Po izjemno priljubljeni prvi izdaji je tu drugi model neverjetnega Giannisa.

Verjetno se vsi strinjamo, da je prva verzija superge Giannis Antetokounmpo spadala med top modele sezone. To je še posebej pomembno, če upoštevamo, da je začetek vsake nove serije nagnjen k določenim testom, nato pa celo težavam. Tukaj nikakor ni bilo tako, in tudi če superge niste dejansko obuli, ste dobili določen vtis že s samim spremljanjem profesionalnih košarkarjev po vsem svetu in videli, koliko jih igra v Freak 1. In ob predpostavki, da ste obkroženi z drugimi ljubitelji košarke, je v družbi zagotovo vsaj nekdo, ki je na igrišče prihajal v obutvi Nike Zoom Freak 1. Torej, z mirnostjo lahko trdimo, da so bili s prvo linijo postavljeni odlični temelji Giannisove linije.

To ne pomeni, da se bo z nadaljevanjem te zgodbe upočasnil tempo trenutnega MVP-ja in njegove ekipe oblikovalcev iz Nikea. Po prvih uradnih informacijah bo z modelom številka 2 izboljšana zmogljivost, pa tudi oblikovanje. Seveda je bila večina tehnoloških premikov narejena ob upoštevanju telesnih značilnosti in sloga igre, s katerim na igrišču prevladuje grški čudak. Ne ne glede na to, kako edinstven je v resnici (na primer, čeprav ima 211 cm visok, ima še bolj impresiven razpon kril 221 cm!), vsak igralec, ne glede na svoj igralni položaj, se lahko »najde« v Grkovem načinu igre in njegovih supergah.

Če se osredotočimo na dizajn in videz superge, naj začnemo s silhueto, ki je nekoliko podobna lanskemu modelu, vendar ima z določenimi detajli precej drugačen, morda celo “bolj grob” celoten videz. Na bočni (zunanji strani) je resnično velik »swoosh«, ki posredno kaže na določen trend pri Nike-u, saj lahko podobno opazimo tudi pri novem modelu KD13.

Poleg tega je na dnu “swoosha” dodatno ojačanje, katerih vloga je dejansko bolj funkcionalna in manj dizajnersko naravnana. Konkretno, “bloki” služijo kot podpora za slavni Antetokounmpov euro-step, ki vključuje zelo izrazite spremembe smeri in hitrosti in s katerimi najde pot do koša za trenutno povprečno skoraj 30 točk na tekmo. Za dodatno oporo in trpežnost superge je tudi na njenem najširšem delu dodatno prešit vrh »swoosha«. Zavzetost do detajlov – to vsekakor cenimo.

Če že govorimo o podrobnostih, tukaj igra pomembno vlogo tudi Giannisova družina. Na podplatu so tako izpisana imena njegovega pokojnega očeta Charlesa, matere Veronike in bratov Francisa, Thanasisa, Costasa in Alexisa. Podplat je še bolj zanimiv, saj je v sredini ločen, podobno kot Westbrookov model Why Not Zer0.3, kar odgovarja veliko igralcem. Poleg tega je vzorec podplata zanimiv, čeprav nima najbolj priljubljenega vzorca »ribje kosti«.

Ko gre za Nike trende, je Zoom Air nameščen pod prednjim delom stopala, kar se je izkazalo za odlično z več nedavnimi modeli iz »Oregonove družbe«. Na koncu lahko k določenemu uspehu tega modela, pa tudi celotne serije Nike Freak, prispeva Giannisova dobrodušna in všečna osebnost. Kot takšen se je izkazal tudi ne predstavitvi novega modela, ki je bila izpeljana iz »mehurčka« v Orlandu: https://www.nba.com/bucks/gallery/giannis-antetokounmpo-launches-zoom-freak-2.

Dodatna opomba: res, da je ta čevelj zelo osredotočen na zmogljivosti (za vadbo in igranje), toda zanemariti ne gre tudi norih barvnih kombinacij, ki so napovedane.

Košarkarska obutev Nike Zoom Freak 2 bo v Grosbasketu na voljo od 28. julija dalje.