Vsi, ki redno sledite našemu blogu (hvala vam!), vsi »old-school« sneakerheadi, vsi, ki obiskujete naše trgovine, ker veste, da GB 24/7 ponuja najboljše in najbolj vroče release, pa tudi vsi ostali – gotovo ste že naleteli na naš blog z naslovom Največja zgodba. Tam smo lepo razložili, zakaj je motiv na naslovni sliki vreden toliko besed, klikov in lajkov. Vsi prav tako dobro veste, da se bodo letos za nas prazniki, darila, sreča in ostalo, kar pride zraven, začeli prej, in sicer že 14. decembra. V Ljubljano, Zagreb in v spletno trgovino namreč prihajajo Air Jordan XI »Bred«!

Torej, uvodno predavanje o modelu in zgodovinski vrednosti tega modela najdeš na zgornjem linku, to tukaj pa je zgodba zase. Zgodba, večja še od te največje. V prejšnjem prispevku smo se osredotočili na »Concord« in »Space Jam« colorwaye, kar pa »Bred« naredi bolj zanimive in več vredne, je dejstvo, da jih je MJ nosil med svojim uspešnim pohodom proti 4. naslovu prvaka lige NBA. Prebrali pa smo tudi, da jih je nosil le v tem playoffu, leta 1996!

Pri odločilni tekmi finala je bilo Jordanu velikega pomena to, da se je igrala na očetovski dan, 16. junija 1996. Igralec je svojega očeta, s katerim sta si bila izredno blizu, izgubil tri leta prej. Poleg tega so Bullsi tisto sezono dokazali, da so najboljša ekipa vseh časov, saj so jo zaključili z 72 zmagami in le 10 porazi. Z boljšim razmerjem so redni del kasneje zaključili le še Warriorsi, a ga niso uspeli potrditi z osvojenim prstanom. Tudi v končnici so dosegli 15 zmag in le 3 poraze, na koncu pa je Jordan postal šele drugi igralec v zgodovini, ki je v isti sezoni osvojil naslov najbolj koristnega igralca sezone, All-Stara in finala!

Jordan čustveno proslavlja naslov prvaka obut v AJ XI Bred, photo: GettyImages
Proslavljanje naslova s sinovoma, Bred pa na polici poleg njih, photo: GettyImages

Ko vse to vzamemo na znanje, nam je lahko jasno, zakaj je ta model tako priljubljen in zgodovinsko pomemben. Do sedaj smo dobili 4 (retro) release teh superg: original v 1996, potem pa retro release v 2001, 2008 in 2012. Letos pa imamo posebno srečo, saj bo model najbolj podoben originalni izdaji! Mogoče je najbolje, da kar takoj kupiš 2 para – enega za nošenje, drugega pa za v vitrino, saj AJ XI »Bred« zelo dobro ponazarjajo definicijo »grail«-a med supergami.

Pa da ne pozabimo na »tehnikalije« – seveda je tu lakirano usnje, Air enota čez celotno dolžino stopala, podplat z delnim vzorcem ribje kosti, debele vezalke, ki spominjajo na mrežico na košu … Ma, to je »no-brainer«, enostavno si nastavi vse opomnike, sprosti svoj urnik in potem veš, kaj moraš storiti! ;D

Air Jordan XI “Bred” dobiš pri nas v soboto, 14. decembra, po principu “kdor prvi pride, prvi mejle” oz. “First come, first served”!

Na voljo bodo velikosti od 17 do 50.5 (z izjemo velikosti 47.5).

Se vidimo!