Razen Michaela Jordana se ni še noben košarkar v zgodovini podpisal na 17 modelov košarkarskih superg. V industriji, ki se hitro spreminja in kjer trendi hitro minejo, je to neverjeten dosežek in si zasluži veliko spoštovanje, prav tako kot ostali uspehi, s katerimi lahko povežemo LeBrona Jamesa.

»Za 17-ko smo imeli načrt, začeli pa smo od začetka pri vseh elementih, obliki, zgornjem delu, kako uporabiti zračne enote,« je povedal Jason Petrie, Nikeov dizajner, zadolžen za Lebron XVII. »S spremembo silhuete smo na nek način resetirali linijo njegovih superg in našli način, kako najbolje uporabiti Nikove tehnologije, da mu pomagamo pri igri.«

Pet stvari, ki jih moraš vedeti o novih Lebron 17:

  1. Nobena Lebron superga še ni imela tako velike Air Max zračne enote

Air Max enota se nahaja pod peto in pomaga blažiti pristanke med Lebronovo eksplozivno igro. Pod njo je locirana še plast mehke pene, ki zagotavlja dodatno oblazinjenje.

»Če pogledaš evolucijo LeBronovih superg, lahko vidiš, kako rad ima Air Max, zato smo se tudi odločili, da je povečana enota v 17-kah naslednji korak k zagotavljanju stabilnosti in podpore, ki jo potrebuje,« je razložil Petrie.

  1. Superga ima dve samostojni Air Zoom zračni enoti na sprednjem delu podplata

Air Zoom skupaj z Air Max enoto predstavlja vrhunsko ‘hibridno’ oblazinjenje. Enoti na sprednjem delu podplata se odzivata na LeBronovo hitrost premikanja po igrišču.

»Kombinacija zračnih blazin na sprednjem delu omogoča hitro reakcijo in udobje,« pravi Petrie. »LeBron se želi počutiti varnega – ne želi pomoči pri skoku, želi sigurnost pri pristanku.«

Air Max in Zoom Air zračne blazinice
  1. Prvič je predstavljena tehnologija Knitposite

Oblikovalci so naredili še korak naprej od tehnologije Battleknit 2.0, ki je bila uporabljena pri Lebron XVI, in združili lahek Flyknit z s toplotno obdelano nitjo, ki doda teksturo in barvo. Rezultat je trpežen zgornji del, ki nudi podporo in preprečuje raztezanje.

»Hoteli smo združiti pletenje iz 15-ke in trpežnost Battleknita iz 16-ke. Rezultat je preprosto neverjeten. Ko k pletenju dodamo toploto, se formirajo izbočene oblike, ki skupaj z nitmi tvorijo nekakšen oklep,« pravi Petrie. »Hkrati zagotavlja obliko in je mehak na mestih, kjer je to potrebno.«

Knitposite
  1. Značilni detajli, ki smo jih vajeni pri LeBronovih supergah, se premikajo na območje jezika

LeBronov znak z levjo glavo je bi pri 16-kah na peti, njegova silhueta v skoku pa je bila na podplatu. Pri 17-ki bomo ta njegova zaščitna znaka skupaj z napisi, kot so »I’m King«, »LJ« in »23«, našli na jeziku.

»LeBron si je pri 17-ki zaželel bolj odkrit jezik, ki bi mu omogočil več možnosti za pripoved osebnih zgodb prek svojih superg,« je povedal Petrie.

  1. Posebna izdaja

Po našem mnenju bo ta model eden izmed pomembnejših v celotni liniji LeBronovih superg (ne le zaradi videza, tudi zaradi zmogljivosti), dodatno vrednost pa jim daje dejstvo, da so letos novo zgrajeno stavbo v Nike World Headquarters v Oregonu, kjer bo ustvarjal Nikeov Advanced Innovation tim, poimenovali prav po LeBronu Jamesu.

Nike Innovation Building, ki so jo poimenovali po LeBronu

Ko smo že mislili, da King James v svoji veličastni karieri ne more doseči več prav veliko, mu je tak projekt uspelo izpeljati še pred začetkom sezone. Zdi se, da se bodo njegovi nasprotniki tudi to sezono morali pripraviti na hud boj.

Če povzamemo, je tudi ta superga, tako kot večina LeBronove signature linije, prilagojena za hitre in močne igralce. Prepričani smo, da bo navdušila vse ljubitelje prejšnjih modelov.

Po razburljivi lanski sezoni z Lakersi bo letos v ‘Kralja’ uprto še več oči, gledale pa ga bodo v supergah, v katerih bo lahko pokazal vsa svoja orožja in ob tem še hudo izgledal.

Oglej si jih tudi na naši spletni strani ali pa se oglasi v trgovini od 3. oktobra naprej!