Damian Lillard. Sodnik, porota in izvršitelj v eni osebi. »Dame Time« je njegov čas.

Govorimo o igralcu, katerega highlighti in meti v zadnji sekundi si zaslužijo posebno poglavje v zgodovini NBA. Če mi ne verjamete ali se ne strinjate z menoj, le vprašajte njegove nasprotnike, zlasti tiste, s katerimi se je pomeril v playoffu:

O tem, da je Damian Lillard veliko več kot le eden najboljših bekov v NBA, smo že pisali. V prejšnjem članku smo se osredotočili na njegovo (impresivno) glasbeno kariero, vendar je v resnici veliko več kot to. Še posebej veliko mu pomeni družina (izpustil je ključno igro ob koncu sezone 2018, da bi bil prisoten pri rojstvu sina), prek programa RESPECT pa je aktiven član lokalne humanitarne skupnosti.

Zato model adidas Dame 6 v ospredje postavlja ta »celovit« vidik Damiana Lillarda. To je oblikovalcem uspelo z veliko razliko med dizajnom zunanjega in notranjega dela superge. O njih je povedal:

»Mislim, da me te superge predstavljajo na čudovit način. Nikoli si nisem mislil, da bom v svoji signature liniji izdal šest modelov superg.«

Morda tega ni pričakoval, a po naslovu novinca leta, štirih All Star naslovih, izboru v All-NBA First Team v 2018, dveh izborih v All-NBA Second Team in po nešteto highlightih, Dame to zagotovo zasluži. Adidas je zanj zasnoval resnično dobro obutev, ki bo razveselila vse njegove oboževalce, pa tudi vse tiste igralce, ki imajo radi zgodbo o underdogu, zapakirano v kakovostno supergo.

Prvi colorway “Ruthless”. Photo: adidas

Kako dobra je v resnici ta superga? Za začetek lahko poudarimo, da je pri njej uporabljena enaka tehnologija LIGHTSTRIKE kot pri signature supergi glavne zvezde adidasa – Harden Vol. 4 (več si lahko preberete tukaj). Skratka, LIGHTSTRIKE je jamstvo za udobje, podporo in odzivnost.

Lightstrike tehnologija. Photo: hypebeast.com

Poleg tega je treba poudariti, da ta model spada v kategorijo »obuj in igraj«. Da, Dame 6 res lahko kupiš, obuješ in se takoj odpraviš na igrišče – predvsem na notranje. Pri odločitvi o tem, ali je superga bolj primerna za zunanja ali notranja igrišča, je največ odvisno od spodnjega dela. Pri Dame 6 opazimo pomemben detajl, in sicer, da ima podplat v dveh barvah (s čimer sledi temi »dveh strani zgodbe«) in takšne dvobarvne rešitve so bile od nekdaj manj primerne za zunanje podlage. Vendar pa je se njegova skoraj celotna linija vedno dobro odrezala na parketu in betonu, tako da bo s »šestico« gotovo enako. Poleg tega je vzorec »ribje kosti« še eno zagotovilo za odličen grip.

Podplat Dame 6. Photo: adidas

Zgornji del superge je večinoma iz mesha/mrežast, še posebej pa nam je všeč »poenostavljeni« sistem vezanja z manj luknjicami na vsaki strani, ki je več kot učinkovit. Poleg tega, da mesh dobro izgleda, so superge zasnovane tako, da omogočajo stopalu maksimalno zračnost. Eno od dodatnih vprašanj, ki se pojavlja, je povezano s paščkom na zadnji strani nad peto, ki bi lahko dražil gleženj, vendar to nikakor ne drži, saj gre za zelo lahek in prožen material.

Poleg prvega »Ruthless« colorwaya se napoveduje še nekaj odličnih releasov, ki se jih zelo veselimo, med njimi pa je tudi model s »pozdravi« za vse Lillardove »hejterje«, ki bo zelo pogumna izbira za vse, ki se jih odločijo nositi. Spremljajte in berite nas še naprej pa boste še pravočasno obveščeni o vseh novih colorwayih!

Nekateri izmed prihajajočih colorwayev Dame 6. Photo: adidas