Choose your language

 • Global delivery.
 • Secure payment.
 • Love for basketball.
 • Your shopping cart is empty

  This cart seems empty. Start filling it! In case you left some items in your cart last time, try signing in to your account.

  Continue shopping Sign in

Nike Zoom KD 10 ''Fingerprint'' BG

918365-001
€120.00

Details

Dinamična podpora za hiter prvi korak!

 • Vsestranska obutev za vsestranske igralce, ki želijo v svoji igri dominirati. 
 • Nova obutev KD omogoča ultra-odzivno oblazinjenje ter poskrbi za ključno prednost pred nasprotniki. 
 • Flyknit tehnologija za udobje, prileganje in zračnost. 
 • Poseben način zavezovanja zagotavlja podporo, kjer jo najbolj potrebujete. 
 • Zoom Air za izjemno odzivnost. 
 • Gumijast podplat za dolgotrajnost. 
 • Enostavno obuvanje. 

VSAKA OBUTEV IMA SVOJO ZGODBO
Meseca maja, 10 let nazaj, je Nike podpisal pogodbo z visokim, suhljatim in malo sramežljivim 18-letnikom. Še bolj presenetljivo je, da je skoraj takoj ta mladenič dobil svoj prvi »signature« košarkarski copat. Najbrž že veste o kom govorimo? Seveda – o Kevin Durantu, ki nas že desetletje navdušuje s svojo agilno in dinamično igro in ki ogroža nasprotnika tako z meti od daleč kot tudi odločnim prodorom pod koš.

Kevin Durant je bil #2 izbor v NBA leta 2007, ko je obiskoval University of Texas. Morda malce tvegana naložba se je izkazala za pravilno, saj so KD vsako leto ena najbolj pričakovanih izdaj košarkarske »performance« obutve. Kot vse KD superge do zdaj, je tudi 10. izdajo oblikoval Nikov dizajner Leo Chang. Chang je pri svojem oblikovanju vedno izhajal iz evolucije Kevinove igre. Tako kot je Durantova igra v zadnjem letu napredovala na konsistenten in subtilen način, lahko opazimo podobno izboljšavo iz KD 9 na KD 10. Osnovni dizajn namreč ostaja enak, podrobnosti pa so izboljšane. Najpomembnejša sprememba je dejstvo, da del copata sestavlja najboljša Flyknit konstrukcija, ki smo jo do zdaj imeli priložnost srečati v košarki. Napredek v Flyknit tehnologiji je omogočil, da KD 10 krasijo neverjetna prilagodljivost, zračnost in podpora, kjer jo košarkar potrebuje.

»KD6 so bile velika prelomnica. Zaupal sem Leu in Nike-u, da naredita nizko obutev, ki mi bo odgovarjala na igrišču in bil sem navdušen. Zdaj, s KD 10, kombiniramo nizek profil in moj najljubši material na vrhu superge.« – Kevin Durant.

Poleg Flyknita so velika prednost novih KD tudi vezalke. Netipičen sistem zavezovanja je oblikovan tako, da drži stopalo na mestu, ki preprečuje prosto gibanje vaših stopal v levo in desno stran. Pomemben del je tudi podplat, ki ima po vsej dolžini enoto Nike Zoom Air, ki je debitirala na KD 9. Če je v prvi verziji Zoom Air povzročal nekaj težav pa jih tokrat ne pričakujemo, saj so ga nadgradili s trajnostjo in odpornostjo na močne pritiske. Navsezadnje, so KD 10 izredno lepe.

Hočeš biti kot Kevin Durant? Vse se začne s treningom in pravo obutvijo.

Kevin Durant

With consecutive NBA championships and Finals MVP awards, he continues to prove every day that he is one of the best scorers of all time. His number 35 is already retired at the University of Texas. NBA Rookie of the year, 11 All Star appearances, world champion with the US, three-time Olympic gold medalist and four-time leading scorer in the NBA... although he plays for Brooklyn in the company of superstars, Durant confirms every game that he is one of the best basketball players, who uses just about every piece of the court to his advantage. He proudly steps on it in his Nike KD sneakers, with which he sets trends outside of the court as well. Will he become a champion in them for the third time?

Nike

Nike, the largest sports company in the world, is present in almost all sports: basketball, soccer, athletics, football, tennis, etc. They are focused on continuous development by introducing various new technologies such as Dri-FIT, Air Max, Air Zoom, Therma-FIT, Lunarlon, Flyknit, Air Zoom Strobel, React foam, etc. that give athletes an advantage so they can achieve even better results. In the world of basketball, their quality is represented by Michael Jordan, Kobe Bryant, LeBron James, Kevin Durant, Paul George and others.

Other information

MATERIAL

Upper
Textile + Other
Lining and insert
Other
Sole
Other