Včeraj smo bili priča odločilni tekmi za državnega košarkarskega prvaka, na kateri si je po devetih letih naslov prislužil Helios Suns, ki je z rezultatom 3:1 ugnal Zlatorog. Na prvih dveh srečanjih sta bili ekipi izredno izenačeni, v tretji in četrti tekmi pa so varovanci Jakše Vulića pokazali več kot njihovi nasprotniki.

Malo je tistih, ki so pred sezono predvidevali, da bosta v finalu ravno ta dva kluba. Verjetno še manj tistih, ki so pričakovali zmago domžalskega Heliosa, saj je bila njihova letošnja sezona vse prej kot tipična. Klub se je soočal z veliko izzivi – prihodi in odhodi igralcev, menjava glavnega trenerja, odhod Geralda Martensa, nastopanje v treh različnih tekmovanjih ter poškodbe igralcev skozi celotno sezono.

Kot smo lahko videli, so jih turbulence očitno naredile še močnejše, saj so povsem zasluženo osvojili svoj drugi naslov najboljšega v državi.

Klub, ki slovi po delu z mladimi igralci, je tako pokazal, da si zasluži nastopanje v regionalni ligi v naslednji sezoni ter da je pripravljen narediti korak naprej.

Slovenska liga je postala zelo izenačena in nepredvidljiva do samega konca in verjamemo, da bomo že v naslednji sezoni ponovno gledali dobro in izenačeno košarko, kjer prvak ne bo že vnaprej odločen.