Da bi poznali Steva Nasha, Tonyja Parkerja, Jasona Kidda, Larryja Hughesa ni nujno, da ste velik oboževalec NBA-ja, imam prav?

 nike air zoom bb tony parker steve nash stephen curry

Poleg tega, da so vsi imeli res impresivne kariere, pa so imeli še nekaj skupnega, in to nekaj, kar je danes še posebno zanimivo za nas. V sezoni 2007/8 NBA so vsi nosili Nike Air Zoom BB! Ta model je bil vedno noro priljubljen pri ljubiteljih superg, ki so tudi aktivno igrali, saj je bila to superga z izjemnimi zmogljivostmi. Na žalost ne bomo pisali zgodbe o retro (ponovni) izdaji, vendar to v resnici sploh ni slaba novica …

Danes se bomo osredotočili na reinkarnacijo te legende v obliki novega modela Nike Air Zoom BB NXT! Po resnici povedano smo nad vsem, kar prinašajo te superge, tako zelo navdušeni, da niti ne vemo, kje naj začnemo.

Morda je najbolje takoj poudariti, da je ta model narejen za vse igralce ne glede na položaj, na katerem igrajo. To pomeni, da gre za lahko, udobno in stabilno supergo. Glede na to, da je namenjena vsem, je treba poudariti, da ne pripada nikomur. Zoom BB NXT ni povezan z nobenim košarkarjem, vemo pa, da mnogi radi pustijo supergi, da sama pove svojo zgodbo.

Potem preprosto moramo izpostaviti najbolj spektakularen del, to je podplat oz. oprijem. Superga se prilepi na katero koli površino, ne glede na to, kako prašna je, in to velja tako za notranje kot zunanje površine. Seveda ni potrebno poudarjati, kako velik plus je to. Dodatna potrditev vsega tega je izredno visoka frekvenca zvoka, s katero superge škripajo ob vsaki spremembi smeri ali hitrosti.

nike air zoom bb nxt technology

Tik nad podplatom imamo res impresivno kombinacijo tehnologij, ki jo Nike po dosedanjih rezultatih vedno bolj pogosto dodaja v nove modele. O čem govorimo? Oblazinjenje Zoom pod sprednjo stranjo stopala in React v zadnji polovici.

Sprednja zračna blazinica je zelo podobna tisti v Nike LeBron 17, ker je sestavljena iz dveh delov, pena React pa je še posebej spektakularna, ker jo sestavljajo kar tri plasti!

Dve od treh sta vidni od zunaj, tretja pa je v vložku. Res je težko opisati udobje, ki ga s tem dobimo, poleg tega pa je s tem stopalo dodatno dvignjeno od tal, kar vaši višini doda nekaj centimetrov. 😀

Vse to je zavito v zdaj že preizkušen mrežasti zgornji del iz mesha, odličen dodatek k videzu pa je tudi to, da se deli tekstila pod mrežico svetlikajo skoraj kot kačja koža. Menimo, da to ni nujno povezano z Black Mambo, zagotovo pa pripomore k podaljšanju življenjske dobe superge, ker dodatno ščiti najbolj izpostavljene dele (zlasti prste). Nike je pri tej supergi resnično mislil na vse!

Na koncu naj še dodamo, da je supergo poleg košarke mogoče uporabiti tudi za trening v telovadnici, zaradi privlačnega videza pa je lahko tudi odličen dodatek vaši garderobi, zato si vse modele Nike Air Zoom BB NXT oglejte TUKAJ >>