Pazite, prihaja Uncle Drew

V zadnjih 6 letih je Kyrie Irving postal eden najboljših organizatorjev igre na svetu, hkrati pa je postal tudi obraz podjetja Nike in Pepsi. In če nas že ne zabava v dresu Bostona, to počne preoblečen v starega možiclja imenovanega Uncle Drew. Saj veste o kom govorimo, mar ne?

Belolasi striček se je rodil leta 2012, ko je znamka Pepsi povabila vzhajajočo zvezdo Kyire Irvinga k sodelovanju. Kyrie je ponudbo z veseljem sprejel.

Na začetku je bilo vse skupaj mišljeno zelo enostavno. Kyrie bi enostavno ”driblal” žogo skozi pločevinke in jih podajal mimoidočim. S scenarijem so bili vsi zadovoljni, le Kyire ne. Zato je prišel na idejo o Uncle Drewu, kot ga poznamo danes. Kyrie je svojo vlogo odlično odigral, resnično se je naučil vseh gibov ”starčkov” in gibov igralcev, ki so nekoč  tekali po košarkarskih igriščih. Mimogrede, Uncle Drew izhaja iz njegovega srednjega imena Andrew.

Nike Kyrie 4 ”Uncle Drew” obutev

In moramo priznati, da je bilo vse skupaj zares odlično premišljeno. Snemalna ekipa, ki je prišla snemati dokumentarni film o mladeniču z imenom Kevin, poleg vsega pa so podarili še brezplačni napitek Pepsi. V tem trenutku že zamaskirani Kyrie se je usedel med gledalce in deloval, kot da se ga nič ne tiče. No, že po nekaj minutah je vstal, šel v igro in začel prikazovati prave veščine, ki so vsem prisotnim jemale dah. Reakcije presenečenja vseh prisotnih so v prvem delu naravnost ”unikatne”.

Uncle Drew

Pepsi je kasneje posnel še tri dele, v katerih so npr. zaigrali tudi Kevin Love in Ray Allen. Kasneje se je pridružila tudi Maya Moore.

Reklame o Uncle Drewu so postale tako popularne, da je vse skupaj pritegnilo tudi pozornost Hollywooda, ki je želel postati del te uspešne zgodbe ter so nato Kyrieu ponudili možnost filma.

Film o Uncle Drewu je v ameriških kinamatografih že izšel in sicer 29. junija. Glavno vlogo je prevzel komik Lil Rel Howery (trener Dax), ki si na vse pretege želi osvojiti turnir ulične košarke. In ker ga njegova ekipa postavila pred vrata, se odloči pregovoriti slavnega Uncle Drewa.

Striček je za akcijo, ampak ima svoj pogoj in sicer želi, da so člani njegove ekipe njegovi prijatelji. Med njih pa spadajo Shaquille O’Neal, Reggie Miller in Chris Webber ter mali & veliki Nate Robinson. Hm, zares pisana druščina, mar ne?

In čeprav film verjetno ne bo dobil Oskraja, se ga bo ravno zaradi omenjenih imen in zabavnih anekdot (za katere kot vedno poskrbi Shaq) vsekakor splačalo pogledati.

Do takrat pa uživajte v igri in bodite nezaustavljivi za svoje nasprotnike kot Kyrie Irving v Kyrie 4 ”Uncle Drew”.

Kategorije

X