Air Jordan 4 po mnenju večine sneakerheadov spadajo med najboljše Jordan modele v zgodovini.

Vse se je začelo leta 1989, ko je Tinker Hatfield dobil zahtevno nalogo: zasnovati košarkarske superge, ki bodo boljše kot njene predhodnice AJ3. Hatfield je kljub izredni popularnosti modela AJ3 odločno sprejel nov dizajnerski izziv in dobili smo še eno zgodovinsko silhueto, ki vedno znova vedno navduši ljubitelje superg.

MJ je v svojem četrtem modelu prvič nastopil na All-Star tekmi v Houstonu. V tehnološkem smislu superga sicer ni prinesla veliko novosti, je pa njen dizajn še danes eden izmed najbolj ikoničnih. AJ 4 je prva košarkarska obutev z mesh mrežico za boljšo zračnost, prvi Jordan model, ki se je prodajal po celem svetu in pa tudi superga, ki jo je vsak nosil po svoje, saj omogoča kar 18 različnih načinov zavezovanja vezalk.

To nas pripelje do naših dobrih novic: odprli smo online raffle za prvo retro izdajo OG Air Jordan 4 “Fire Red”!

AJ4 Fire Red

Čeprav je bil ta colorway izdan 3x po letu 1989, je letošnja različica prva, ki ima na peti originalni logotip Nike Air, količine pa so izredno omejene!

PRIJAVA ZA AIR JORDAN 4 FIRE RED >>

PRIJAVA ZA AIR JORDAN 4 FIRE RED (GS) >>

Raffle zapremo v četrtek, 3. decembra, ob 23:59, zmagovalci pa bodo obveščeni naslednji dan.

 

Za tiste, ki imate radi tudi sodobnejše preobleke te vintage silhuete, pa imamo še eno poslastico.

AJ4 Deep Ocean

Air Jordan 4 “Deep Ocean” je zagotovo eden izmed najbolj drznih colorwayev AJ4 do sedaj. Zgornji del je narejen iz platnenega materiala, krasijo pa ga šivanimi vzorci, ki jih je navdihnila japonska ročna obrt šivanja Sashiko. Za slovenski trg bo na voljo to soboto, 5. decembra, od 9:00 (FCFS) prek spleta.

Kateri je bolj primeren za tvojo kolekcijo?