V nedavnem intervjuju za revijo GQ sta soigralca Russell Westbrook in James Harden »zlomila internet« s svojimi outfiti in odgovori. Poleg tega pa sta delila še zanimivo razmišljanje o tem, kako malo (le štirje ali pet) aktualnih NBA igralcev si zasluži svojo signature linijo superg. Z drugimi besedami, po njunem mnenju ima danes preveč igralcev svoje modele. Naše mnenje glede tega bomo prihranili za kakšno drugo priložnost, morda pa lahko uvedemo drug kriterij, po katerem lahko ocenjujemo igralce oz. njihove signature linije, in sicer po njihovih budget oz. team modelih.

S tako delitvijo stvari dobijo nekoliko drugačno razsežnost in jasno je, koga tukaj lahko izpostavimo: LeBrona s svojima modeloma Witness and Soldier, Hardena z modelom Stepback, Duranta in njegove Trey 5, Stephove SC 3zer0 ter do neke mere Lillarda s svojim (enkratnim) modelom DAME D.O.L.L.A. Tisti, ki sceno poznate bolje, ste morda opazili, da na seznamu manjka še en nevaren igralec, in prav o njegovem team modelu bomo pisali danes.

Kyrie Andrew Irving ima, tako kot njegov nekdanji “kraljevski” mentor, kar dva B modela, to sta »Low« in »Flytrap« in v tem zapisu se bomo podrobneje seznanili s slednjim. Flytrap se letos vrača z že tretjo izdajo, in tako kot pri vsaki liniji superg boste slišali kritike, a ne iz naše strani, saj resnično menimo, da niso upravičene. Ali ni to podobno kot s Kyriejem kot košarkarjem, ki ga nekateri preprosto radi sovražijo?

Kyrie Flytrap III je definicija timske superge, pri katerih je razmerje med ceno in kakovostjo neverjetno! »Muholovec« (ang. flytrap) je superga, ki vam prinese vse, kar potrebuje vaša noga, poleg tega je izredno učinkovita na notranjih in zunanjih igriščih, tretji model pa prinaša tudi novo silhueto, ki jo zlahka skombinirate z outfitom izven igrišča.

Stopala bodo hvaležna za Zoom zračno enoto v sprednjem delu in odlično stabilnost. Opozarjamo vas, da je model dokaj ozek in zato igralcem s širšim stopalom priporočamo, naj si izberejo eno velikost večjo kot ponavadi. Ostalim bo odgovarjala običajna številka (true to size).  Čeprav novi modeli ponavadi prinesejo spremembe, je podplat »trojke« praktično enak tistemu iz prejšnjega modela Flytrap II. Ker je bil oprijem na »dvojki« odličen, je razumljivo, da Nike ni hotel preizkušati novih opcij. In prav ta podplat s kombiniranim vzorcem ribjih kosti ti omogoča, da s Flytrapom strašiš nasprotnike tako na parketu kot na asfaltu.

Mrežasti zgornji del izgleda res dobro in v kombinaciji z nekoliko predimenzioniranim trakom da res zanimivo silhueto, ki smo jo omenili zgoraj, in navsezadnje privlačen celotni videz. Tu so tudi že nepogrešljivi Kyriejevi detajli (logotip KI, dlan, oko, številka 11), zato vam lahko te superge priporočimo ponovno, še posebej, če razmišljate o backup paru za svoje Kyrie Flytrap II.