Choose your language

 • Global delivery.
 • Secure payment.
 • Love for basketball.
 • Your shopping cart is empty

  This cart seems empty. Start filling it! In case you left some items in your cart last time, try signing in to your account.

  Continue shopping Sign in

Jordan 13 Retro "He Got Game" (TD)

- 20%
414581-104
€60.00 €48.00

Details

Hitrost in odzivnost! 

 • Ponuja izjemno udobje in odzivnost.
 • Phylon vmesni podplat za maksimalno udobje.
 • Zgornji del je narejen iz usnja.
 • Jordan 13 Retro nudi maksimalno podporo vašim stopalom in gležnjem.
 • Podplat iz gume za boljši oprijem in prožnost.

VSAKA OBUTEV IMA SVOJO ZGODBO

Ta posebna ponovna izdaja športnega copata bo razveselila vse starejše oboževalce in jih hitro pritegnila, da ujamejo en par zase, medtem ko za mlajšo generacijo predstavlja učno uro iz zgodovine o nečem edinstvenem.

Torej, govora je o modelu Air Jordan 13 He Got Game, pri katerem gre za kombinacijo ene najbolj priljubljenih izdaj Jordan modela in enega najboljših filmov o košarki.

Jordan je 13-ico nosil v svoji zadnji sezoni (97/98) v Chicagu, film He Got Game pa je izšel pred poletjem leta 1998. O Jordanovem zadnjem letu v dresu Bullsov je skorajda vsem poznano vse, tistim, ki jih je potrebno spomniti na film, pa na kratko kot opomnik povzemamo sledeče:

 • glavni igralci: Ray Allen in Denzel Washington
 • režiser: Spike Lee
 • soundtrack: Public Enemy
 • v filmu nastopajo (cameo): Shaquille O’Neal, Reggie Miller, Bill Walton, Scottie Pippen, Michael Jordan, Charles Barkley

Povezava med filmom in športnim copatom je v tem, da Jake Shuttlesworth (Denzel Washington), oče Jesusa Shuttleswortha (Ray Allen), svoj dolgotrajno porušen odnos s sinom popravlja med drugim tudi z igranjem košarke ena-na-ena, pri tem pa nosi športne copate model Air Jordan 13. Superge so bile tisto poletje 1998 absolutni hit in številni so še danes mnenja, da je bil ta model ena najboljših izdaj celotne Jordanove kolekcije. Vsem tistim, ki potrebujejo „refresh“ ali razlago o samem filmu, priporočamo ogled filma, mi pa se bomo v nadaljevanju posvetili športnemu copatu.

Sam navdih za model je prišel od Jordanovih premikov in ubijalske učinkovitosti z obeh strani igrišča (obramba/napad), kar je legendarni dizajner Tinker Hatfield povezal s črno mačko oziroma panterjem. To je začetni dizajn, katerega je predstavil Jordanu:

Zgodba pravi, da je šlo za ljubezen na prvi pogled, tako da je bil po le nekaj manjših popravkih dizajna izdelan končni videz športnega copata. Posebej prepričljiva pri končni rešitvi je bila tudi uporaba zelenega 3-D holograma, ki je bil kot pečat odličnosti za vse, kar je ta športni copat predstavljal, istočasno pa tudi asociacija na oči plenilca, ki se svetijo iz teme. Zgodba tudi pravi, da je bil to prvi Air Jordan športni copat, katerega dizajn je bil zaključen na računalniku in ne na papirju. Ravno tako je bil to prvi model, ki ga je Nike izdal pod zasebno etiketo Jordan Brand, kar je obenem tudi prvi primer športnika, ki je zavzel tako pomemben položaj v industriji športnih copat.

Ta znameniti model je imel že nekaj naknadnih izdaj in številne colorwaye, vendar pa je Air Jordan 13 He Got Game povratek k koreninam v pravem smislu. Že sam material (prevladuje tumbledusnje, z bočnimi deli iz brušenega usnja) pomeni pravi povratek v pozna 1990-a, spominja pa tudi na to, kako je 13-ica že takrat bila pred svojim časom kot eden od najlažjih športnih copat, dizajniranih kadarkoli do milimetra natančno ter da največjemu košarkarju vseh časov nudijo vse, kar na vrhuncu kariere potrebuje. Tudi barve modela so enostavna oda originalnemu modelu iz filma (belo – črno – rdeče), tako da je ta športni copat naše priporočilo vsakemu zbiratelju ali igralcu, ki želi športni copat vrhunske kakovosti in zmogljivosti.

Michael Jordan

For most fans, he is the greatest basketball player of all time a.k.a. the GOAT! While playing for the University of North Carolina, Chicago Bulls and Washington Wizards, he performed some of the most legendary moves in the history of basketball. After one NCAA Championship and six NBA titles, as many MVP Finals awards, five regular season MVP awards, 14 All-Star appearances, after being the NBA's leading scorer 10 times, winning two dunk contests and even being the best defensive player in the NBA in 1988 and two Olympic gold medals, "His Airness" changed the world of basketball with his game. He also made basketball one of the most popular sports in the world, and his collections are an inspiration to people of all ages around the world. As an owner of the Charlotte Hornets, he is still active in the NBA today, and he confirmed his immortality by being inducted into the Hall of Fame!

Air Jordan

In 1984, Nike signed the extremely talented Michael Jordan and in 1985 launched the first legendary Air Jordan 1 sneakers. This was followed by other popular models that turned the brand into a global hit, with ambassadors such as Ray Allen, Carmelo Anthony, Chris Paul, Jayson Tatum, Zion Williamson and Luka Dončić. Jumpman, the logo of this brand is a sign of top quality and style and must be in the wardrobe of every basketball fan.

Other information

MATERIAL

Upper
Textile + Other
Lining and insert
Other
Sole
Other