + Other
Lining and insert
Other
Sole
Other