• Donovan Mitchell: Najboljši igralec, za katerega še niste slišali

  Fant iz New Yorka, ki bi skoraj odšel po očetovih stopinjah in končal v drugem športu - bejzbolu (v srednji šoli ga je prenehal igrati zaradi zloma zapestja), je vse navdušil s svojo eksplozivnostjo, atletskimi sposobnostmi in odločnostjo, ki le redkokdaj spremlja igralce, ki šele vstopajo v NBA ligo.

 • Turnir QUAI 54 praznuje 15. rojstni dan!

  Svetovno prvenstvo v ulični košarki Quai 54, ki se na začetku poletja odvija v Parizu, velja za enega izmed najbolj znanih »streetball« turnirjev na svetu, vsekakor pa za največjega v Evropi. Je tudi edini, ki ga sponzorira znamka Jordan.

 • MJ spet z legendarnimi AJ 4

  Letošnje leto je prav posebno leto, saj Jordan brand praznuje 30 obletnico enega najbolj prepoznavnih superg vseh časov in to so Air Jordan 4 ''Bred''.

 • Nujen ogled – Lillard vs. Westbrook

  Končnica v ligi NBA tudi letos privablja ogromno zanimanja, predvsem zaradi spremenjenega razmerja moči. Za mnoge nepričakovano pa enega ključnih in najzanimivejših dvobojev na igrišču predstavlja merjenje moči Damiana Lillarda in Russela Westbrooka.

 • Na streetbasketu s stepbackom do and-onea in dvojnega dvojčka

  Tako kot v večini športov tudi v košarki najdemo prav posebno izrazoslovje. Sleng, ki ga večinoma dobro poznajo košarkarski navdušenci, ostali pa lahko zaradi nepoznavanja izrazov v pogovoru hitro izgubijo sled. Za dobro ogrevanje pred ključnim delom košarkarske sezone v Evropi in ligi NBA si zato poglejmo nekaj košarkarskih izrazov, ki jih pogosto uporabljamo, razume pa jih manj ljudi, kot verjetno mislimo.

 • Bitka za nagrado MVP

  Za nami je najbolj zvezdniški konec tedna v NBA sezoni, ekipe so močno zakorakale v drugo polovico sezone in pred nami je čas, ko bo treba pokazati vso znanje. Poleg boja za končnico pa bosta zadnja dva meseca rednega dela sezone ponudila tudi odgovor o prejemnikih oziroma bolje rečeno glavnih kandidatih za najboljše posameznike. In kdo bo na koncu domov odnesel najbolj prestižno individualno nagrado?

 • Kdo lovi koga na polovici NBA sezone?

  Večina ekip onkraj Atlantika je prečkala mejo polovice tekem rednega dela sezone in bolj, ko se približujemo odmoru za tekmo zvezd in obenem t.i. »trade deadlineu«, lepše obrise vsake ekipe in morebitnih udeležencev končnice dobivamo.

 • Kako pripeljati svojega najljubšega igralca na NBA All-Star tekmo?

  Tekma NBA All Star se bliža, vi pa imate še vedno nekaj časa, da podprete svoje najljubše igralce in jim 17. februarja pomagate zaigrati v Charlotteu!

 • Mobilnost in stabilnost sklepov – temelj učinkovitega gibanja

  Ko se gradi hiša, je potrebna trdna podlaga oz. so potrebni dobri temelji, na katerih bo hiša stala. Podobno je pri človeškem telesu. Mišična nesorazmerja, težave s telesno držo in nepravilna mehanika gibanja ogrožajo in otežujejo naš gibalni potencial.

 • Nike Kyrie 5

  Če dobro štejemo, je Kyrie Irving s preteklim modelom prišel do več kot 30 colorwayev (!) in za njih prejel številne pohvale ter dobil priznanje tudi z dejstvom, da je bil ta športni copat eden od najbolj priljubljenih med igralci NBA. Logično je, da je z novo sezono prišel čas za nove, še boljše stvari.

X