S temi besedami je Kyrie Irving opisal šesto izdajo svoje signature superge. Dodal je še, da je to njegov najboljši model doslej.

Da to ni le prazno govorjenje, potrjuje dejstvo, da njegove superge nosi res veliko število profesionalnih košarkarjev v ligah po celem svetu. Seveda pri tem veliko vlogo igrata tudi edinstven dizajn in atraktivni colorwayi, vseeno pa Nike in Kyrie vedno na prvo mesto postavljajo kvaliteto in udobje.

Za začetek lahko povemo, da Nike Kyrie 6 ne spreminja pozitivnih lastnosti prejšnjih modelov. Nike Air Zoom Turbo, o katerem smo pisali pri predstavitvi Nike Kyrie 5, ostaja v igri tudi pri šestem modelu, saj je lani dobil veliko pohval in pozitivnih komentarjev. Tudi podplat še vedno sega visoko čez rob superge, kar pripomore k dizajnu in hkrati zagotavlja podporo stopalu in gležnju med hitrim menjavanjem smeri.

Podplat je tako debelejši od povprečnega, pa vseeno 5mm tanjši kot pri Nike Kyrie 5. Na nek način je postal zaščitni znak celotne Kyrie linije superg, poleg tega pa garantira maksimalno udobje, ki ga dodatno dopolnjuje mehka phylon pena. Spodnja stran podplata je podobna tisti na Kyrie 5, zaradi edinstvenega vzorca pa bodo superge ponovno prepoznavne že na prvi pogled. Nike je zaradi izboljšav pri oprijemu letošnjo tehnologijo podplata poimenoval Traction 360.

Eden izmed najpomembejših pokazateljev kvalitete superge je tudi fit oz. kako superga objame stopalo. Večjih sprememb na tem področju niso uvedli, in to predvsem zaradi Kyrieja samega, ki ima rad stabilnost stopala, tako kot večina ljubiteljev njegovih superg. Letos so za še večji občutek varnosti dodali še velkro trak preko vezalk, ki se v zadnjem času pojavlja pri vedno več modelih superg in predstavlja piko na i pri “lockdown” občutku med nošenjem.

Zdaj pa si poglejmo, v kaj je ta celotni “paket” zavit. Na petnem delu spet najdemo old-school usnje, na zgornjem pa mrežasti mesh. Glede na to, da se ta dva materiala ponovno pojavita, je jasno, da je “zeleno luč” za njuno vrnitev dal Irving sam. Tudi mi smo ju veseli! Na supergi prevladujejo že poznani simboli, kot npr. oko, trikotniki, številka 11, napis H+H (ang. Hungry and Humble) in še nekateri drugi, Kyrie pa je o njih povedal, da nimajo nobene veze s kulti ali teorijami zarote, ampak da želi zgolj spodbuditi ljudi okrog sebe, naj razmislijo o vsem, kar slišijo in vidijo. Dodal je še, da je številka 11 numerološko zelo pomemben del njegovega življenja. Vse se je začelo z njegovim očetom Drederickom Irvingom, ki je med svojo kariero nosil dres s številko 11, Kyrie ga je prvič oblekel v srednji šoli, zdaj pa ga nosi tudi v Brooklynu. “K” je v angleški abecedi 11. črka po vrsti, njegovo ime “Kyrie Irving” je sestavljeno iz 11 črk, na kolidžu Duke je odigral točno 11 tekem, na NBA draftu leta 2011 je bil izbran v 1. krogu kot 1. izbor, svojih 11.000 doseženih točk pa je presegel 11. marca.

Celotno zgodbo pa bo odlično zaključil datum releasa, ki je 11.11.! Takrat izide – tako je, uganili ste – 11 različnih colorwayev, ki bodo del “Preheat” kolekcije nove linije. Kyrie je izbral 11 mest po celem svetu, ki so ga na tak ali drugačen način zaznamovali, in pripravil 11 različnih in drznih colorwayev, ki bodo na prodaj le v teh mestih. Globalno pa bo izšel tudi model, imenovan Nike Kyrie 6 “Heal the World”, ki pride tudi v našo trgovino! Seveda sta Nike in Kyrie že napovedala še cel kup norih colorwayev, zato nam še naprej sledite na družbenih omrežjih in pravočasno boste obveščeni o vseh novostih!