Že tako težko obdobje pandemije je še težje za vse nas, ki imamo radi košarko in šport, ker nimamo nobenih novih športnih vsebin, ki bi si jih lahko ogledali, prebrali. Zato smo se morali znajti, se zakopati v globine interneta in si priskrbeti nov oz. recikliran športno obarvan material. Na srečo pa je karantena prinesla osvežitev v obliki nove sezone kratke košarkarske serije…

Govorimo o resnično zabavni animirani seriji Game of Zones, ki je predvajana na digitalnih platformah Bleacher Reporta. Zvesti privrženci se spominjajo, kako se je ta košarkarska parodija Game of Thrones začela maja 2014, in v zadnjih dneh smo dočakali tudi zadnjo epizodo.

Celotno zgodbo sta razvila brata Adam in Craig Malamut, serija pa je tako nabita s komičnimi vložki, referencami na tedanje dogajanje v košarkarskem svetu in noro smešnimi upodobitvami različnih likov, da je njeno genialnost skoraj nemogoče predstaviti v enem zapisu. Torej, če slučajno še niste gledali vseh 7 sezon, ne odlašajte! Vse epizode so na voljo tukaj: https://gameofzones.bleacherreport.com/.

Ponoven ogled priporočamo tudi vsem tistim, ki serijo že poznate. V vsaki epizodi je namreč toliko različnih podrobnosti in »Easter Egg-ov«, da smo prepričani, da vas bo zabavala in navdušila znova in znova, še posebej dokler smo še vedno v tem pomanjkanju košarke.

Verjetno ste po prvih nekaj stavkih pomislili, da bomo pisali o drugi mega seriji, ki smo jo ravno imeli priložnost gledati in ki jo seveda moramo omeniti.

Da, The Last Dance je bil spektakel skozi vseh 10 epizod, ki so sprožile kar nekaj polemik. Če vam slučajno še ni uspelo pogledati te dokumentarne serije, vam jo vsekakor priporočamo, ker gre res za zelo poseben prikaz dinastije Bullsov in enega izmed najpomembnejših košarkarjev v zgodovini tega športa.

Da pa bo čas do vrnitve na igrišča pod obroče minil malo hitreje, naj spomnimo še na nekaj odličnih serij in filmov, ki jih toplo priporočamo:

  • High Flying Bird, film o svetu NBA managerjev

  • The Carter Effect, dokumentarni film o zapuščini Vincea Carterja v Torontu

  • Basketball or Nothing, dokumentarna serija o srednješolski ekipi iz indijskega rezervata

  • ROCK RUBBER 45s, film o kulturi sneakerheadov

  • One In A Billion, film o poti iz Indije do igranja v NBA

  • #Rucker50, dokumentarni film o 50. obletnici igrišča v Harlemu

Če vam to ni dovolj, naj vas spomnimo na našo recenzijo knjige o košarki na Filipinih ter na priporočila za knjige in filme z našega Instagrama (v angleščini):

Upamo, da vam z našimi predlogi čas brez košarke mine vsaj malo hitreje!