Napol zaprte oči, telesna konstitucija, ki je nismo navajeni pri sodobnih igralcih lige NBA, ki preživijo skoraj toliko časa v fitnesu kot na parketu, brada, ki je videti, kot bi bila iz prejšnjega stoletja in je igralcu prislužila vzdevek … Po drugi strani pa je je bil pred kratkim MVP lige, v zadnjih 3 sezonah je bil enkrat najboljši v asistencah in dvakrat vodilni strelec rednega dela sezone in ne obstaja igralec, ki ga ne bi razjaril s svojim step-backom in ostalimi potezami, ki nasprotnike spravljajo na kolena.

Govorimo o Jamesu “The Beard” Hardenu in morda se sprašujete, zakaj sem naredil tak uvod? Zato, ker bi lahko enak opis, ki sem ga uporabil za njegov izgled in predstavo na igrišču, uporabil za njegov novi signature model – Harden Vol. 4!

Moram priznati, da sem bil, ko so se pojavile prve fotografije te nove čudežne superge, ki sta jo zakuhala adidas in Harden, precej skeptičen. Sprva sploh nisem bil prepričan, da gre res za košarkarsko obutev. Kmalu zatem pa je še pred uradnim releasom in prav za namene tega bloga in videa v Grosbasket prispel prvi model.

Ko sem torej superge vzel v roke in jih nato obul, so vsi moji predsodki iz prejšnjega odstavka padli v vodo, saj me je ta model tako pozitivno presenetil, da sploh ne vem, kako naj začnem.

Morda je najboljša od novosti ta, da v podplatu superge ni več tehnologije Boost, ki nas je navduševala v zadnjih nekaj sezonah. Kot nadomestek so na tem področju udobja, odzivnosti in oblazinjenja uporabili tehnologijo Lightstrike, zaradi česar je Harden Vol. 4 najlažja Harden superga doslej. Sama tehnologija je po adidasovih besedah bolj trpežna in prožna.

Lightstrike technology

Lightstrike smo lahko preizkusili že v lanski sezoni pri modelu adidas N3XT L3V3L (seveda imamo na voljo tudi te super superge v dveh colorwayih).

Ko nogo enkrat postavite na to udobno “blazino”, vam stabilnost poleg vezalk daje poseben elastični trak, nameščen pod njimi. Ta rešitev tako pripomore k boljšemu izgledu, dobro pa opravi tudi svojo nalogo in zagotavlja, da se noga ne premika. Pri tem pomaga tudi celoten mrežasti zgornji del, ki je dovolj elastičen, da se takoj prilagodi vašemu stopalu. Tudi to, da ne boste potrebovali uhojati superge, je zagotovo tudi eden izmed velikih plusov, kar pa se tiče velikosti, lahko vzamete svojo običajno velikost, saj je model »true to size«. Lahko bi rekli, da je adidas Harden Vol. 4 prava superga na ključ!

Potem pa je tu še podplat, ki je bil, kot vedno, ko skupaj ustvarjata adidas in Harden, zasnovan s pomočjo preučevanja Jamesovega gibanja, in vsi dobro vemo, kakšnih strašljivih potez je sposoben s svojim »footworkom«. Da bi bila ta zgodba še boljša, je Harden velik del tega poletja dobesedno izumljal nove poteze:

Pri podplatu vas bo še posebno razveselilo dejstvo, da se dviga skoraj do vrhnjega dela superge, kar naj bi omogočilo še večja zaščita stopal in gležnjev. Ok, zaščita gležnjev igralca, ki jih nosi, hkrati pa grožnja nasprotnikovim gležnjem. Na celotnem zgornjem delu prstov je nameščena plast tanke prozorne gume, katere osnovna funkcija je zaščita materiala pred obrabo, še posebej to pride v poštev pri igralcih, ki pri prodiranju na koš ta del superge podrgnejo po parketu.

adidas Harden Vol. 4 “Green Glow”

Glede na vse povedano, moram še enkrat povedati, kako navdušen sem nad Harden Vol. 4, in kako komaj čakam, da pridejo v Grosbasket številni napovedani colorwayi (»Barbershop« in »Green Glow« že ta mesec). V omari sem že naredil prostor za vsaj en par!

Aja, če se kdo sprašuje o naslovu, je to (prilagojen) prevod adidasovega slogana »Here to create«, ki se še posebej dobro nanaša na Hardena. Ta igralec, naj vam bo všeč ali ne, resnično ustvarja oz. piše košarkarsko zgodovino (in vsakega ljubitelja košarke zanima, kako se bo v naslednji sezoni odrezal v tandemu z Westbrookom). To je še posebej očitno pri Harden Vol. 4 modelih, ker gre za superge, ki stopalo držijo blizu podlagi, prinašajo zanimiv polkrožni element z luknjami za vezalke in so preprosto drugačne!

Preveri si našo ponudbo adidas Harden Vol. 4, ki bo na voljo od 19. oktobra!