Tretji teden lige NBA je minil v znamenju odličnih tekem in protokolov za nadzor COVID-19.

Tretji teden lige NBA je za nami in stvari se istočasno razpletajo in zapletajo. Po eni strani dobivamo iz dneva v dan lepšo sliko obeh konferenc, po drugi strani pa ligo načenjajo COVID-19 protokoli. Zaradi premajhnega števila igralcev je bila odpovedana tekma Boston-Miami, morala pa bi biti tudi 76ers-Denver, a je bila vseeno odigrana. Kako se bo liga s tem spopadla, bomo videli v prihajajočih dneh, do takrat pa nam ostanejo le ugibanja. Vsekakor si ne želimo, da bi se sezona prekinila, saj smo ravno začeli uživati v igrah vseh ekip. Kot ste že navajeni, smo tudi tokrat izbrali najboljša igralca obeh konferenc, pri čemer lahko povemo, da je tokratna izbira nadvse razveselila slovenske navijače. Med samim blogom pa še nekaj “sladkorčkov” minulega tedna in kot vedno, tudi statistika in zanimivosti.

Vzhodna konferenca (vir: NBA.com)
Vzhodna konferenca (vir: NBA.com)

Atlanta Hawks

Prejšnji teden: 4-2  Ta teden: 0-3 Skupno: 4-5 Konferenca: 8.mesto

Vse do zadnjih dveh minut so bili v igri za zmago proti New Yorku, a žal izgubili še drugo zaporedno domačo tekmo. Vse tri poraze do sedaj so izgubili za skupnih 15 točk. Trae Young je z zelo slabim metom (40% za 2, 16% za 3) dosegel 31 točk in 14 podaj. John Collins (18 točk, 8 skokov) in De’Andre Hunter (23 točk, 8 skokov) pa sta prispevala toliko, kot bi moral Bogdan Bogdanović (3 točke), ki mu zaenkrat ne gre vse po načrtu. Proti Charlottu so izgubili, hkrati pa doživeli eno najslabših tekem Traea Younga (7 točk). Hunter (17 točk, 6 skokov, 5 podaj), Huerter (19 točk, 5 skokov, 6 podaj) in Collins (23 točk, 11 skokov) so bili solidni, Clint Capela pa je 8 točkam dodal neverjetnih 19 skokov, a le ti so prišli na račun slabega odstotka metov. Še ena tekma proti Charlottu je bila malenkost boljša, a zmage še vedno ni bilo. Cam Reddish se je sicer izkazal z 21 točkami, a mu je na pomoč priskočil le De’Andre Hunter z 20 točkami in 8 skoki. Trae Young pa je bil s 15 točkami in 10 podajami tisti, ki nam je ostal dolžan.

Boston Celtics

Prejšnji teden: 4-3 Ta teden: 3-0 Skupno: 7-3 Konferenca: 1. mesto

Dvoboj proti razglašenemu Torontu je postregel z zmago Bostona in odlično igro Jaysona Tatuma (40 točk, 6 skokov) ter novinca Paytona Pritcharda (23 točk, 8 skokov). Ko jih je 19 dodal še Jaylen Brown, je bilo tekme konec. Proti težkemu nasprotniku Miami Heat, so zmago izvlekli v zadnjih izdihljajih s pomočjo novinca Paytona Pritcharda. Končno ima Boston novinca, ki je po njihovem okusu. Po trojki Dragića je bil rezultat izenačen in zdelo se je, da bomo po zgrešenem metu Smarta gledali podaljške, a se je tam znašel Pritchard (6 točk, 6 skokov, 4 podaje) in porinil žogo v koš. Duo J-J pa je bil spet v svojem razredu. Brown je dosegel 21 točk, 12 skokov, 5 podaj ter po 2 blokadi in ukradeni žogi. Tatum pa je 27 točkam prispeval še 5 skokov in 4 podaje. Še ena pomembna zmaga za uvrstitev na vzhodu. Eden najboljših dvojcev v ligi NBA je igral ključno vlogo v zmagi proti Washingtonu, ki ni bila tako lahka kot bi se nam zdelo. Jaylen Brown je 27 točkam dodal 13 skokov in 5 podaj. Jason Tatum pa je prispeval 32 točk. V drugi četrtini, ki so jo dobili s 33-19, so si nabrali dovolj zaloge za končno zmago. Zadnja tekma tedna, proti Miamiju, je bila prestavljena zaradi premajhnega števila igralcev in »COVID-19 contact tracing« težave, ki je načela ligo.

Brooklyn Nets

Prejšnji teden: 3-4 Ta teden: 2-2 Skupno: 5-6 Konferenca: 11. mesto

V prvi četrtini so si proti Utahu nabrali devetnajst točk prednosti, ki je niso izgubili oziroma so jo povečali za zmago s 34 točkami razlike. Ob odsotnosti Kevina Duranta je v ospredje stopil Kyrie Irving (29 točk, 6 skokov, 5 podaj, 3 ukr. žoge), ki sta mu pridno pomagala LeVert (24 točk) in Jarrett Allen (19 točk, 18 skokov), ki je popolnoma uničil Rudyja Goberta. Proti utrujeni Philadelphiji, ki je odigrala tretjo tekmo v štirih dnevih, so z lahkoto zmagali kljub odsotnostim najboljših igralcev. Že v mehurčku smo videli, kako dobro lahko odigrajo LeVert (22 točk, 10 podaj), Harris (28 točk, 6 skokov, 4 podaje) in Allen (15 točk, 11 skokov). Spet so zaigrali brez Duranta in Irvinga, a se proti Memphisu ni izšlo. Zadnja četrtina je bila izenačena, Netsi so tudi povedli, a Memphis je zadnje minute zaključil s 13-6 in zmagal. Caris LeVert je bil še enkrat odličen in dosegel 43 točk, 6 podaj in 5 skokov. Prince in Harris pa sta jih dodala po 16 oziroma 13. Še en dober začetek tekme so imeli proti Oklahomi, kjer so povedli z 41-29, a na koncu ostali praznih rok. Obe ekipi sta bili zelo razpoloženi, pri Netsih najbolj prav Kevin Durant. 36 točkam je dodal 11 skokov in 4 podaje. LeVert je 21 točkam dodal še 6 podaj in 4 skoke. Allen in Luwawu-Cabarrot pa sta dodala po 15 in 10 točk.

Chicago Bulls

Prejšnji teden: 3-4 Ta teden: 1-3 Skupno: 4-7 Konferenca: 12. mesto

Še ena zmaga za Bullse, tokrat proti, letos na papirju močnemu Portlandu, ki je »dovolil«, da se Chicago vrne po 20 točkah zaostanka. Boljši odstotek meta iz igre in za tri točke, več asistenc in skokov je bilo dovolj za preobrat in zmago. Coby White (21 točk, 10 skokov, 5 podaj), Zach LaVine (18 točk, 9 podaj) in Otto Porter (19 točk, 13 skokov) so prikazali odlično igro. Na tekmi proti Sacramentu pa se ni vse izšlo po načrtu in so izgubili v zadnjih minutah igre. Proti odlični obrambi Sacramenta so izgubili bitko ukradenih žog, izgubljenih podaj in točk s klopi. Coby White je sicer s 36 točkami postavil rekord kariere in temu dodal še 7 podaj. Zach LaVine mu je stal ob strani s 32 točkami in 7 skoki. Prav s pomočjo LaVina pa so bili do zadnjega v igri za zmago proti Lakersom, kar je bila ena najbolj zanimivih tekem ta teden. Zach LaVine je 38 točkam dodal še 5 skokov in 6 podaj. Čeprav sta Wendell Carter Jr. (23 točk, 7 skokov) in Coby White (14 točk) odigrala solidno tekmo, jim je zmanjkalo nekaj sreče v zadnjih sekundah. Da teden ni bil ravno najboljši, jim je spet zmanjkalo nekaj sreče proti Clippersom. Še tretjič zapored je bil Zach LaVine fenomenalen s 45 točkami, 7 skoki in 7 podajami, a žal zgrešil trojko za podaljšek. Patrick Williams je dodal 17 točk, Carte Jr 12 točk, Young 14 točk in Temple 18 točk.

Cleveland Cavaliers

Prejšnji teden: 4-2 Ta teden: 1-4 Skupno: 5-6 Konferenca: 10. mesto

Težka tekma proti Orlandu in še en poraz, ki je terjal novo poškodbo. Lovu, Garlandu in Okoru, se je zdaj na seznamu pridružil še Exum. Z vsemi poškodbami niso bili dovolj dobri za Orlando, ki letos igra odlično. Sexton (24 točk) in Osman (18 točk, 7 skokov, 7 podaj) sta izstopala iz ekipe. Ponovna tekma proti Orlandu je bila spet bolj žalosten dan za navijače Cavaliersov, saj ponovno niso presegli meje stotih točk in izgubili. Colin Sexton (21 točk, 4 podaje, 3 skoki) in Andre Drummond (19 točk, 15 skokov) sta najbolj izstopala iz zelo načete ekipe. Tri minute do konca je bila tekma proti Memphisu izenačena, a so z delnim izidom 6-2, odnesli zmago in prekinili niz dveh porazov. Andre Drummond je prispeval 22 točk, 15 skokov, 3 podaje in 2 ukradeni žogi. Larry Nance in Cedi Osman pa sta dodala po 18 oziroma 16 točk. Poraženi pa so bili proti Milwaukeeju, ki je sicer igral brez Giannisa, a se ni pretiroma poznalo. Andre Drummond je vodil s 26 točkami in kar 24 skoki. Dotson in Nance pa sta po 21 in 17 točk.

Detroit Pistons

Prejšnji teden: 1-5 Ta teden: 1-3 Skupno: 2-8 Konferenca: 15. mesto

Ob odsotnosti Jacksona in Griffina so jih Bucksi popolnoma porazili in odnesli zmago. Boljši so bili v odstotkih meta, skokih, podajah, točkah v raketi in točkah iz protinapada. Derrick Rose (24 točk, 8 podaj) in Jerami Grant (24 točk, 4 skoki, 3 podaje, 3 blokade) sta bila edina svetla točka. Na ponovitvi tekme so prav tako izgubili, a poraz ni bil tako grozen kot prvi. Ponovno je bil svetla točka Jerami Grant z 31 točkami in 10 skoki. Saddiq Bey je bil edini soigralec, ki je presegel mejo 20 točk, temu pa dodal še deset skokov. Že ob polčasu so zaostajali za 26 točk, a to v zaključku zmanjšali na petnajst, ker so Bucksi igrali z rezervnimi igralci. S trdo igro, ki je vsaj za nekaj sekund spomnila na »pravi« Detroit, so v podaljšku premagali Phoenix. Kot smo že navajeni, je bil najboljši Jerami Grant z 31 točkami in 10 skoki. Blake Griffin je dodal 16 točk, 12 skokov in 5 podaj. Proti Utahu se je zdelo, da jih bo doletel še en velik poraz, a so s pomočjo tretje četrtine (28-17) vsaj malo omilili poraz. Ponovno je bil najboljši Jerami Grant z 28 točkami, 4 skoki in 4 podajami. Saddiq Bey je dodal 12 točk ob slabem metu. Griffin pa je 10 točkam dodal 6 skokov in 5 podaj.

Indiana Pacers

Prejšnji teden: 4-2 Ta teden: 2-2 Skupno: 6-4 Konferenca: 4. mesto

Po podaljšku in Brogdonovemu metu za zmago so premagali New Orleans v izjemno napeti in tesni tekmi. Po zelo izenačenih treh četrtinah je Indiana povedla za sedem točk, Pelicansi pa so odgovorili z izidom 22-5, a je imela v rednem delu tekme zadnjo besedo Indiana z dvema pomembnima trojkama v zadnje pol minute. Podaljšek je minil podobno, a ga je zaključil Malcolm Brogdon (21 točk, 11 podaj, 7 skokov, 3 ukr. žoge) z metom dve sekundi pred koncem. Sabonis (19 točk, 11 skokov, 7 podaj), Turner (17 točk) in Oladipo (25 točk) so lepo zaokrožili Indianino četverico. Proti Houstonu so dosegli še drugo zmago tedna in to ponovno storili z ekipno igro. Brogdon je bil ponovno odličen s 35 točkami in 7 podajami. Sabonis (22 točk, 12 skokov) in Oladipo (18 točk, 9 skokov) pa sta lepo dopolnila zmago, ki se je v zadnjih dveh minutah končala z 8-0 za Indiano. Tekmo proti Phoenixu pa so žal zapravili in izgubili že tretjo tekmo na domačem parketu. Domantas Sabonis je prispeval 28 točk in 22 skokov, Brogdon je 22 točkam dodal še 9 podaj in 6 skokov, Brogdon 22, Oladipo 16 in Holiday 17 točk.

Miami Heat

Prejšnji teden: 2-3 Ta teden: 2-1 Skupno: 4-4 Konferenca: 7. mesto

Zmaga proti Oklahomi je bila odločena že ob polčasu in zaigrali so lahko vsi, glavni aduti pa so se lahko spočili. Butler (18 točk, 6 podaj), Olynyk (19 točk, 8 skokov) in Adebayo (20 točk, 8 skokov, 4 podaje) so začeli, nadaljevali pa vsi ostali. Proti Bostonu so bili zelo blizu, a je zmanjkalo nekaj sreče. Po trojki Gorana Dragića trinajst sekund pred iztekom igralnega časa, je bil rezultat izenačen na 105-105. Po prodoru in zgrešenem polaganju Marcusa Smarta pa je zmedo izkoristil Pritchard in porinil žogo v koš. Jimm Butler se je izkazal s 26 točkami, 8 skoki in po 3 blokadami ter podajami. Bam Adebayo (15 točk, 8 skokov, 10 podaj), Duncan Robinson (16 točk, 6 skokov) in Goran Dragić (14 točk) pa so prispevali svoj delež. Miami je že šesto tekmo to sezono začel z drugo peterko, v kateri se nikoli ne znajde Kendrick Nunn, znajde pa se Tyler Herro, ki mu ne gre in ne gre. S pomočjo močne tretje četrtine, ki so jo dobili z 28-15 so si nabrali dovolj vodstva proti Washingtonu, da so lahko zmagali. Razpoloženih je bilo veliko igralcev, predvsem Tyler Herro, ki je mnogim zaprl usta po nekaj slabih predstavah. 31 točkam je dodal 9 skokov. Jimmy Butler (26 točk, 10 skokov, 9 podaj), Goran Dragić (21 točk, 5 podaj), Bam Adebayo (9 točk, 16 skokov) in Kelly Olynyk (18 točk, 6 skokov, 5 poda) pa so zmago pripeljali v Miami. Zadnja tekma tedna, proti Bostonu, je bila prestavljena zaradi premajhnega števila igralcev in »COVID-19 contact tracing« težave, ki je načela ligo.

Milwaukee Bucks

Prejšnji teden: 3-3 Ta teden: 4-1 Skupno: 7-4 Konferenca: 2. mesto

Po razmeroma izenačenih prvih minutah so hitro naredili dovolj razlike, da se niso bali za zmago proti Detroitu. Ta je bil brez Griffina in Jacksona ter tako enostavno preslab za Buckse. Giannis Antetokounmpo je bil odličen z 43 točkami, 9 skokov in 4 podaje. Middleton in Jrue sta dodala še po 19 oziroma 15 točk. Tekma proti Detroitu je bila popolna dominacija. Še ena lahka zmaga proti Detroitu, ki so jo rešili že v prvi in drugi četrtini. Le Middleton in Holiday sta igrala več kot trideset minut, ostali pa so lahko spet počivali. Giannis (25 točk, 8 skokov, 4 podaje), Middleton (23 točk, 7 podaj), Lopez (17 točk, 5 podaj) in Portis (16 točk, 10 skokov) so bili ravno prav odlični za zmago proti Detroitu. Nekoliko preseneteljiv poraz so doživeli doma proti Utahu. Utah Jazz so bili razpoložena ekipa tako v obrambi kot v napadu, kar v tej sezoni še nismo videli. Giannis je sicer dosegel 35 točk in 8 skokov, Middleton 31 točk in 10 skokov, Holiday 17 točk ter Lopez in DiVincenzo po 12 oziroma 11. Velika težava je bila predvsem zadnja četrtina, ko so dosegli le 22 točk. »Samo« 100 točk so dosegli proti Clevelandu, a to je bilo dovolj za zmago. Prvo četrtino so dobili s 27 proti 14. Ob odsotnosti Giannisa je v ospredje stopil Khris Middleton (27 točk, 6 podaj, 5 skokov). Izkazal pa se je tudi Bobby Portis s 17 točkami in 10 skoki, ki je zaigral namesto Portisa.

New York Knicks

Prejšnji teden: 3-3 Ta teden: 2-3 Skupno: 5-6 Konferenca: 9. mesto

Odlična obramba, odličen napad in nekaj sreče v zadnjih minutah je bilo dovolj za zmago nad Atlanto. Navijače pa z upanjem navdihuje izjava Thibsa, ki s tekmo ni bil zadovoljen. Julius Randle (28 točk, 17 skokov, 9 podaj) in RJ Barrett (26 točk, 11 skokov, 5 podaj) sta zaigrala kot zvezdnika, Knicksi pa so bili odlični v obrambi. Zaigral pa je tudi Immanuel »IQ« Quickley. Novinec je prispeval 16 točk in odlično povezoval napad. Izjemno igro so še enkrat prikazali proti Utahu, ki jih je vodil že za 18 točk, a so se s trdo igro vrnili in zmagali. V tretji četrtini, ki so jo dobili s 34-19, so že vodili in vodstva niso izpustili iz rok. Kot smo že navajeni, je bil najboljši Julius Randle (30 točk, 16 skokov, 6 podaj), sledil pa mu je Payton z 22 točkami in 8 podajami. Iskra s klopi pa je bil Austin Rivers s 23 točkami. Žal so izgubili proti Oklahomi in čisto malo zagrenili priokus odličnih nekaj dni. Barrett je 19 točkam dodal 7 skokov, Randle pa je 18 točkam dodal še 12 skokov in 7 podaj. Proti Oklahomi se žal ni izšlo. Tekma proti Denverju, ki je v naletu, je minila brez zmage in bila odločena že v prvi četrtini. Denver je vodil tudi za 30 točk, a na koncu malo popustil. Julius Randle je bil spet v svojem razredu z 29 točkami, 10 skoki in 5 podajami, preostali del ekipe pa tega razreda ni dosegel. Payton je dodal 12 točk, Robinson pa 11.

Orlando Magic

Prejšnji teden: 4-2 Ta teden: 2-3 Skupno: 6-5 Konferenca: 5. mesto

Popolnoma anemični Cavaliersi niso bili hud nasprotnik in Orlando je na začetku tedna vpisal še eno zmago. Aaron Gordon je imel najboljšo tekmo sezono s 24 točkami in 11 skoki, ker prvič ni imel omejitve igranja.. Nikola Vučević (23 točk, 8 skokov, 3 blokad) in Terrence Ross (15 točk) pa sta bila pri svojem sezonskem povprečju. Proti Clevelandu so sicer zmagali, a za katastrofalno ceno. Markelle Fultz je moral zaradi poškodbe zapustiti igro, preiskave pa so pokazale, da je šlo za strgano sprednjo križno vez (ACL Tear). Iz igrišč bo odsoten do konca sezone. Zmago pa sta zagotovila predvsem Vučević (16 točk, 7 skokov, 6 podaj) in Ross (20 točk). Po težkem začetku kariere je Fultz podpisal štiriletno pogodbo z Orlandom in odlično začel to sezono, a se je vse obrnilo na glavo z novo poškodbo. Markellu želimo čim boljše okrevanje. Najslabšo tekmo sezone in najhujši poraz do zdaj, so doživeli proti Houstonu. Ob zvoku konca tekme je bila razlika 42 točk, tekmo pa se mora pozabiti. Nikola Vučević je sicer dosegel 22 točk, 12 skokov in 3 podaje, a prave pomoči z izjemo Colea Anthonyja (15 točk) ni imel. Po dolgem času pa je imel dokaj solidno tekmo tudi Mo Bamba, ki je 12 točkam dodal 7 skokov. Kljub odlični igri Nikole Vučevića (30 točk, 15 skokov) pa so ostali praznih rok proti Dallasu, ki je bil enostaven boljši. Gordon je dodal 16 točk, Terrence Ross in Cole Anthony pa na tej tekmi žal nista prispevala veliko in končala z metom 5-20.

Philadelphia 76ers

Prejšnji teden: 5-1 Ta teden: 2-3 Skupno: 7-4 Konferenca: 3. mesto

Prva zmaga v tednu je prišla proti Hornetsom, ki so jih premagali dva dni prej. Hitro vodstvo se je ob polčasu dvignilo na 15 in lahko si igrali bolj brezskrbno. Tobias Harris (22 točk) in Joel Embiid (14 točk, 11 skokov, 4 podaje, 2 ukr. žogi, 3 blokade) sta imela ponovno veliko pomoči. Simmons (12 točk, 10 skokov, 6 podaj), Curry (11 točk), Green (13 točk, 6 skokov), Milton (10 točk, 6 podaj), Howard (9 točk, 13 skokov) in Maxey (11 točk) so bili dovolj, da so zaigrali vsi. V visoko točkovni zmagi nad Washingtonom je bil izjemen Joel Embiid, ki je dosegel 38 točl, 8 skokov, 5 podaj, 3 blokade in 3 ukradene žoge. Seth Curry (28 točk), Tobias Harris (19 točk, 7 skokov) in Ben Simmons (17 točk, 12 podaj) so zaokrožili zmago nad Wizardsi in pričakujejo veliko težje nasprotnike v naslednjih dneh. Utrujenost se je poznala v porazu proti Brooklynu, kjer so vsi delovali popolnoma apatično. Shake Milton je prispeval 24 točk, Embbid pa 20 točkam dodal še 12 skokov. Na tekmi, ki se ne bi smela igrati, so s samo sedmimi igralci, izgubili proti Denverju. Peterka sestavljena iz treh novincev ter dveh veteranov se je izjemno dobro upirala Denverju v polni moči in izgubila le za 12 točk. Liga in svet pa sta videla 39 točk novinca Tyresa Maxeya, ki je bil letos izbran kot 21. izbor na draftu. Postal je prvi novinec, ki je začel svojo prvo tekmo v začetni peterki in dosegel toliko točk. Pridružil se je tudi Iversonu, kot novinec z največ točkami na eni tekmi.

Toronto Raptors

Prejšnji teden: 1-4 Ta teden: 1-4 Skupno: 2-8 Konferenca: 14. mesto

Kljub izjemni prvi četrtini VanVleeta (35 točk, 8 skokov), ki je zadel sedem trojk, so Raptorsi zgrešili naslednjih trinajst metov za tri in bili poraženi proti močnemu Bostonu. Težavo jim predstavljata majhna branilca in nerazpoloženost večine ekipe. Kyle Lowry (18 točk) in Pascal Siakam (22 točk) sta sicer prispevala po svojih zmožnostih, a Toronto ni več isti. Ponovni poraz si doživeli proti Phoenixu. Kljub solidnemu metu, jim je veliko težav predstavljala obramba njihovih strelcev, ki so zadeli kar 21 trojk. Veliko boljši je bil nasprotnik tudi pri podajah s kar 30-18. Siakam je dosegel 32 točk in 9 skokov. Lowry (24 točk, 9 skokov, 4 podaje) in Anunoby (20 točk) sta edina dodala prek dvajset točk. V zmagi proti Sacramentu se je zdelo, da so vso jezo stresli prav na Kingse. Pravzaprav v drugem polčasu tekme, saj je Sacramento na odmor odšel z 19 točkami prednosti. V odsotnosti Lowryja je VanVleet dosegel 34 točk in 7 podaj. Pascal Siakam je začel stopnjevati svojo igro in prispeval 17 točk, 9 skokov in 12 podaj. Fantastično pa so odigrali tudi Powell (22 točk), Boucher (23 točk, 10 skokov) in Davis (18 točk). Proti Golden Statu je odločila zadnja posest žoge, ki pa je niso dobro izkoristili in izgubili. Pascal Siakam je zgrešil met za zmago, a 25 točkam dodal še 11 skokov. VanVleet je obdržal dobro formo in 21 točkam dodal še po 5 podaj in skokov. Lowry pa je kar 16 od svojih 17-ih točk dodal v zadnji četrtini.

Washington Wizards

Prejšnji teden: 2-5 Ta teden: 1-3 Skupno: 3-8 Konferenca: 13. mesto

Poraz proti Philadelphiji z rezultatom 141-136 je minil v znamenju še enega rekorda kariere. Bradley Beal je dosegel kar 60 točk, a po njegovem izrazu na obrazu sodeč, bi raje vzel zmago. Russell Westbrook je iz ozadja prispeval 20 točk, 12 podaj in 8 skokov. Bertans in Bryant sta dodala po 17 in 11 točk. Kljub borbi so proti Bostonu ostali praznih rok. Veliko vlogo pri tem je igrala druga četrtina, ki so jo izgubili s 33-19 in se po tem niso več vrnili. Bradley Beal je bil ponovno fantastičen z 41 točkami. Hachimura in Bertans sta dodala po 17 in 13 točk, a igra Washingtona je bolj tako tako. Proti Miamiju so zaigrali brez Westbrooka in Beala, a dali videz boljše ekipe. V zadnjo četrtino so odšli s 17 točkami zaostanka, z delnim izidom 20-11 v zadnjih petih minutah pa jim je malo zmanjkalo. Deni Avdija je prikazal najboljšo tekmo do zdaj z 20 točkami, 5 skoki in 5 podajami. Hachimura je dodal 17 točk in 5 skokov, Wagner in Lopez pa sta jih dodala po 13.

Igralec tedna – Jayson Tatum

Bil je najboljši posameznik pri Bostonu na vseh treh tekmah ta teden in največji razlog, da je Boston ostal neporažen. Zmage proti Torontu, Miamiju in Washingtonu so pomembne za razpored na vzhodu in Tatum je nastopil, kot se spodobi. 33 točk, 5 skokov ob odličnem metu za tri točke (52 %) je bilo dovolj, da je odnesel naziv Grosbasketovega igralca tedna v vzhodni konferenci.

Ponudbo Boston Celticsov si lahko ogledaš tukaj in v stilu navijaš za Jaysona Tatuma.

———————————————————————————————————————————————

Zahodna konferenca
Zahodna konferenca

Charlotte Hornets

Prejšnji teden: 2-4 Ta teden: 4-1 Skupno: 6-5 Konferenca: 6. mesto

Po prvem porazu proti 76ersom so dodali še enega in s tem začeli tretji teden. Največ točk je dosegel Hayward (18 točk, 8 skokov), nekaj malega pa so dodali tudi Graham (15 točk), Ball (12 točk, 9 podaj) in Rozier (12 točk). Gordon Hayward je v zmagi proti Atlanti presegel svoj rekord kariere s 44 točkami, ki jim je dodal še 7 skokov. Lamelo Ball je dodal 16 točk, 8 skokov in 5 podaj. Terry Rozier je prispeval 14 točk, Washington pa 9 točk, 10 skokov, 4 skoke in 3 blokade. Še eno zmago so dosegli na gostovanju pri New Orleansu. Čeprav so zaostajali že za 18 točk v drugi četrtini, so do polčasa zaostanek zmanjšali na 12 točk. Drugi polčas pa so dobili za 20 točk. Gordon Hayward je dosegel 26 točk, 7 skokov in 3 podaje. Devonte’ Graham (17 točk, 8 podaj, 6 skokov) in LaMelo Ball (12 točk, 10 skokov, 9 podaj) pa sta odlično pripomogla k drugi zaporedni zmagi. Tretja zaporedna zmaga je prispela proti Atlanti, ki so jo tokrat premagali za osem točk. Terry Rozier (23 točk) in P.J. Washington (22 točk) pa sta bila odlična proti Atlanti, ki ne najde prave smeri.

Dallas Mavericks

Prejšnji teden: 2-4 Ta teden: 3-0 Skupno: 5-4 Konferenca: 7. mesto

Ponovno so bili razpoloženi proti Houstonu, kar je bila pomembna tekma za končno uvrstitev. Po prvi četrtini so si nabrali enajst točk prednosti, ki so jo skoraj zapravili tik pred koncem, a odgovorili z delnim izidom 19-8 in odnesli celo kožo. Luka Dončić (33 točk, 16 skokov, 11 podaj) in Tim Hardaway (30 točk, 7 skokov) sta bila fantastična. Prav tako fantastičen je bil Dončić v zmagi proti Denverju. Ta je prišla šele po podaljšku, Dončić pa nas je razvajal s 38 točkami, 13 podajami, 9 skoki in 4 ukradenimi žogami. Josh Richardson in Dorian Finney-Smith sta prispevala vsak po 14 točk igral pa je tudi Boban Marjanović, ki je dodal 12 točk in 3 skoke. Proti Orlandu so zaigrali brez Richardsona in Brunsona, a vseeno zanesljivo premagali nasprotnika. Dovolj so bili že Dončić (20 točk, 11 skokov, 10 podaj), Hardaway (36 točk) in Burke (29 točk), ki so odigrali izjemno tekmo.

Denver Nuggets

Prejšnji teden: 2-4 Ta teden: 3-1 Skupno: 5-5 Konferenca: 10. mesto

Na tekmi polni visokih preobratov so premagali Minnesoto še na drugi zaporedni tekmi. Nikola Jokić je spet blestel s 35 točkami, 15 skoki in 6 podajami. Will Barton in JaMychal Green sta dodala po 20 oziroma 17 točk. Zadeli so le osem metov za tri (8/25), a bili odlični pri metu za dve, saj so zadeli 52 odstotkov vseh metov. Izjemno zanimivo tekmo so nam prikazali proti Dallasu, kjer so izgubili šele po podaljšku. Da je do tega prišlo je poskrbel Nikola Jokić, ki je zadel ob zvoku sirene. Temu metu pa je dodal še 38 točk, 11 skokov in 4 podaje. Jamal Murray (21 točk, 9 podaj, 4 skoki) in Garry Harris (15 točk, 4 skoki) sta bila največja kontributorja priljubljenemu Jokerju. Tekma proti Philadelphiji je minila z veliko več živčnosti, kot bi morala, saj so Sixersi igrali z le sedmimi igralci. K sreči so v tretji četrtini z izidom 35-21 povedli za toliko, da jim ni bilo treba več skrbeti. Priložnost so dobili vsi igralci, vključno z našim Vlatkom Čančarjem. Jokić je dosegel 15 točk, 12 podaj in 9 skokov, Murray in Barton sta jih prispevala po 14, Harris pa je z odličnim metom za tri prispeval 21 točk. Proti New Yorku so hitro povedli in vse do zadnje četrtine pridno stopnjevali prednost, ki je bila v nekem trenutku tudi 30 točk. Nikola Jokić (22 točk, 10 skokov, 5 podaj) in Garry Harris (14 točk) sta dobila pomoč v Morrisu in Dozierju, ki sta prispevala 12 točk.

Golden State Warriors

Prejšnji teden: 3-3 Ta teden: 3-1 Skupno: 6-4 Konferenca: 6. mesto

Še ena izjemna predstava Warriorsov, tokrat v zmagi proti Sacramentu, ki ni predstavljal nobenega odpora. Stephen Curry je 30 točkam dodal 9 skokov in 8 podaj. Njemu pa so nekaj dodali še Wiggins (16 točk), Oubre Jr. (18 točk), Looney (11 točk), Paschall (14 točk, 7 skokov) in Mulder (12 točk). Met jim ni stekel v porazu proti Clippersom, ki so se jim vseeno dokaj dobro upirali in izgubili le za sedem točk. Za tri so metali precej slabo in zadeli le 8 od 30 metov. Andrew Wiggins in Eric Paschall sta vsak dosegla po 19 točk, razočaral pa je Steph Curry, ki jih je dosegel le 13. Izjemen povratek pa jim je uspel na ponovitvi tekme proti Clippersom. Ko so v tretji četrtini zaostajali že za 22 točk, so se vrnili na ramenih odličnih metov in zmagali. Stephen Curry je igral popolnoma obratno kot na prejšnji tekmi in dosegel 38 točk in 11 podaj. Wiggins in Paschall sta jih dodala po 16 oziroma 12 in po odlični zadnji četrtini je bila zmaga njihova. Še ena izjemno zanimiva tekma nas je pričakala v dvoboju Golden Stata in Toronta, kjer je zmago odločil zadnji met. Kljub zelo slabi igri Stephena Curryja (11 točk), so v ospredje stopili Wiggins (17 točk), Green (10 točk, 10 podaj, 9 skokov) in Paschall (15 točk) ter poskrbeli za zmago. Kako velik del igre Warriorsov predstavlja Draymond Green, pa je bilo jasno prav v zadnjih minutah te tekme.

Houston Rockets

Prejšnji teden: 2-2 Ta teden: 1-3 Skupno: 3-5 Konferenca: 14. mesto

Prvo noč tedna so bili popolnoma nerazpoloženi in izgubili proti razpoloženemu Dallasu. Že po prvi četrtini so zaostajali za 12 točk, pa se približali na dve in spet zaostali za enajst. James Harden (21 točk, 10 podaj), Eric Gordon (20 točk), Christian Wood (23 točk) in John Wall (14 točk) so prispevali največ, a ne po najboljših zmožnostih. Podobno se je zgodilo v porazu proti Indiani. Houston se še išče in to ni skrivnost. John Wall je kot najboljši posameznik prispeval 28 točk, 6 skokov in 3 podaje. Eric Gordon jih je dodal 20, Harden in Nwaba pa vsak po 15. Najboljšo tekmo sezono je imel Demarcous Cousins z 9 točkami, 14 skoki in 4 blokadami. Na domačem parketu so prerešetali Orlando in ga premagali za kar 42 točk. Wood, Harden, Tucker, Wall in McLemore so vsi dosegli več kot 14 točk brez večjega napora. Manj razpoloženi pa so bili proti Lakersom na domačem parketu in izgubili na zadnji tekmi tedna. Ob polčasu so zaostajali za 19 točk in proti aktualnim prvakom vrnitve ni bilo. Christian Wood je dosegel 23 točk, Harden je 20 točkam dodal 9 podaj in 6 skokov, John Wall pa je 14 točkam dodal še 10 skokov in 5 podaj.

Los Angeles Clippers

Prejšnji teden: 5-2 Ta teden: 2-2 Skupno: 7-4 Konferenca: 2. mesto

Za otvoritev tretjega tedna lige so izgubili proti San Antoniu, a se po zaostanku za 19 točk močno približali. Kawhi Leonard je sicer zgrešil met za izenačenje in podaljšek, a prispeval 30 točk in 10 podaj. Nicolas Batum je dosegel 21 točk, kar je bilo največ po 14. decembru leta 2018, ko jih je dosegel prav toliko. Patrick Beverley jih je dosegel 20, kar se ni zgodilo že 428 dni. Z odličnim začetkom (21-15) in zaključkom (22-10) tekme proti Golden Statu, so jih tudi premagali. Iz linije prostih metov niso grešili, obenem pa bili boljši za 15 skokov od Warriorsov. Paul George in Kawhi Leonard sta vsak prispevala po 21 točk, temu pa skupaj dodala še 16 skokov. Serge Ibaka in Marcus Morris pa sta vsak prispevala še po 12 točk. Na še eni tekmi proti Golden Statu pa so nas spomnili na Clipperse iz mehurčka. Pri koncu tretje četrtine so vodili že za 22 točk, a prednost izgubili ter s tem tudi tekmo. Drugi polčas so izgubili z rezultatom 64-40, zadnjo četrtino pa s kar 34-18. Kawhi Leonard (24 točk), Paul George (25 točk, 7 podaj) in Serge Ibaka (19 točk, 7 skokov) so edini presegli mejo 10 točk z izjemo Batuma, ki jih je dosegel ravno toliko. Z malo sreče v zadnjih sekundah pa so premagali Chicago Bullse. Kawhi Leonard je narekoval tempo s 35 točkami, Paul George je 28 točkam dodal 9 podaj in 7 skokov, Low Williams pa je odigral svojo najboljšo tekmo v sezoni z 21 točkami.

Los Angeles Lakers

Prejšnji teden: 5-2 Ta teden: 3-1 Skupno: 8-3 Konferenca: 1. mesto

Vse do zadnjih minut so trepetali proti Memphisu, ki se je upiral vse do zadnje sekunde. LeBron James je zadel koš za zmago, zraven pa prispeval še 26 točk, 12 skokov in 7 podaj. Anthony Davis je prav tako dodal 26 točk, 10 skokov, 4 podaje, 3 ukradene žoge in 3 blokade. Zmaga je zmaga. Le te pa ni bilo proti San Antoniu, kjer sta bila razpoložena le Anthony Davis (23 točk, 10 skokov) in LeBron James (27 točk, 12 podaj). Kuzma je dodal 13 točk in 10 skokov, Horton-Tucker pa 10 točk, 4 skoke in 3 podaje. Zelo zanimiva tekma nas je pričakala proti Chicagu, kjer nobena ekipa ni vodila za več kot 12 točk. V drugem polčasu so premagali Chicago z rezultatom 64-55 in z malo sreče v zadnjih sekundah tudi zmagali. LeBron James je 28 točkam dodal 7 skokov in 7 podaj. Schroder in Harell pa sta vsak dodala po 17 točk, pri tem pa je Harrell dodal še 14 skokov. Drugo zaporedno tekmo so za konec tedna dosegli proti Houstonu. Odlično tekmo je odigral Anthony Davis s 27 točkami v manj kot pol ure igre. LeBron James je 18 točkam dodal po 7 skokov in podaj. Vse skupaj pa je lepo zaokrožil Montrezl Harrell, ki je 16 točkam dodal še 8 skokov.

Memphis Grizzlies

Prejšnji teden: 2-4 Ta teden: 2-2 Skupno: 4-6 Konferenca: 13. mesto

Zdelo se je, da proti Lakersem nimajo možnosti, a so v prvi četrtini povedli s 24-19 in vodili tudi štiri minute pred koncem, a ni šlo. Valančiunas, Brooks in Dieng so prispevali največ, vsak po 13 točk. Clarke jih je dodal 12, Anderson 10, Jones in Tillman pa sta vsak dodala še osem točk. Enako se je zgodilo proti Clevelandu, ki jih je premagal v zadnjih treh minutah, po zelo izenačeni tekmi. Jonas Valančiunas je bil najboljši posameznik s 17 točkami, 10 skoki in 3 podajami. Clarke (14 točk, 9 skoko) in Anderson (10 točk, 8 skokov) pa sama nista bila dovolj za zmago. Z odličnim metom pa so premagali Brooklyn brez Irvinga in Duranta. S pomočjo izida 13-6 v zadnjih minutah so izvlekli zmago v tesni tekmi. Dillon Brooks je bil najboljši posameznik s 24 točkami v 27 minutah igre. Clarke je dodal 21 točk, 8 skokov in 5 podaj.

Minnesota Timberwolves

Prejšnji teden: 2-4 Ta teden: 1-3 Skupno: 3-7 Konferenca: 15. mesto

Še drugi zaporedni poraz proti Nuggetsom je imel nekaj preobratov. Denver je povedel za 12 točk, a je Minnesota odgovorila z delnim izidom 43-28. V zadnji četrtini pa je nato pobudo prevzel Denver in odnesel še drugo zmago v dveh dvobojih. D’Angelo Russell je bil najboljši posameznik s 33 točkami, 11 podajami in 3 skoki. Poleg Juancha Hernangomeza, ki je dodal 25 točk in 8 skokov, sta se s 15 točkami izkazala še Beasley in Edwards. Še eno slabo tekmo so imeli proti Portlandu, kjer je bil poraz neizogiben. Že ob polčasu so zaostajali za 19 točk, končni izid pa je bil 135-117. Russell in Anthony Edwards sta vsak prispevala po 26 točk, a prave pomoči nista imela. Rubio je prispeval 10 podaj in 5 ukradenih žog, Hernangomez pa 12 točk. Po podaljšku so izgubili proti San Antoniu, kar je bila zelo tesna tekma, kjer so odločale minimalne napake. Teh praktično niso storili Spursi in odnesli zmago. Malik Beasley je prispeval 25 točk, Russell 16 točk in 6 skokov. Vrnil pa se je Karl Anthony Towns, ki je dodal 25 točk in 13 skokov ter pokazal, kako velik del ekipe je. K sreči je bil San Antonio na naslednji tekmi popolnoma nerazpoložen in je lahko Towns počival. Zadržali so jih na bizarno slabem metu: 38% iz igre, 27% za tri in 57% prosti meti. D’Angelo Russell je 27 točkam dodal 4 skoke in 5 podaj, ob njem pa je bil Malik Beasley edini član prve peterke, ki je presegel mejo desetih točk in jih prispeval 24.

New Orleans Pelicans

Prejšnji teden: 4-2 Ta teden: 0-3 Skupno: 4-5 Konferenca: 12. mesto

Poraz proti bolj izkušeni Indiani je prišel šele po podaljšku, ko je met za zmago zadel Brogdon. Proti četverici Indiane tudi trojica New Orleansa ni bila dovolj. Brandon Ingram (31 točk, 8 skokov, 4 podaje), Zion Williamson (24 točk, 10 skokov) in Lonzo Ball (18 točk, 6 skokov, 6 podaj) pa vseeno postajajo odlični trio. Po vodstvu za 18 točk v drugi četrtini je sledil slab drugi polčas proti Charlottu in še en poraz. Zion Williamson je dosegel 26 točk in 8 skokov, Ingram ter Reddick pa sta prispevala po 17 točk, a proti nezgrešljivim Hornetsom to ni bilo dovolj.

Oklahoma City Thunder

Prejšnji teden: 2-3 Ta teden: 3-1 Skupno: 5-4 Konferenca: 8. mesto

Za začetek tedna so za 28 točk izgubili proti Miamiju zaradi več kot deset odstotkov slabšega meta iz igre. SGA je bil vodilni strelec z 18 točkami, Bazley jih je dodal 16 in Dort 12. Proti New Yorku so hitro zaostali, a še hitreje obrnili potek igre v svojo korist. Na koncu so se veselili zmage z dvomestnim številom točk. SGA je bil spet najboljši posameznik s 25 točkami, 10 skoki in 7 podajami. Diallo je dodal 23 točk in 11 skokov, Horford 15 točk in 10 skokov, dobro pa je odigral tudi novinec/prospekt Aleksej Pokusevski (7 točk, 6 skokov). Lepo presenečenje pa so pripravili proti Brooklynu, ki so ga premagali za trinajst točk. Kot smo že navajeni je Brooklyn prvo četrtino začel mogočno in povedel z 41-29, a Oklahoma se ni dala. V tretji četrtini so zmagali s 37-18 in obrnili potek tekme. Shai Gilgeous-Alexander je 31 točkam dodal 7 podaj in 6 skokov. Diallo in Horford pa sta prispevala 25 oziroma 22 točk.

Phoenix Suns

Prejšnji teden: 5-2 Ta teden: 2-2 Skupno: 7-4 Konferenca: 3. mesto

Z odličnim metom in dvanajst več asistencami so premagali Toronto s 123-115. Devin Booker je bil najboljši posameznik pri Phoenixu, saj je prispeval 24 točk in 6 podaj. Jae Crowder odlično bere igro svoje nove ekipe in je tako ponovno dodal 21 točk. Deandre Ayton je 11 točkam dodal še 16 skokov, Chris Paul pa je 12 točkam dodal 4 skoke in 8 podaj. Po podaljšku pa so malce nepričakovano izgubili proti Detroitu s 110-105. Booker (23 točk) je bil edini igralec, ki je dosegel več kot dvajset točk. Ayton je 14 točkam dodal 12 skokov, Chris Paul pa 11 točkam dodal še 9 podaj in 7 skokov. Iz klopi pa se je izkazal Langston Galloway, ki je prispeval 17 točk. Na zelo tesni tekmi so v zadnji četrtini izvlekli zmago proti Indiani in se vrnili na zmagovalno pot. Booker je bil na svojem nivoju s 25 točkami, a Mikal Bridges se je izkazal še bolj in dodal 34 točk. Chris Paul pa je 15 točkam dodal 10 podaj.

Portland Trail Blazers

Prejšnji teden: 3-3 Ta teden: 3-1 Skupno: 6-4 Konferenca: 5. mesto

Še en poraz, tokrat proti Chicagu, ki so ga vodili že za dvajset točk, a mu dovolili povratek. Predvsem v drugem polčasu so bili slabši v vsakem segmentu igre. McCollum (26 točk, 5 skokov, 4 podaje, 3 ukr. žoge) je v tej sezoni najbolj konstanten igralec, Lillard (24 točk, 9 podaj, 5 skokov) mora igrati še na višjem nivoju ter Nurkić (12 točk, 11 skokov, 6 podaj) prav tako. Zelo lepo zmago so dosegli proti Minnesoti, kjer so že ob polčasu vodili za 19 točk in vodstvo tudi obdržali. Iz igre so metali 11 odstotkov boljše, pri metu za tri pa za 12 odstotkov boljše. Damian Lillard je imel fantastično tekmo z 39 točkami, 7 skoki in 7 podajami, kljub temu da je zadnjo četrtino sedel na klopi. McCollum jih je dodal 20, Nurkić 17 in Kanter 10. Še ena fantastična zmaga je sledila proti Sacramentu, ki so ga premagali za 26 točk. Že v prvi četrtini so povedli za 14 točk. McCollum je zbral največ, kar 37 točk, njegov zločinski partner Lillard pa jih je dodal 17. Oba centra, Nurkić in Kanter, pa sta skupaj dodala 21 točk, 22 skokov in 7 podaj.

Sacramento Kings

Prejšnji teden: 3-3 Ta teden: 2-3 Skupno: 5-6 Konferenca: 11. mesto

Še en hud poraz so doživeli proti Golden Statu. Poraz za 31 točk ni imel veliko svetlih točk, saj sta bila najboljša Fox in Barnes s po 18 točkami. So pa vsaj zaigrali čisto vsi igralci s klopi, kar je vsaj nekaj pozitivnega. Pozitivna pa je bila zmaga proti Chicagu. S pomočjo delnega izida 15-4 v zadnjih petih minutah so lahko premagali razpoložene Bullse. Odlično sta se izkazala Richaun Holmes (24 točk, 8 skokov, 5 podaj) in Marvin Bagley III (21 točk, 12 skokov, 2 blokadi in ukr. žogi), ki je spet pokazal, kako dober je lahko. Velik delež sta prispevala tudi Harrison Barnes (20 točk) in odličen novinec Tyrese Haliburton (17 točk, 7 skokov, 6 podaj, 3 ukr. žoge). Proti Torontu so ob polčasu vodili že za 19 točk, a zaradi izjemne razpoloženosti Toronta, tekmo izgubili. De’Aaron Fox je dodal 23 točk. Barnes jih je prispeval 21 in jim dodal še 8 podaj, Hield jih je dosegel 15 in prav toliko sta jih dosegla še Bagley in Haliburton. Še en poraz so doživeli proti Portlandu, ki je zaigral odlično tako v obrambi kot v napadu. Sacramento je iz igre metal 41-odstotno, za tri točke 27-odstotno in izza črte prostih metov z 71 odstotki. Najboljši posameznik je bil Tyler Haliburton z 12 točkami in 8 podajami. Bagley jih je dodal 15, Barnes in Fox pa vsak po 10.

San Antonio Spurs

Prejšnji teden: 2-4 Ta teden: 3-1 Skupno: 5-5 Konferenca: 9. mesto

Na svojem izletu v mestu angelov so prišli do prve zmage in prve zmage v tem tednu. S 116-113 so premagali Clipperse, zahvaljujoč predvsem odličnemu prvemu polčasu, ki so ga dobili s 63-44. Glavni adut je bila klop, ki je bila od nasprotnikove boljša za kar 27 točk (57-30). Prav tako so zadeli kar 20 od 40 metov za tri točke. Patty Mills se je vžgal iz črte za tri (8/12) in dosegel 27 točk. Rudy Gay (16 točk) in Dejounte Murray (21 točk, 5 skokov, 5 podaj) sta nadomestila tisto, kar nista mogla prispevati Aldridge (14 točk, 6 skokov) in DeRozan (6 točk, 5 skokov, 5 podaj). Še ena zmaga v mestu angelov se je pripetila v tekmi proti Lakersom, ki so jo dobili za devet točk. Spet je bil odločilen met za tri, ki so ga dobili s 16-10. Čeprav so izgubili bitko pod košem, kjer so Lakersi dosegli 66 točk proti njihovim 34, je zmaga pri Spursih. LaMarcus Aldridge (28 točk, 5 skokov) in DeMar DeRozan (19 točk, 4 skoki, 8 podaj) sta tokrat prispeval največ, sledili pa so jima Murray (18 točk, 8 skokov), Walker IV (14 točk) in Gay (15 točk). Nezmotljivi so bili v zaključku tekme proti Minnesoti, kjer so s prostima metoma DeRozana, dosegli podaljšek. Fantastičnemu DeRozanu (38 točk, 5 skokov, 5 podaj) sta najbolj pomagala Murray (22 točk, 14 skokov, 4 podaje) in Mills (21 točk). Ponovitev tekme proti Minnesoti pa mora iti hitro v pozabo, saj so dosegli le 88 točk z obupnim metom. Aldridge, Mills in Walker so skupaj prispevali 63 točk, temu pa jih je Murray dodal še 11, kar ni razveselilo trenerja in navijačev.

Utah Jazz

Prejšnji teden: 4-2 Ta teden: 2-2 Skupno: 6-4 Konferenca: 4. mesto

Že v prvi četrtini so za Brooklynom zaostali za 21 točk in na koncu izgubili za 34 točk. Donovan Mitchell je bil pri Utahu na popolnoma svojem nivoju z 31 točkami, 4 skoki in 4 podajami v tridesetih minutah igre. Ingles je imel 7 točk (33% za 2, 50% za 3), Conley 8 točk (30 % za 2, 40 % za 3), Gobert 10 točk in 11 skokov (30% za 2), Bogdanović je »dodal« 4 točke (28 % za 2, 0 % za 3) ter Clarkson 12 točk (38% za 2, 40% za 3) s klopi. Da se je kriza še poglobila so prednost 18 točk zapravili proti New Yorku in ponovno izgubili. Kljub temu pa so v zmagi proti Milwaukeeju odigrali svojo najboljšo tekmo v tej sezoni. Dosegli so 131 točk, od tega 65 v prvem polčasu. Z odlično obrambo in odličnim napadom je bil Utah izjemen nasprotnik, česar v tej sezoni še nismo videli. Donovan Mitchell je prispeval 32 točk, 7 podaj in 5 skokov. Clarkson je dodal 26 točk, Bogdanović 20 točk, O’Neale 18 točk ter 8 skokov in Conley, ki je s 17 točkami in 10 skoki dosegel dvojni dvojček. Če bi Utah več časa igral kot na tej tekmi, bi bile stvari drugačne. Slabše, a dovolj dobro so zaigrali proti Detroitu, ki so ga premagali z dvomestnim številom točk. Po prvi četrtini so vodili s 34-19 in vodstva do konca niso izpustili iz rok kljub močni tretji četrtini Detroita. Donovan Mitchell (28 točk) in Mike Conley (22 točk, 5 skokov, 6 podaj) sta skupaj dosegla več kot polovico vseh točk Utaha. Clarkson je z 18 točkami pomagal v napadu, Gobert pa z 20 skoki in 4 blokadami pri vsem ostalem.

Igralec tedna – Luka Dončić

Enaka zgodba kot na vzhodu. Luka Dončić je vodil edino neporaženo ekipo na zahodu v tem tednu in to storil v svojem stilu. 30 točk, 12 skokov in 11 podaj je bilo več kot dovolj za naziv igralca tedna zahodne konference. Težke tekme proti Denverju, Houstonu in Orlandu so prišle prav z njegovimi odličnimi igrami, kljub odsotnosti Porzingisa, Richardsona in Brunsona. Čestitke Luka.

Našo ponudbo Luke Dončića si lahko ogledaš tukaj.