Od vseh in od nikogar

Ko določen model dočaka svoj deseti „rojstni dan“ in to s tako polnim „življenjem“, mora biti takoj zelo jasno, da gre za nekaj posebnega, kakovostnega in legendarnega. Torej, Hyperdunk. Ko je bil leta 2008 izdan prvi model, so bili postavljeni temelji in meje, o katerih številni modeli še danes niti sanjati ne morejo.

Prvi „maneken“ je bil nihče drugi kot Kobe Bryant. Prva oglas? Če se ne morete spomniti, potem je dovolj, da povemo – skok prek drvečega Aston Martina. Seveda, tako dolgotrajen športni copat je moral imeti veliko več kot košarkarsko legendo in marketinško kampanjo. S Hyperdunkom sta bili uvedeni Flywire tehnologija in Lunar podloga, s čimer je bil praktično določen trend lahkih performance košarkarskih športnih copat. Vse to je odlično sprejel ameriški Redeem Team na OI 2008 v Pekingu, kjer je večina igralcev (na vseh pozicijah) nosila ravno ta model.

Naslednji model, leta 2009, je doživel svojevrstno preobrazbo, pod nazivom Hypermax in z večjo osredotočenostjo na to, da ustreza (krilnim) centrom, tako da so ta model nosili Chris Bosh, Carlos Boozer in Pau Gasol. No, že naslednje leto se je vrnilo izvorno ime, morda pa se je temu modelu nasmehnila tudi sreča, saj je ta športni copat leta 2010 promoviral Dirk Nowitzki na poti do zmage v Finalu. V naslednjem letu je bil, „Hyperdunk-er“ Blake Griffin – kar preberite si, kaj vse je dosegel v tej sezoni. Olimpijske igre v Londonu so bile ponovno prizorišče, kjer je Hyperdunk „blestel“ na nogah Lebrona, Griffina in Kyrieja.

Hyperdunk supergo z avtogramom Dirk Nowitzki-ja najdete v naši trgovini.

Do zdaj ste si že lahko ustvarili predstavo o pomenu tega športnega copata, ki se je na osnovi svoje kakovosti odlično utrdil na trgu in je danes postal ena od priljubljenih opcij velikega števila igralcev NBA, ki nimajo lastnih signature modelov ali ne želijo nositi tujih. Namreč, navkljub vsem najboljšim velikim NBA igralcem (in vsekakor je treba dodati še Paula Georga, Draymonda Greena, Karl Anthony Townsa itd.), ki so nosili ta model,  je le-ta vedno ostal od vseh in od nikogar.

Tako zdaj prihaja na vrsto model za 2018. Za razliko od lanskoletne izdaje bo tokrat flyknit zamenjan z mesh materialom na zgornjem delu športnega copata (tudi nekateri 2017 modeli so imeli mesh). Nadalje, odprtine za vezalke so postavljene širše kot sicer, s čimer se pridobi bolj čvrsto „zapiranje“ stopala. Tu je še podloga Zoom Air kot preizkušen element, katerega številni igralci izjemno cenijo. Pri podplatu lahko pričakujete enako dober oprijem kot pri predhodnih modelih, tako da je, gledano celostno, ta model odličen naslednik dinastije Hyperdunk.

Še posebej zanimivo bo spremljati, ali bo tudi letos ta športni copat eden od priljubljenih „ciljev“ umetnikov, ki personalizirajo modele, kar zagotovo postaja veliki trend.

Kategorije

X