Los Angeles Clippers so to poletje res šli na »vse ali nič« in lahko rečemo, da jim je uspelo sestaviti najmočnejšo ekipo v zgodovini svoje franšize.

Dodali so trenutnega MVP-ja, Kawhija Leonarda, drugi najdragocenejši člen pa je vsekakor Paul George. Morda se v duhu te drzne poteze in tudi drznega naslova bloga zdi, da se je PG odločil, da bo šel tudi s svojim novim modelom Nike PG 4 na vse ali nič. S pojavom prvih fotografij črno-belih PG 4 je prišlo do kritik glede tega, kako preproste in nezanimive so superge. Čeprav bi se s tem do neke mere strinjal, me je nato hitro prešinilo, da je v preteklosti George ustvarjal najboljše colorwaye, ko je sodeloval z drugimi znamkami (npr. PlayStation, NASA), tako da sem si hitro rekel, da imajo štirice gotovo asa v rokavu.

Nike PG 4 “Black”

In tako se je tudi zgodilo. Takoj za osnovnim črno-belim modelom je bil objavljen Gatorade colorway, ki prinaša živahnost in veliko zanimivih detajlov. Strah, da bo letošnja sicer izredno priljubljena in kakovostna signature linija dolgočasna, je odveč. Ker govorimo že o PG-jevem četrtem modelu, naj bi bile superge že »ozdravljene« vseh otroških bolezni in postajajo kvalitetna in konstantna stalnica.

Nike PG 4 x Gatorade “Gx”

Prav to nas pripelje do tehnologije in inovacij, s katerimi boste lahko tekali, skakali in leteli po parketu. Najpomembnejši element, ki ga je tukaj potrebno izpostaviti, je Air Strobel. Ta rešitev je bila uporabljena že pri modelu KD 12, ki ga imajo mnogi za najboljši košarkarski model leta 2019. Za Georgea je bil narejen dodaten upgrade, tako da se dobesedno pod celotnim stopalom razprostira Air zračna blazina, ki še nikoli ni bil bližje stopalu (pri KD 12 je bila uporabljena Zoom enota). Natančneje, guma oz. pena, ki se sicer nahaja nad, med ali okoli “zraka”, je tokrat nameščena direktno pod njim. To si lahko ogledaš na podplatu, ki ima luknjičast vzorec, podoben obliki blazine Air Strobel.

Photo: nike.com

Če pa se še malo posvetimo vizualnim podrobnostim superge, vsekakor izstopa mrežasti zgornji del z zadrgo, ki ga je Nike prvič predstavil pred 22 leti pri modelu Garyja Paytona: Air Flight ’98 aka. Air Glove.

Gary Payton u Air Flight ’98 aka “The Glove”. Photo: solecollector.com

Seveda je tehnologija zdaj posodobljena in izboljšana. Skoraj polovica zgornjega dela ima večje odprtine, tako da je vidno tisto, kar je pod njim, to pa je »speed lacing« sistem zavezovanja. Zelo zanimivo je, da je bila narejena še ena sprememba pri zgornjem delu. Rešitve take vrste so sicer vedno popolnoma pokrile vezalke, zdaj pa so na vrhu narejene luknje, skozi katere se lahko vezalke potegne in zavezuje in odvezuje ne da bi bilo potrebno odpirati zadrgo. Seveda jih lahko nosite tudi z odprto zadrgo ali razprtim celotnim zgornjim delom.

Photo: Jacques Slade

Pa da zaključim, kljub »divjim« razpravam, ki smo jih glede te superge spremljali ob njihovi predstavitvi, moram priznati, da se resnično veselim konkretnejšega testiranja. Upam, da tudi vi, priložnost pa boste lahko imeli že konec tedna, saj bo Nike PG 4 x Gatorade “Gx” pri nas mogoče dobiti od 17. januarja naprej!