Preden se lotite spodnjega članka o novih Air Jordan Why Not Zer0.3, morate nujno vedeti naslednje dejstvo.

Sem velik oboževalec lanskega modela Why Not Zer0.2, kar ste verjetno opazili tudi v pregledu najboljših košarkarskih modelov leta 2019 na našem IGTV. Čeprav se košarkarska javnost glede stila igre Russella Westbrooka deli na dve izredno nasprotujoči si skupini ljudi, in sicer na tiste, ki ga obožujejo, in na tiste, ki se nad njim zgražajo, jaz vsekakor spoštujem nekdanjega najkoristnejšega igralca lige in mojstra trojnih dvojčkov.

Vse to pišem zato, da si boste lažje in čim bolj objektivno predstavljali ozadje, ko govorim o Brodiejevih novih signature supergah. Morda je najpomembneje vedeti to, da me RW ni takoj osvojil in da me njegov prvi signature model sploh ni “sezul”. Šlo je bolj za dlje časa trajajoč proces in postopoma sem vzljubil njegovo serijo superg, ki je v marsičem edinstvena in drugačna od večine drugih modelov, ki jih boste našli na naših policah.

Vsekakor je prva stvar, ki pritegne pozornost na Air Jordan Why Not Zer0.3, njihov videz – od silhuete do kombinacije barv in materialov. Model Zer0.3 nadaljuje tradicijo atraktivnega »look-a« že s prvim colorwayem “Zero Noise”, ki spominja na motnjo programa na TV zaslonu, prav to pa je glavni del Westbrookovega sporočila. Reči hoče, da je potrebno izklopiti vse motnje iz okolja in preprosto biti svoj! Že prvi colorway me je močno razveselil in verjamem, da se v prihajajočem letu napoveduje še ena vznemirljiva serija. Silhueta superge je ostala nekako “bulky”, kar je po našem mnenju plus in le še dodatno potrjuje dejstvo, da je ta superga primerna za vse vrste igralcev, ne le za hitre in eksplozivne beke, pa še izgleda dobro!

Glede na to, da je bil že prejšnji model na vrhunskem nivoju, kar se tiče zmogljivosti, smo letos priča minimalnim, a impresivnim spremembam. Zakaj impresivnim? No, zato, ker je letošnji model še lažji od lanskega peresno lahkega, stopalo pa je še bližje tlom. Zoom Air enota pod sprednjim delom stopala je noro dober dodatek in ker je zelo podobna tisti, ki smo opisali na blogu o Kyrie 6, je videti, kako pomembna in kakovostna je ta rešitev za Nike in Jordan.

Udobje je zagotovljeno in pri nakupu lahko kupite vašo običajno velikost. Podplat spet razcepi vrzel na sredini stopala, kar je povezano z dejstvom, da sta Westbrookova najljubša modela Air Jordan 28 in 29, kjer prvič opazimo tako rešitev. Izboljšanje v primerjavi z lanskim letom je edini vzorec na podplatu, ki je tokrat modificiran vzorec ribje kosti, kar je vedno dobra novica. Imamo pa tudi trak! Prozoren/gumijast velcro trak čez vezalke in srednji zgornji del stopala zgleda odlično in bo seveda izboljšal stabilnost stopala. Na tem modelu je res težko najti kaj slabega in upamo, da je vse napisano odgovorilo na vprašanje v naslovu.

Vse, kar nam preostane, je, da počakamo na 17. januar, ko boste te odlične superge lahko pri nas dobili v kar 3 colorwayih! Klikni tukaj >>