Mogoče je vse to, kar se dogaja Stephu Curryju in Warriorsom, pravzaprav déjà vu. KD je zamenjal ekipo in konferenco, Klay Thompson bi moral zaradi poškodbe kolenskega ligamenta izpustiti vso sezono, Iguodala je nekako nesrečno in nespretno prestopil v Memphis, Livingston je upokojen, odšel je celo Boogie Cousins …

Najpogostejše napovedi so: »Steph ne zmore sam«, »Warriorsev zagotovo ne bo v končnici«, »Curry se počasi stara in ne more več delati čudežev kot prej« in tako naprej …

Kako se to razlikuje od znanih skavtskih poročil za Stepha, ki navajajo, da je premajhen, da ni »finišer« in je na splošno omejen kot igralec? Pravzaprav ne preveč. In tukaj se je po vseh osvojenih naslovih in podrtih rekordih zdelo, da se je Curry spet znašel na začetku in kot da bi se moral vsem dokazovati. Kot da je že vse videno …

Ta »že videno« vtis dobimo na prvi pogled tudi, ko pogledamo njegove nove superge Under Armor Curry 7. Njihova glavna značilnost, ki izstopa, je namreč že znan futurističen izgled, zaradi česar so se vedno precej razlikovale od drugih modelov signature superg. Tako kot se Curry razlikuje od drugih zvezdnikov NBA.

Zdaj pa se zakopljimo malo globlje v nov model. Najprej imamo tukaj tehnologija HOVR, ki nas je navdušila pri modelu Havoc in ki se pojavlja v Curryjevih supergah od njegovega prejšnjega modela. Under Armour se je zdaj odločil, da bodo tehnološki vidik superge še izboljšali z dodajanjem enako priljubljene in kakovostne Micro G pene, obe tehnologiji pa se na koncu ločita z nekakšno prilagodljivo ploščico. Preprosto povedano, ta kombinacija zagotavlja udobje in eksplozivno obnavljanje energije od prve do zadnje minute vadbe ali tekme.

Kar se tiče materialov, ki se uporabljajo na zgornjem delu, so to tekstili s plastičnimi deli, kar zagotavlja, da so superge lahke in trpežne. To pa je vedno dobro! ;D

Posebnost pri takšnem kombiniranju je morda ta, da je potrebnega le malo več časa, da se superge prilagodijo vašemu stopalu, vendar gre za res kratek čas.

Curryjevi modeli so že od nekdaj znani po odličnem oprijemu podplata in seveda je temu tako tudi tokrat. Under Armour je že leta 2015 dejal, da so pravzaprav tehnološko podjetje, in v primeru te superge je to najbolj vidno pri podplatu. Ta je namreč maksimalno prilagojen za tisoče različnih gibov Stepha Curryja, ki jih je preučevala ogromna ekipa oblikovalcev in analitikov. Njihovo delo je vodilo do tega, da je podplat glede na količino pritiska reagiral vsakič drugače. Ja, precej “WOW”.

Tako kot večina današnjih signature superg ima tudi Curry 7 obilico zanimivih estetskih podrobnosti, ki se najpogosteje navezujejo na njegovo družino. Še posebej so nam bile všeč tri živali na zadnjem traku za obuvanje nad peto: samorog in metuljček za hčerki Riley in Ryan ter volk za sina Canona.

Na koncu pa še o vtisih po nekaj dneh nošenja: superge so lahke, kar pa se tiče velikosti, lahko izberete svojo standardno številko. Začetna togost materiala okoli gležnja se s časom dovolj prilagodi vašemu stopalu, tako da udobje ni vprašljivo in je udobnost obstojna. Omenjena fleksibilna ploščica, ki ločuje HOVR in Micro G, resnično dobro opravi svoje delo v smislu absorpcije sunkov in obnovitve energije, dejstvo, da je delno vidna na zadnji strani nad peto, pa je še posebej zanimiva rešitev. Materiali so trpežni in mislimo, da bi lahko s temi supergami preživeli veliko časa na tleh, medtem ko delate težave nasprotnikovi obrambi.

V Grosbasketu Under Armour Curry 7 dobite zelo kmalu, zato nas spremljajte še naprej!