Velika večina ljudi, ki spremljajo basket sceno, se bo strinjala, da v obilici modelov in barvnih odtenkov vseh znamk obstaja ena linija, ki izstopa s svojim drznim, norim in čudaškim dizajnom.

Govorimo seveda o supergah Kyrieja Irvinga! Tudi dandanes, ko na trgu najdemo najrazličnejše modele in collaboratione, Kyrie nekako vedno preseže vse druge in včasih celo samega sebe.

To še posebej velja za supergo, o kateri bomo pisali danes. To so Nike Kybrid S2, nekakšno nadaljevanje lanske hibridne zgodbe S1. Ker je bil prejšnji hibrid kombinacija modelov Kyrie 1, 2 in 3, je letošnji fuzija štiric, petic in šestic. Po eni strani se lahko vizualne značilnosti teh superg zdijo nezdružljive, vendar so kombinirane na tako dober način, da smo prepričani, da bo S2 še bolj priljubljen kot S1.

V kronološkem vrstnem redu začnemo s Kyrie 4, katerega elementi so bili uporabljeni za podplat in spodnje stranske dele čevlja. Štirice so postale zelo priljubljene pri številnih fanih Kyrie signature linije takoj po releasu in po našem mnenju je bil najboljši del tega čevlja upravičeno uporabljen tudi v S2.

Iz Kyrie 5 so vzeli edinstveni flytrap, ki pokriva vezalke in jezik, nazadnje pa so supego dopolnili še z zadnjim delom, ki pokriva gležnje in pete, iz letošnjih Kyrie 6. Še enkrat moramo poudariti, da kombinacija deluje iz izgleda res dobro!

Poseben razlog za to uspešno povezanost različnih elementov so detajli in barve, ki so prav tako vzeti iz desetin različnih barvnih odtenkov zadnjih treh sigature modelov. To pomeni, da lahko pri Kybrid S2 pričakujemo razlike tudi med levo in desno supergo istega para, npr. pri podrobnostih na sprednjem delu (podpis, simboli, logotipi itd.), pri swooshu, pri teksturi zgornjega materiala, na peti itd. Prva dva colorwaya vse to zelo dobro prikazujeta (in zelo hitro zapuščata naše police), nekateri napovedani modeli pa bodo prinesli še večji (pozitiven) kaos.

Na koncu si poglejmo še karakteristike in prileganje superg. Za tiste, ki tega še ne vedo, so modeli Kyrie poleg svojega videza vedno na samem vrhu, ko gre za učinkovitost in stabilnost stopal. Že na prvi pogled lahko vidite, da so Kyrie superge med nekoliko večjimi modeli, ki dodatno stabilizirajo stopalo (za razliko od nekaterih modelov drugih igralcev, ki se trudijo, da bi bile njihove superge čim lažje). Tistim s posebej širokimi stopali priporočamo, da si vzamejo večjo velikost kot ponavadi, medtem ko ostali lahko izberete true-to-size velikost.

In to je to, zdaj pa vas, kot vedno, vabimo, da – če le lahko – obiščete naše trgovine v Budimpešti, Ljubljani ali Zagrebu in si ogledate ta močan hibrid!