Z novo sezono v našo ponudbo dodajamo tudi nekaj novih oblačil City Edition. Majice in puloverji so že na voljo, dresi prihajajo v začetku leta 2021!
Ste se kdaj vprašali, kaj je navdihnilo vse te barve in vzorce?

BOSTON CELTICS

Boston Celtics imajo za sabo že 17 NBA naslovov in 74 sezon, zato ni presenetljivo, da je ravno zgodovina navdihnila letošnjo City Edition kolekcijo. Glavno inspiracijo so črpali iz zastav prvakov, ki visijo pod stropom arene TD Garden, na dresu pa je prvič doslej vključeno celotno ime organizacije.

Njihovi predstavniki so pojasnili: »Čeprav se ta dres poklanja preteklosti, simbolizira tudi naš zmagovalni mindset, ki je vedno prisoten. Želimo, da naši navijači tudi v tej sezoni delijo to miselnost, ko zasledujemo 18. zastavo.«

PREVERI CELTICS KOLEKCIJO >>

 

BROOKLYN NETS

Poleg tega, da so Nets predstavili svoj Classic Edition dres s »tie-dye« vzorcem iz sezone 1990-91, smo dobili tudi čisto nov look City Edition kolekcije, ki jo je navdihnil v Brooklynu rojen umetnik Jean-Michel Basquiat.

V svoje ikonične umetnine je dodajal tudi besedilo in s tem osvetlil pomembne teme in vprašanja, o katerih govorimo še danes.

PREVERI NETS KOLEKCIJO >>

CHICAGO BULLS

Z novim City Edition dizajnom so se oblikovalci mestu poklonili na več različnih načinov. Spominjamo se Daniela Burnhama, mestnega arhitekta, ki je po velikem požaru v Chicagu leta 1871 na novo narisal mesto. Na oblačilih in dresih boste našli art deco pisavo in geometrijske vzorce, kar predstavlja slog, ki ga še vedno najdemo na številnih čikaških stavbah.

Na dresu pa najdemo tudi napis »NO LITTLE PLANS«, vzet iz slavnega citata Burnhama o mestu Chicago: »Make no little plans; they have no magic to stir men’s blood.« oz. »Ne načrtujte malih stvari, saj ne vsebujejo take čarovnije, ki bi se dotaknila človeka.« To igralce opominja, naj si vedno postavljajo velike cilje in merijo višje.

PREVERI BULLS KOLEKCIJO >>

 

DALLAS MAVERICKS

Srebro in zlato na letošnjih dresih se poklonita šampionski sezoni Dallas Mavericksev iz leta 2011, krila pa grškemu mitološkemu bitju Pegazu. Pegaz že dolga leta bdi nad Dallasom in je simbol rasti in blaginje.

Mi pa si mislimo tudi, da so dresi zelo podobni tistim, ki jih je Luka nosil v mladinski selekciji v Madridu!

PREVERI MAVERICKS KOLEKCIJO >>

 

GOLDEN STATE WARRIORS

Warriorsi letos praznujejo že 47. sezono v Zalivu San Francisca, zato so se z letošnjimi Oakland Forever dresi poklanjajo tistim, ki so jih nosili med leti 1997 in 2010. Spominjajo se tudi »We Believe« ere, ki je vključevala neverjetno serijo prvega kroga v končnici leta 2007, ko so Warriorsi kot osmi po rednem delu sezone prvič v zgodovini premagali prvouvrščene Dallas Mavericks.

PREVERI WARRIORS KOLEKCIJO >>

 

HOUSTON ROCKETS

Letos bodo Rocketsi nosili drese v mestnih barvah: Columbia modri, škrlatno rdeči in beli. Z njimi se poklanjajo Houston Oilerjem, bivši houstonski ekipi v ameriškem nogometu. Oilerji so v Houstonu igrali do leta 1996, ko so se preselili v Memphis. Podobno kot prejšnjo sezono bodo tudi letos na prsih nosili napis H-TOWN.

PREVERI ROCKETS KOLEKCIJO >>

 

LOS ANGELES CLIPPLERS

Clippers City Edition dresi so podobni lanskim, vendar z obrnjenimi barvami. Letos so k sodelovanju povabili grafitarja Royyal Dog-a iz Los Angelesa, ki s svojim delom, tako kot tattoo artist Mister Cartoon, ki je že sodeloval pri lanskem City Edition dizajnu, »proslavlja pristni duh street kulture v Los Angelesu«.

PREVERI CLIPPERS KOLEKCIJO >>

 

LOS ANGELES LAKERS

Dizajn City Edition dresov v sezoni 2020-21 je posvečen Elginu Baylorju: enemu od prvih košarkarjev, ki je znal igrati nad obročem, aktivistu za državljanske pravice in prvemu igralcu, ki je bil zares nevaren za koš s svojim jump-shotom.

Ko so Lakersi prispeli v Los Angeles leta 1960, so v teh novih delih nastopili v svojem novem mestu. In čeprav je bil dizajn svež pogled na nov začetek, so uniforme še vedno subtilno prikimale svoji preteklosti v Minneapolisu.

PREVERI LAKERS KOLEKCIJO >>

 

MIAMI HEAT

Letošnji dresi v prelivajočih se barvah predstavljajo zadnji del kampanje Heat’s Vice, ki se je začela leta 2017. Tokratna kolekcija predstavlja novo barvo, imenovano Vice Violet.

»Leta 2017 se je VICE začel kot potovanje – izlet skozi čas v resničnost, kjer se leto 1988 ni nikoli končalo,« so povedali predstavniki Miamija. »Leta 2018 smo se za dve sezoni vrnili v sedanjost in predstavili bolj temačno in resno stran Miamija z ‘VICE Nights’ in potem še tisto bolj sproščeno in mehko s ‘Sunset VICE’. Končujemo s svetlo in energično ‘ViceWave’. ViceVersa uprizarja grafični mikrokozmos, ki predstavlja blagovno znamko Miami HEAT prihodnosti.«

PREVERI HEAT KOLEKCIJO >>

 

MILWAUKEE BUCKS

Bucksi se bodo letos s svojim City Edition dizajnom poklonili svoji regiji.

Glavna inspiracija so The Great Lakes, Velika jezera, ime Milwaukee pa nosi pomen »The Gathering Place« oz. mesto za zbiranje, kar so tudi predstavili na dresu. Kar se tiče barv, lahko vidimo kar tri različne modre odtenke, ki predstavljajo globine Michiganskega jezera, pa tudi tri reke, ki tečejo skozi njihovo mesto.

PREVERI BUCKS KOLEKCIJO >>

 

NEW ORLEANS PELICANS

Glavni navdih za letošnjo City Edition kolekcijo je mestna zastava New Orleansa, ki vključuje, tako kot nova kolekcija, belo podlago s tremi zlatimi stiliziranimi lilijami ter z modrim in rdečim trakom. Dizajn sega v leto 1918, ko je mesto uradno sprejelo to zastavo ter praznuje odpornost in ponos New Orleansa in njegovih prebivalcev.

PREVERI PELICANS KOLEKCIJO >>

 

PORTLAND TRAILBLAZERS

Dizajn City Edition kolekcije Portlanda se poklanja domači zvezni državi Oregon in njeni edinstveni in prečudoviti pokrajini, hkrati pa se poklanja vsem plemenom, ki že od vsega začetka živijo na tem ozemlju.

PREVERI TRAILBLAZERS KOLEKCIJO >>

 

TORONTO RAPTORS

Kot nadaljevanje pobude »Welcome Toronto« in sodelovanja s njihovim rap izvajalcem Drakeom se bodo Raptorsi spet oblekli v črno in zlato.

Ekipa je predstavila tudi tri nove podobe sezone.

PREVERI RAPTORS KOLEKCIJO >>