Boljši na svoj način

Prihod novih superg Kevina Duranta - Nike Zoom KD 11 - je tukaj!

Že samo bežen pogled na Kevina Duranta je dovolj, da se lahko opazi, kako se že s svojo fizično pojavo razlikuje od ostalih. Natančneje, za razliko od številnih sodobnih igralcev NBA ne daje vtisa, da v telovadnici preživi enak del časa kot na parketu. To sicer morda deluje nekoliko slabšalno, vendar pa je dovolj, če se spomnimo samo nekaterih njegovih zabijanj, ki nas lahko prepričajo, koliko moči ima. Nadalje, njegov način premikanja meji na neko vrsto nenaravnega „slow motion“ in hipnotične eksplozivnosti. Poleg tega, s svojimi 206 cm višine lahko vzame žogo izpod svojega koša in v slogu elitnega krilnega igralca odhiti v nasprotno smer, organizira napad in povzroči preglavice obrambnim igralcem. Kot da vse to še ni dovolj, ima še ta svoj ubijalski met v skoku, tako da je povsem jasno, kako in zakaj gledamo košarkarja, ki ima 2 naslova prvaka, naslov MVP-ja, dve nagradi za MVP-ja finala in še zelo dolg seznam ostalih dosežkov.

In „imamo“ tudi odločitev oziroma, kot je to sam poimenoval, „naslednje poglavje“. Seveda, govora je o prestopu, ki je povzročil največ razprav v NBA doslej, saj se je kot že uveljavljeni igralec odločil zapustiti moštvo, ki je bilo samo korak do drugega NBA finala v 5 letih in prestopiti v moštvo, ki je že brez njega vstopilo v krog najboljših moštev NBA vseh časov. In ponovno, ta prehod iz Oklahoma City v Golden State kaže, kako je KD drugačen. Nekateri ga imajo za bojazljivca, nekateri pa za zelo pogumnega, ker je bil pripravljen na kritike, na spremembe, na prilagajanje novemu sistemu.

Zdaj pa tisto, kar je nam najbolj zanimivo – in drugačno. Durantov novi model športnega copata, natančneje Nike Zoom KD11, ki je tako kot pri številnih njegovih predhodnih modelih nizek, kar po mnenju številnih še vedno velja za čudo v svetu košarkaških „performance“ modelov. Pri 11-ici se vrača tudi flyknit zgornji del, ki postaja kar nekako zaščitni znak te serije. Seveda, gre tudi za spremembe oziroma izboljšave. Za začetek, ravno za ta zgornji del je bil uporabljen prilagojeni flyknit, ki je mehkejši in manj tog kot običajno, kar bo morda prepričalo številne tiste, ki so bili do sedaj skeptični glede tega materiala.

Posebna pozornost je bila posvečena spodnjemu delu športnega copata, prek katerega je po celem delu nameščena plast React pene, nad katero je slavni Zoom Air. Preprosto povedano, rezultat take prilagoditve in kombinacije materialov je neverjetno udoben športni copat.

Oblikovalec športnega copata Leo Chang je dodal, da ta model na prvi pogled sicer deluje preprosto, vendar pa pod površino dejansko skriva veliko. Vendar pa je dejstvo, da ima ta športni copat ležeren look in da je celoten proces oblikovanja športnega copata temeljil na KD-jevi želji, da se že pri prvem obuvanju dobi občutek že nošene in udobne obutve. Torej, če je dvakratni NBA prvak in MVP dva finala zadovoljen, potem je vsekakor čas, da v svoji kolekciji naredite prostor za KD11.

Kategorije

X