Tako kot smo storili že v prvem blogu o dogodivščinah Nevrjetnega Spider-Mana, khm, oprostite, Donovana “Spida” Mitchella, moramo, preden začnemo pisati o novem modelu njegovih signature superg, začeti z neverjetnimi dosežki igralca št. 45 v prvem krogu letošnjega končnice.

Ko govorimo o Utah Jazz, velika večina fanov še vedno najprej pomisli na legendarni duet Stockton-Malone, vendar pa se to kmalu lahko spremeni. Mitchell je namreč v prvi tekmi proti Denverju s 57 točkami postavil rekord franšize po številu točk (dosegel jih je 57, prejšnji rekord je držal Malone s 50). Še več, s tem dosežkom je se je uvrstil med 3 najboljše strelcev v eni playoff tekmi v zgodovini. Pred njim sta le Elgin Baylor z 61 točkami (Los Angeles Lakers proti Bostonu, 1961) in MJ, ki je neverjetnih 63 točk dosegel proti Celticsom leta 1986. Mitchell se tu ni ustavil, v četrti tekmi serije je dosegel 51 pik in s tem končal kot eden izmed 3 najboljših igralcev, ki je na vsaj dveh igrah v eni seriji končnice dosegel več kot 50 točk. Na tem seznamu mu delata družbo MJ (1998 proti Clevelandu) in Allen Iverson (2001 proti Raptorsem). Tista četrta tekma serije Utah-Denver je postala zgodovinska tudi po tem, da je bila prva v končnici lige NBA, v kateri je tudi vsaj en igralec iz nasprotne ekipe dosegel vsaj 50 točk (Jamal Murray za Nuggetse).

Adidas D.O.N. Issue #2 torej ne bi mogle dobiti boljše promocijske kampanje! Podjetje je še poudarilo, da z Mitchellom še naprej stojijo za sloganom »Odločnost nad negativnostjo«, s katerim želijo spodbuditi pozitivne spremembe na košarkarskih igriščih, pa tudi v skupnostih okoli njih. Mitchell je dodal, da želi v očeh predvsem mlajših navijačev biti veliko več kot le košarkar, ker želi biti glas vseh, ki trpijo zaradi krivic. Prvi colorway je nastal v sodelovanju z Marvelom. Imenuje se “Spidey-Sense” in je fluorescentno zelene barve, spodnji del superge pa se sveti v temi! Superga poudarja tudi pomoč skupnosti, saj je polno ime stripa, ki ga je navdihnil, »Prijazni sosed Spider-Man«.

adidas D.O.N. Issue 2 Glory Mint

Zdaj pa je čas, da se spustimo v detajle! Glavna tehnologija superge je tako kot pri lanskem modelu Bounce, kar je pomagalo ohraniti enako priljubljeno ceno, ne da bi žrtvovali svojo kakovost in udobje. Kot še eno povezavo med prvima dvema modeloma serije imamo zgornji del, ki je izdelan iz zelo podobnega – in trpežnega – mrežastega mesh materiala.

adidas D.O.N. Issue 2 Glory Mint 4

Prav tu se podobnosti končajo in največja razlika je podplat, ki je doživel veliko prenovo. Pri prvem modelu je bil precej ploščat, zdaj pa smo dobili nekaj, o čemer smo že pisali v blogih o Freak 2 in Why Not Zer0.3 – dvodelni podplat. Poseben plus je, da je zdaj sprednji del podplata ukrivljen navzgor (spet podobno kot pri Westbrookovi liniji) in to dejansko okrepi občutek poskočnosti. Po našem mnenju je to super detajl. Vzorec na podplatu je zanimiv tudi zato, ker brez dvoma spominja na pajkovo mrežo, po prvih testih pa se odlično odziva na spremembe smeri in ustavljanja. Če nam ne verjamete, si oglejte kakšne highlighte našega superjunaka Donovana. ;D

adidas D.O.N. Issue 2 Glory Mint 2

Druga razlika je v tem, da je model #2 nekoliko višji, kar je najbolj opazno pri primerjavi zadnjih delov obeh superg. Issue # 2 ima peto podloženo z dodatno blazino, ki daje odličen lockdown občutek, ki ga mnogi iščejo in cenijo. Preprosto povedano, prvi model je bil skoraj nizek, drugi pa je srednje visok. Še ena (po našem mnenju) pozitivna sprememba je tudi v premiku lepo oblikovanega Spida logotipa iz jezika na zadnji del nad peto.

Za edini logični zaključek zgodbe o tej super-supergi lahko le ponovimo že omenjeno  – če vas naše pisanje ne prepriča, si oglejte, kaj sta Mitchell in njegov adidas D.O.N. Issue #2 izvajala na NBA igriščih in se nato »zavihtite« v naše trgovine ali na našo spletno stran!