PG2 nadaljuje tam, kjer je končala enka in daje občutek „sprehajanja po oblakih“.

Od vseh spektakularnih potez in dosežkov na parketu NBA, pa do zanimivosti iz zasebnega življenja,  je ob omembi Paula Georgea vedno prva asociacija ena od najgrših in najtežjih poškodb, na katero niti ne bomo dali povezave. Če že morate to pogledati, boste tako ali tako z lahkoto našli. Dejstvo, da si je opomogel od poškodbe in se vrnil boljši in močnejši kot prej, govori o tem, da gre za čudežnega igralca.

Za kako čudežnega igralca gre, je prepoznal tudi Nike in se odločil, da bo PG postal 21. košarkar z lastno signature linijo (Nike je v celotni svoji zgodovini tako linijo dodelil za samo 1% vseh športnikov, s katerimi ima podpisano pogodbo). Z enko (ostalo je še nekaj kosov, ki jih lahko dobite z 20-25% popustom!) so bili postavljeni dobri temelji, dvojka pa je prinesla tudi preboj. Ta športni copat je namreč zelo priljubljen pri velikem številu igralcev NBA, kar je zagotovo potrditev njegove kakovosti, pa tudi skorajda vsakdo, ki ga je kupil ali vsaj preizkusil v naših trgovinah, trdi, da je to eden najboljših športnih copat kdajkoli. Za tiste, ki ne spremljajo tako podrobno, je dobro poudariti, da je George odličen igralec na obeh straneh igrišča, to pa pomeni, da mora tisto, kar ima na nogah, ustrezno podpirati tak slog igre.

Pri tem športnem copatu lahko začnemo od tal oziroma pri podplatu, ki ima resnično specifičen večsmerni izrezljan vzorec, ki daje neprimerljivo stabilnost in je v pravem smislu temelj tega impresivnega športnega copata. Naj samo kot opombo navedemo, da je ta element nekako bolj primeren za parket oziroma se bo na zunanjem terenu verjetno hitreje „izrabil“.

PG2 nadaljuje tam, kjer je končala enka in daje občutek „sprehajanja po oblakih“ in domnevno je ravno to željo imel tudi Paul pri sodelovanju z dizajnerjem Tonyjem Hardmanom. Za to je zaslužen tudi uporabljeni material Lightweight Phylon. Navkljub lahkotnosti pa ta športni copat nudi trdno podporo stopalu in gležnju, na zgornjem delu pa je uporabljena kombinacije mesha in brušenega usnja. Za konec, to je par, ki ga boste z lahkoto obuli in ne boste potrebovali veliko časa, da ga „razhodite“.

Zdaj pa še nekaj zanimivosti, ki so se začele že s prvim modelom. Namreč, podplat enke je imel ribji vzorec, ker ima PG rad ribolov (v tem kontekstu Nike na svojih spletnih straneh navaja, kako Paul na zadnjem sedežu svojega Ferrarija vedno vozi ribiško palico). Zatem je tu še logotip, ki poleg tega, da je sestavljen iz njegovih inicialk, po videzu spominja na razprta krila metulja. To naj bi odražalo Georgovo enostavnost, pa tudi sofisticiranost. V tem kontekstu Nike na svojih spletnih straneh navaja, kako Paul na zadnjem sedežu svojega Ferrarija vedno vozi ribiško palico!

Paul je bil tudi eden od glavnih zvezdnikov razburljivega poletnega prestopnega roka, kar je še dodatno potrdilo njegovo igralsko vrednost in status v ligi. Mimogrede, v celotni NBA ligi trenutno igra samo 18 igralcev z lastno signature linijo (med vsemi blagovnimi znamkami), kar še enkrat potrjuje Georgov kaliber. Dejstvo, da je med temi igralci tudi Matthew Dellavedova (pogodba s Peakom), je zanimivost  znotraj te zanimivosti, pa morda tudi tema za kak naslednji blog.

Pa še iz osebne plati – PG je odraščal v športni družini, s košarko pa se je pričel resneje ukvarjati šele v prvem letniku srednje šole. Na kolidžu je igral za Fresno State, ko pa je bil na NBA draftu izbran kot deseta izbira, je postal najvišje draftirani igralec te univerze kdajkoli.

V Grosbasketu ponujamo že kar lep barvni nabor Nike PG 2, zato si ponudbo oglej tukaj.