Četrti teden lige NBA je prinesel veliko zanimivih tekem, ki pa so bile v senci menjave Jamesa Hardna.

Četrti teden lige NBA je postregel z veliko zanimivimi tekmami. Obenem pa je bilo veliko tekem prestavljenih zaradi tako imenovanega “covid-tracing” sistema za preprečitev izbruha okužb. So pa tekme minile v senci menjave Jamesa Hardna, ki se je zgodila in vključila kar štiri ekipe. Brooklyn je prejel Jamesa Hardna in ustvaril novi “big-three” z Durantom in Irvingom. Kako se bo to izpletlo bomo videli v naslednjih tednih, ko bodo skupaj zaigrali že na nekaj tekmah. Pametno se je obrniti tudi v Cleveland, ki igra s petimi centri in ima težave z mladim KPJ-em, ki ga želi zamenjati. Ali bodo 76ersi ostali pri Benu Simmonsu ali ga bodo zamenjali ter koliko časa bo še vztrajal Bradley Beal? Vse to v četrtem pregledu tedna te sezone.

James Harden trade

Brooklyn prejme: James Harden, 2024-izbor drugega kroga Cavaliersov

Indiana prejme: Caris LeVert, 2023-izbor drugega kroga Rocketsov

Cleveland prejme: Jarrett Allen, Taurean Prince

Houston prejme: Victor Oladipo, Dante Exum, Rodions Kurucs, 3x nezavarovani izbor (’22. ’24, ’26) prvega kroga Netsov, zamenjavo izborov z Netsi leta 2021, 2023, 2025, 2027 in izbor prvega kroga leta 2022 Bucksov, via Cleveland.

Vzhodna konferenca (vir: NBA.com)
Vzhodna konferenca (vir: NBA.com)

Atlanta Hawks

Prejšnji teden: 4-5 Ta teden: 1-2 Skupno: 5-7 Konferenca: 8.mesto

  • Philadelphia76ers – W
  • Phoenix Suns – prestavljeno
  • Utah Jazz – L
  • Portland Trail Blazers – L

Po zaslugi izjemne druge in tretje četrtine, kjer so Sixerse premagali s kar 69-33 so na prvi tekmi četrtega tedna zmagali. Zadeli so 17 trojk proti Philadephijinim 8, in zadeli devet prostih metov več. Trae Young je pri Atlanti prednjačil s 26 točkami in 8 skoki, svoje pa so dodali še Hunter (15 točk, 7 skokov), Capela (12 točk, 11 skokov), Goodwin (15 točk) in Collins (12 točk, 7 skokov).  Tekma proti Phoenixu je bila prestavljena, proti Utahu pa so zabeležili poraz. Čeprav sta Cam Reddish in Clint Capela dobro odigrala srečanje proti Utahu, pa je popolnoma razočaral Trae Young. 4 točke in 7 skokov ob devetodstotnem metu iz igre (1/11) je uradno najslabša tekma Younga v ligi NBA. K sreči je veliko boljše zaigral proti Portlandu in dosegel 26 točk, 11 podaj in 7 skokov, a je Atlanta vseeno izgubila. Capela je 25 točkam dodal 15 skokov, Reddish in Huerter pa sta dodala po 15 oziroma 13 točk. Po dobrem prvem polčasu je Portland prevzel pobudo v drugem polčasu in zmagal. Še en negativen teden za Atlanto, ki je ostala tudi brez Bogdana Bogdanovića.

Boston Celtics

Prejšnji teden: 7-3 Ta teden: 1-1 Skupno: 8-4 Konferenca: 1. mesto

  • Chicago Bulls – prestavljeno
  • Orlando Magic – prestavljeno
  • Orlando Magic – W
  • New York Knicks – L

Prvi dve tekmi tedna proti Chicagu in Orlandu sta bili prestavljeni, zato so prvič zaigrali šele v petek. Tekmo proti Orlandu, ki je po poškodbi Fultza padel v manjšo krizo, so zlahka dobili. Zaigrali so čisto vsi igralci, ki jih je imel na voljo Brad Stevens, nihče pa ni igral več kot 28 minut. Brown je 21 točkam dodal 8 podaj, Ojeleye in Teague pa sta jih dodala po 18 in 17. Štirideset odstotni met za tri in kar 17 od 19 zadetih prostih metov je bilo dovolj  za prvo zmago tedna. Pravo katastrofo pa so doživeli proti New Yorku, saj so v treh četrtinah dosegli le 50 točk. Končni rezultat je bil 105-75. Po dolgem času je zaigral Kemba Walker, a zaradi udarca v rebra tekmo končal po dvajsetih minutah. Kar so vrgli proti košu, ni šlo vanj in to je bilo od Celticsov pravzaprav vse.

Brooklyn Nets

Prejšnji teden: 5-6 Ta teden: 3-0 Skupno: 8-6 Konferenca: 11. mesto

  • Denver Nuggets – W
  • New York Knicks – W
  • Orlando Magic – W

Četrti teden lige in Brooklyn je stopil na plin. No, po eni strani je stopil na plin Durant, po popolnoma drugi strani pa Irving, ki iz osebnih razlogov ne igra. Kevin Durant je 34 točkam dodal 13 podaj in 7 skokov ob fantastičnem metu (67 % za 2, 57 % za 3, 86 % prosti meti). Caris LeVertje dodal 20 točk, Brown 16 in Harris 15. Potrebno pa je omeniti tudi to, da so se vrnili po zaostanku 18 točk, predvsem po zaslugi odličnega drugega polčasa. Proti New Yorku zmaga ni bila tako lahka, obenem pa so bili zaradi menjave s Houstonom ob LeVerta, Allena, Princa in Kurucsa. Kevin Durant je dosegel 26 točk, Brown in Harris pa po 15, s tem, da je Brown dodal še 14 skokov. S klopi sta se izkazala Luwawu-Cabarrot in Shamet z vsak po 13 točkami. Na zadnji tekma proti Orlandu je bila gledanost nenormalna, saj se jim je po menjavi pridružil James Harden. Kljub temu pa je Orlando prvič po nekaj tekmah spet zaigral kakovostno. Žal pa to ni pomagalo proti Kevinu Durantu, ki je 42 točkam dodal 4 skoke in 5 podaj. Njegov met je bil zopet fantastičen, tokrat nad 60 odstotki. James Harden pa je na prvi tekmi za novo ekipo dosegel trojni dvojček. 32 točkam je dodal 12 skokov in 14 podaj. Kljub manjšim težavam z uigravanjem, je Brooklyn izjemno močna ekipa, ki se ji mora pridružiti še Irving. Njihova edina šibka točka je položaj centra, kjer sicer igra DeAndre Jordan, a je tekmo proti Orlandu na tem položaju zaključil Jeff Green.

Chicago Bulls

Prejšnji teden: 4-7 Ta teden: 1-1 Skupno: 5-8 Konferenca: 11. mesto

  • Boston Celtics – prestavljeno
  • Oklahoma City Thunder – L
  • Dallas Mavericks – W

Prva tekma tedna proti Bostonu je bila prestavljena, zato so prvič zaigrali v petek. Proti Oklahomi je bil znova izjemen Zach LaVine s 35 točkami, 7 skoki in 6 podajami. V njegovem »razredu« je bil še Coby White, ki je 22 točkam dodal 9 skokov in 7 podaj. Carter Jr. in Markkanen, ki je zaigral prvič po poškodbi, pa sta jih dodala po 16. Chicago je vodil celotno tekmo, tudi za 22 točk, a vse zapravil in po podaljšku tudi izgubil. Svetel trenutek tekme pa je brez dvoma vrnitev Markkanena. Zmago tedna pa so dosegli proti Dallasu, ki je spet igral v zdesetkani obliki. Nezaustavljiva je bila predvsem njihova klop, ki je dosegla 61 točk. Lauri Markkanen je dosegel 29 točk in 10 skokov, Zach LaVine je le 10 točkam dodal 10 podaj, Garret Temple pa je bil s klopi odličen z 21 točkami.

Charlotte Hornets

Prejšnji teden: 6-5 Ta teden: 1-3 Skupno: 7-8 Konferenca: 10. mesto

  • New York Knicks – W
  • Dallas Mavericks – L
  • Toronto Raptors – L
  • Toronto Raptors – L

Po zelo dobrem tretjem tednu je v začetku četrtega tedna prišla zmaga proti New Yorku. Ta je igral brez šestih pomembnih igralcev, a to ni bil izgovor. Gordon Hayward je po dolgem času zdrav in igra odlično. Tokrat je dosegel 34 točk in bil prvi strelec tekme. LaMelo Ball je sicer dosegel le 8 točk, a imel še 7 podaj in 14 skokov. Graham je 19 točkam dodal 7 podaj, Bridges in Washington pa sta jih dodala po 13. Proti Dallasu ni bilo rešitve proti Luki Dončiću, a so za to krivi bolj sami kot Luka. Iz igre so metali 38/100 ter 10/38 za tri točke, kar ni ravno zmagoviti odstotek. Terry Rozier je dosegel 18 točk, Washington ter Hayward pa oba 16. Proti Torontu so prvi polčas začeli zelo slabo, saj je Toronto napravil delni izid 34-11. K sreči je v zadnji četrtini zgrešil svojih prvih sedem metov in so se približali na tri točke zaostanka, a jim je zmanjkalo nekaj sreče na koncu. Ob odsotnosti Gordona Haywarda je bil prvi strelec ekipe Terry Rozier, ki je dosegel 22 točk. Z 20 točkami in 11 skoki mu je sledil P.J. Washington, Lamelo Ball pa je 14 točkam dodal 11 podaj in 6 skokov. Druga tekma prot Torontu je minila brez prevelikih prednosti, a z nekaj sumljivimi sodniškimi odločitvami. Slednje predvsem po besedah navijačev Hornetsov. Gordon Hayward je po tekmi odsotnosti dosegel 25 točk in 5 skokov. Preko dvajset pa sta tokrat priša tudi Rozier (24 točk, 9 skokov) in Graham (20 točk, 7 podaj). Dva poraza proti Torontu in oba za tri točke.

Cleveland Cavaliers

Prejšnji teden: 5-6 Ta teden: 1-2 Skupno: 6-8 Konferenca: 7. mesto

  • Memphis Grizzlies – L
  • Utah Jazz – L
  • New York Knicks – W
  • Washington Wizards – prestavljeno

Proti Memphisu brez Ja Moranta so zaigrali brez Sextona, Garlanda, Lova, Exuma in Dellavedove. Z izjemo prve četrtine so vse do konca zaostajali in tudi izgubili. V porazu je tako Andre Drummond 19 točkam dodal 14 skokov. Osman in Dotson sta vsak prispevala po 14 točk in to je bilo s strani Clevelanda proti Memphisu vse. Proti Utahu pa so zaigrali še brez Drummonda in visok poraz je bil skoraj da neizogiben. Če smo natančnejši, so proti Utahu izgubili za 30 točk, z izjemo Osmana (17 točk) pa nihče ni dosegel več kot 11 točk. K sreči je sledila tekma proti New Yorku, kjer so zmagali in popravili grenak okus začetka tedna. Izjemno tekmo je imel Andre Drummond, ki je 33 točkam dodal 23 skokov, vse skupaj pa kronal še s 3 podajami ter 2 skokoma in ukradenima žogama. Postal je prvi »Cavalier« po Carlosu Boozerju leta 2004, ki je imel tekmo 30-20. Cedi Osman je prispeval 25 točk, Okoro in Dotson sta vsak dodala 13 točk, Larry Nance pa je 14 točkam dodal še 9 skokov in 5 podaj. Na njihovo srečo je New York pomembne žoge izgubil v zadnji minuti tekme in s tem zapravil možnosti za zmago.

Detroit Pistons

Prejšnji teden: 2-8 Ta teden: 1-1 Skupno: 3-9 Konferenca: 15. mesto

  • Milwaukee Bucks – L
  • Washington Wizards – prestavljeno
  • Miami Heat – W

Na prvi tekmi tedna proti Milwaukeeju so spet izgubili, a ne za toliko, kot bi se morda pričakovalo. Jerami Grant je dosegel 22 točk, Svi Mykhailiuk pa jih je s klopi dodal 18. Preveč filozofiranja v tej tekmi sploh ni, saj je Detroit preslaba tekma za zmago nad zdravimi Bucksi. Tekma proti Washingtonu je bila prestavljena, zadnja tekma tedna pa je bila proti utrujenemu in zdesetkanemu Miamiju. Jerami Grant je tokrat 24 točkam dodal še 9 skokov, 6 podaj, 2 ukradeni žogi in 4 blokade. Na pomoč mu je priskočil Derrick Rose s 23 točkami, Blake Griffin pa je bil na igrišču s 15 točkami, 8 podajami in 7 skoki.

Indiana Pacers

Prejšnji teden: 6-4 Ta teden: 2-2 Skupno: 8-6 Konferenca: 4. mesto

  • Sacramento Kings – L
  • Golden State Warriors – W
  • Portland Trail Blazers – W
  • Phoenix Suns – prestavljeno
  • LA Clippers – L

Prvi poraz tedna se je zgodil proti Sacramentu, ki je po dolgem času odigral celotno tekmo na visoki ravni. In ko Sacramento igra svojo igro, ga je težko ustaviti. Žal je na to naletela Indiana, ki je v drugem polčasu popustila in vse do konca ni bila blizu, a takrat je bilo prepozno. Sabonis (28 točk, 11 skokov), Oladipo (21 točk, 4 podaje, 6 ukr. žog), Brogdon (24 točk, 9 podaj) in McDermott (21 točk) so presegli mejo dvajsetih točk, a ostalih pet igralcev je doseglo le še 28 točk. Okus so si popravili proti Golden Statu, ki ni imel dovolj razpoloženih igralcev, Indiana pa jih je imela. Sabonis je 18 točkam dodal 14 skokov in 6 podaj, Turner pa je 22 točkam dodal 12 skokov in kar 6 blokad. Holiday je prispeval dvojni dvojček v obliki 16 točk in 12 podaj, Brogdon pa 13 točk in 8 podaj. Kljub končnemu rezultatu, ki tega načeloma ne kaže, je bila tekma lahka in bolj kot ne, uvod v bitko s Portlandom. Izkazalo pa se je, da to ne bo ravno bitka, temveč bolj enosmeren pohod. Končni rezultat 111-87 je nakazoval šokirani Portland, ki je ostal brez Jusufa Nurkića. Ta si je zlomil roko in bo odsoten nekaj tednov. Sabonis s svojimi klasičnimi številkami 23 točk, 15 skokov in 5 podaj, ki mu pomagajo Brogdon (25 točk, 5 skokov, 7 podaj), McDermott (16 točk) in Turner (11 točk, 10 skokov, 4 blokade). V zadnji tekmi tedna pa Clippersom niso imeli velikih možnosti in visoko izgubili. McDermott (23 točk), Sabonis (19 točk, 14 skokov), Brogdon (16 točk, 8 podaj) in Holiday (15 točk) so presegli mejo 15 točk, a proti močnemu nasprotniku iz L.A.-ja to ni bilo dovolj. Nezbranost v obrambi in slab met iz igre sta storila svoje.

Miami Heat

Prejšnji teden: 4-4 Ta teden: 0-3 Skupno: 4-7 Konferenca: 12. mesto

  • Philadelphia 76ers – L
  • Philadelphia 76ers – L
  • Detroit Pistons – L

Prvi dve tekmi v tednu so zaigrali proti Philadelphiji in to s postavo, ki je ne vidimo pogosto. V prvi tekmi so klonili šele po podaljšku. Prva peterka se je odlično izkazala: Robinson (26 točk), Achiuwa (17 točk, 13 skokov), Herro (34 točk, 7 skokov), Vincent (24 točk) in Olynyk (15 točk, 8 skokov) so se odlično upirali, a utrujenost na koncu in izjemni Embiid sta bila prevelik zalogaj. Druga tekma proti 76ersom pa je minila bolj povezano, a vseeno ne dovolj za zmago. Sedem igralcev je doseglo dvomestno število točk, z izjemo Iguodale. Za razliko od prve tekme je tu Philadelphia dobila še ostale igralce in zmaga bi bila pravi čudež z ekipo, ki je bila na voljo pri Miamiju. Ekipi prav tako ne gre nič zameriti za poraz proti Detroitu, ki sicer ni tako dobra ekipa kot moštvo iz Pensylvanije. Vrnil se je Dragić, ki je 12 točkam dodal 10 podaj in Adebayo, ki je bil prvi strelec ekipe z 28 točkami, 7 skoki in 6 podajami. Po nekaj tekmah odsotnosti se je ekipi poznalo nekaj neuigranosti in padec v drugem polčasu, ki so ga izgubili z 68-44.

Milwaukee Bucks

Prejšnji teden: 5-4 Ta teden: 3-0 Skupno: 8-4 Konferenca: 2. mesto

  • Orlando Magic – W
  • Detroit Pistons – W
  • Dallas Mavericks – W

Kar sta moštvi iz Los Angelesa na zahodu, je Milwaukee na vzhodu, ki se je ta teden zdel nepremagljiv. No, to je tudi bil, saj je premagal Orlando, Detroit in Dallas. Orlando se je držal do zadnje četrtine, tam pa razpadel in bil poražen s 35-17. Giannis (22 točk, 6 skokov), Middleton (20 točk, 10 skokov) in Portis (20 točk) so presegli mejo dvajsetih točk, s konca klopi pa jim je pomagal Bryn Forbes, ki jih je dodal 14. Kar se tiče same statistike je bila tekma proti Detroitu zelo podobna. Forbes jih je s klopi prispeval 13 in odlično izkoristil zaupanje Budenholzerja. Holiday je 21 točkam dodal še 6 skokov, 5 podaj in 3 ukradene žoge, Giannis Antetokounmpo pa je dosegel trojni dvojček z 22 točkami ter po 10 skoki in podajami. Že po prvi četrtini so vodili za 14 točk in se do konca niso ravno »prešvicali«. Se je pa točno to zgodilo proti Dallasu, kjer so se borili do zadnjih sekund, ko je na njihovo srečo zgrešil Porzingis. Holiday je sicer ob dobri obrambi prispeval 16 točk, a sta brez težav Giannis (31 točk, 9 skokov) in Khris Middleton (25 točk, 8 skokov, 6 podaj) prispevala levji delež k zmagi ekipe.

New York Knicks

Prejšnji teden: 5-5 Ta teden: 1-3 Skupno: 6-8 Konferenca: 7. mesto

  • Charlotte Hornets – L
  • Brooklyn Nets – L
  • Cleveland Cavaliers – L
  • Boston Celtics – W

Čeprav je šest igralcev preseglo enajst točk, z izjemo Knoxa (19 točk) in Paytona (15 točk) pa so dosegli po 13, 12 in 11 točk. Na drugi strani pa je Hayward sam dosegel 34 točk, New York pa končal z 88 točkami. Proti Brooklynu so odigrali zelo dobro, a v zaključku tekme rešitve proti Durantu niso imeli. Pri tem verjetno niso edini. Julius Randle je dosegel 30 točk, Barrett 20, novinec Quickley pa jih je s klopi dodal 19. Vseeno pa je bila tekma uspešna, saj so po treh tekmah končno prebili mejo 100 točk, zaigral pa je tudi novinec Obi Toppin, ki se vrača po poškodbi. Kot zanimivost pa navedemo to, da je Steve Nash boter RJ Barretta. Proti Clevelandu pa so jim v zadnji minuti ponagajale izgubljene žoge in predvsem na račun tega zapisali še en poraz. Julius Randle je 28 točkam dodal 6 skokov in podaj, RJ Barrett je prispeval 20 točk, Immanuel Quickley pa 23 točk s klopi.

Orlando Magic

Prejšnji teden: 6-5 Ta teden: 0-3 Skupno: 6-8 Konferenca: 9. mesto

  • Milwaukee Bucks – L
  • Boston Celtics – prestavljeno
  • Boston Celtics – L
  • Brooklyn Nets – L

Vse od poškodbe Markella Fultza je Orlando v krizi in ne najde poti iz nje. Verjetno ni pomagalo, da so imeli najtežji razpored četrtega tedna, a vseeno. Milwaukee jih je premagal za 22 točk, Boston za 27 in šele proti Brooklynu so po štirih tekmah presegli mejo stotih točk, a izgubili. Nikola Vučević je bil na popolnoma svojem nivoju proti Bucksom z 28 točkami, 13 skoki in 5 podajami. Zdi pa se, da se je zbudil Aaron Gordon in dosegel 21 točk, 8 podaj in 5 skokov. V prvih dveh tekmah tedna so možnost dobili tudi novinci in tisti, ki ne igrajo veliko. Proti Bostonu je bil Gordon prvi strelec ekipe s 17 točkami, sledili pa so mu Vučević, Bacon in Anthony s petnajstimi. Odigrati bi morali še eno tekmo proti Bostonu, a je bila prestavljena. V zadnji tekmi tedna pa so proti Brooklynu zaigrali veliko boljše, morda zato, ker je s prihodom Hardna to postala kar pomembna tekma. Vučević pod košem ni imel konkurence in se igral s 34 točkami, 10 skoki, 7 podajami in 5 ukradenimi žogami. Terrence Ross se je po treh tekmah »pojavil« in dosegel 23 točk s klopi, a Brooklyn je bil preprosto Brooklyn.

Philadelphia 76ers

Prejšnji teden: 7-3 Ta teden: 2-2 Skupno: 9-5 Konferenca: 3. mesto

  • Atlanta Hawks – L
  • Miami Heat – W
  • Miami Heat – W
  • Memphis Grizzlies – L
  • Oklahoma City Thunder – prestavljena

Na prvi tekmi tedna so se z devetimi igralci »postavili« po robu Atlanti in k sreči izgubili le za 18 točk. Brezvoljni in neagresivni so bili tako v napadu kot v obrambi. Joel Embiid je po vrnitvi v ekipo nanizal 24 točk in 11 skokov, izkazal pa se je novinec Isaiah Joe, ki je dodal 18 točk. Sledila je tekma zdesetkanih ekip proti Miamiju, ki pa ni imel odgovora za Embiida, ki je odigral daleč najboljšo tekmo te sezone s 45 točkami, 16 skoki, 4 podajami in 5 ukradenimi žogami. Zmago so izvlekli šele po podaljšku in najboljši tekmi Dannyja Greena od njegovih časov pri ljubljanski Olimpiji. 29 točkam je dodal 10 skokov, 6 podaj in 2 ukradeni žogi ter blokadi. Po šestnajst pa sta jih dodala še Mike Scott in Tyrese Maxey. Ponovitev tekme proti Miamiju pa je minila manj napeto in z manj napora, saj so se vrnili še preostali igralci. Shake Milton je bil vodilni strelec z 31 točkami, Tobias Harris je dodal 18 točk, Maxey 15, Ben Simmons pa je dosegel 30. trojni dvojček v karieri in 10 točkam dodal 12 podaj in 10 skokov. Proti Memphisu je bil spet odličen Shake Milton z 28 točkami, sledil mu je Harris z 21 točkami, Dwight Howard pa je 8 točkam dodal 18 skokov. Ko se je »pričakovalo«, da bo Ben Simmons stopil v ospredje, a je 11 točkam dodal »le« 9 podaj in 16 skokov. V zadnji četrtini so zaostajali že za deset točk in imeli veliko možnosti za zmago, a je šlo vse mimo. Sreča je bila na strani grizlijev. Zadnja tekma tedna proti Oklahomi pa je bila prestavljena.

Toronto Raptors

Prejšnji teden: 2-7 Ta teden: 2-1 Skupno: 4-8 Konferenca: 13. mesto

  • Portland Trail Blazers – L
  • Charlotte Hornets – W
  • Charlotte Hornets – W

Proti Portlandu se jim je zmaga izmaknila po metu McColluma in nasploh v zadnji četrtini, ki so jo izgubili s 36-25. Šest minut pred koncem je Siakam odšel iz igre zaradi osebnih napak, kar je v tej sezoni že tretjič. Vseeno pa je dosegel trojni dvojček z 22 točkami, 13 skoki in 10 podajami. Boucher je prispeval 20 točk in 8 skokov, Lowry pa je 18 točkam dodal 9 skokov. Tekmi proti Charlottu so bile veliko bolj tesne kot so si želeli, a zmaga je zmaga. Na prvi tekmi so z 20 trojkami naredili svoje. Chris Boucher je 25 točkam dodal 10 skokov, VanVleet je 17 točkam dodal 8 podaj, Kyle Lowry pa je 16 točkam dodal še 6 skokov in 12 podaj. Zgodba se je skoraj identično ponovila na drugi tekmi proti Hornetsom, kjer je Boucher 20 točkam tokrat dodal 9 skokov. Powell je dodal 24 točk, Anunoby 18, Lowry 19 in VanVleet 15 točk, 10 podaj in 7 skokov.

Washington Wizards

Prejšnji teden: 3-8 Ta teden: 1-0 Skupno: 4-8 Konferenca: 14. mesto

  • Phoenix Suns – W
  • Utah Jazz – prestavljeno
  • Detroit Pistons – prestavljeno
  • Cleveland Cavaliers – prestavljeno

Zaradi pomanjkanja igralcev so odigrali le eno od štirih tekem ta teden in začuda postali neporaženi. Proti Phoenixu so brez Bryanta in Westbrooka počeli, kar se jim je zahotelo. Bradley Beal je kot vodilni strelec lige dosegel 34 točk, 9 skokov in 8 podaj. Davis Bertans je prispeval 18 točk s klopi, Raul Neto pa kot zamenjava za Westbrooka dodal še 16 točk.

Igralec tedna – Kevin Durant

Po težki poškodbi ahilove tetive je v ekipi brez Irvinga ta teden dosegal 34 točk in 8 skokov z 61-odstotnim metom. Brez večjih premislekov je Kevin Durant zgodba o vrnitvi šampiona po hudi poškodbi. Deluje neustavljivo in Brooklyn je z njim vsekakor favorit za naslov prvaka. Kevin Durant je igralec tedna vzhodne konference.

Vso ponudbo Kevina Duranta si lahko ogledaš tukaj.

Zahodna konferenca
Zahodna konferenca

Dallas Mavericks

Prejšnji teden: 5-4 Ta teden: 3-0 Skupno: 5-4 Konferenca: 10. mesto

  • New Orleans Pelicans – prestavljeno
  • Charlotte Hornets – W
  • Milwaukee Bucks – L
  • Chicago Bulls –

Prva tekma tedna proti New Orleansu je bila prestavljena. V sredo pa so zaigrali proti Charlottu in zmagali za prijetnih 14 točk. Tekma je imela tri zelo svetle točke. Rick Carlisle je dosegel svojo 800. trenersko zmago v karieri. Kristaps Porzingis se je vrnil po poškodbi in dosegel 16 točk v 21 minutah. Luka Dončić pa je vpisal novi trojni dvojček s 34 točkami, 13 skoki in 10 podajami. Dallas nikoli ni zaostajal in povedel tudi za 22 točk, a se je v zadnji četrtini malce umiril in dal možnost mladim. Proti Milwaukeeju so igrali brez Richardsona, Finney-Smitha, Brunsona, Powella in Kleberja. Kljub temu pa so imeli v rokah met za zmago, a ga Porzingis ni zadel. Luka Dončić je z novim trojnim dvojčkom na lestvici dohitel Michaela Jordana, na tekmi pa 28 točkam dodal 13 podaj in 10 skokov. Hardaway je dodal 22 točk, Porzingis 15, Burke in Johnson pa 13.

Denver Nuggets

Prejšnji teden: 5-5 Ta teden: 1-2 Skupno: 6-7 Konferenca: 11. mesto

  • Brooklyn Nets – L
  • Golden State Warriors – W
  • Utah Jazz – L

Ob odsotnosti MPJ-a in Harrisa, je v prvi peterki začel Bol Bol, ki je nekaj časa pokrival Kevina Duranta. To je počel dokaj uspešno, a več kot petnajst minut ni mogel igrati. Denverjeva aduta, Jokić (23 točk, 8 skokov, 11 podaj, 7 ukr. žog) in Murray (20 točk) sta dosegla več kot dvajset točk, pri čemer se jima je pridružil tudi Barton (22 točk). Prvi polčas so začeli dobro, a so v drugem močno popustili. Prvo zmago tedna pa so dosegli proti Golden Statu, ko je sedem igralcev doseglo dvomestno število točk. Nikola Jokić je dosegel še en trojni dvojček, tokrat s 23 točkami, 14 skoki in 10 podajami. Murray je 17 točkam dodal 9 skokov in 6 podaj, kar je bilo za zmago nad Golden Statom ravno dovolj.

Golden State Warriors

Prejšnji teden: 6-4 Ta teden: 0-2 Skupno: 6-6 Konferenca: 7. mesto

  • Indiana Pacers – L
  • Denver Nuggets – L
  • Phoenix Suns – prestavljeno

Za razliko od prejšnjega tedna je bil ta teden slabši. A v njihovo obrambo sta bila tudi nasprotnika veliko težja. Prvi poraz se je zgodil proti Indiani, ki je imela preveč razpoloženih igralcev, Warriorsi pa premalo. Wiggins je prispeval 22 točk in 7 skokov, Stephen Curry pa »le« 20 točk. Ni jim šlo na roko, da je bil odsoten tudi Eric Paschall, ki se je odlično vklapljal s klopi. Podoben, če že ne identičen, je bil poraz proti Denverju. Razlika je bila v tem, da je Curry dosegel 35 točk in 11 skokov. Wiseman jih je dodal 18, Wiggins 16 in Oubre 14, a žal ni šlo. Čeprav ne igrajo tako slabo kot prva dva tedna, se bolj dozdeva, da je bil tretji teden le izjema in ne sprememba.

Houston Rockets

Prejšnji teden: 3-5 Ta teden: 1-2 Skupno: 4-7 Konferenca: 14. mesto

  • Los Angeles Lakers – L
  • San Antonio Spurs – W
  • San Antonio Spurs – L

Težek urnik v četrtem tednu se je začel s porazom proti aktualnim prvakom. Šest igralcev je preseglo deset točk, a nihče jih ni dosegel več kot 18. Bili so boljši v skoku in imeli manj izgubljenih žog, a iz igre metali za 12 odstotkov slabše. Wood je dosegel 18 točk, Harden 16, Gordon 13 ter DeMarcus Cousin 13, ki je temu dodal še 10 skokov in dosegel svoj prvi dvojni dvojček po 10. aprilu 2019. To pa je bila tudi zadnja tekma Jamesa Hardna za Houston Rocketse, kjer je igral od leta 2012. V tem času je povprečno dosegal 29.6 točk, 7.7 podaj, 6 skokov in 1.8 ukradeno žogo. V prvi tekmi post-Harden obdobja so zmagali proti San Antoniu. Blestel je Christian Wood s 27 točkami in 15 skoki, Sterling Brown pa jih je dodal 23. V tesni tekmi so zmago izvlekli, a se to na naslednji ni ponovilo. Tako so na ponovitvi tekme proti Spursom izgubili, igrali pa brez Walla, Cousinsa, Oladipa, Gordona, Browna in Housa. To sta izkoristila Mason Jones in Ben McLemore, ki sta dosegla 24 oziroma 21 točk. A zvezda ekipe je bil Christian Wood s 24 točkami in 18 skoki. Ko se vrneta Gordon in Wall, ter če Oladipo ostane, bi znal biti Houston zanimiva in zabavna ekipa.

Los Angeles Clippers

Prejšnji teden: 7-4 Ta teden: 2-2 Skupno: 7-4 Konferenca: 2. mesto

  • New Orleans Pelicans – W
  • Sacramento Kings – W
  • Indiana Pacers

Prva tekma tedna proti New Orleansu je minila bolj pri živčni strani, a so k sreči drugo četrtino odigrali odlično in na odmor odšli s prednostjo 18 točk. Ta je do konca tekma skoraj, da skopnela. K sreči pa je zmanjkalo časa za preobrat ekipe, ki je igrala brez Williamsona, Balla in Bledsoja. Kawhi Leonard in Paul George sta z 28 oziroma 27 točkami narekovala tempo ekipe. Tretji in četrti strelec ekipe pa sta bila Ibaka in Beverley z 12 in 10 točkami. V drugi tekmi proti Sacramentu pa so bili razpoloženi (skoraj) vsi igralci in zmagali s kar 38 točkami razlike. Leonard (27 točk) in George (26 točk) sta bila tudi tokrat najboljša posameznika ekipe, a tokrat imela veliko več pomoči. Veliko vlogo so s klopi odigrali Morris (18 točk), Kennard (14 točk) in Mann (13 točk), kar je bilo dovolj, da so zaigrali tudi mladeniči in novinci. Še en »blow-out« so dosegli proti Indiani, ki so jo premagali za 37 točk. Sedem igralcev je preseglo mejo desetih točk, vseh trinajst pa se je vpisalo med strelce. George, Morris in Kennard so bili vodilni strelci tekme z 20 točkami. Za razliko od prejšnje sezone, letos Clippersi delujejo veliko bolj resno in zanesljivo. »Še sreča, da jih je Dallas povozil.«

Los Angeles Lakers

Prejšnji teden: 8-3 Ta teden: 3-0 Skupno: 11-3 Konferenca: 1. mesto

  • Houston Rockets – W
  • Oklahoma City Thunder – W
  • New Orleans Pelicans – W

Po napornih in tesnih tekmah proti Chicago so se lahko malenkost pomirili proti Houstonu, ki ni predstavljal hude konkurence. LeBron James je 26 točkam dodal 8 skokov in 5 podaj v 29 minutah, Anthona Davis pa tekmo zaključil z 19 točkami, 10 skoki in 5 blokadami. KCP, Schroder in Harrell pa so dodali po 14 točk. Proti Oklahomi zmaga ni bila pod vprašajem in Lakersi so tudi to tekmo mirno odpeljali do konca. LeBron je tokrat 26 točkam dodal 7 podaj in 6 skokov, Montrezl Harrel in Anthony Davis pa sta dodala po 21 in 18 točk. Vseh dvanajst igralcev je zaigralo in doseglo vsaj tri točke, kar je lep dosežek. Z zmago proti OKC so dosegli tudi sedmo zmago ter ostali neporaženi v gosteh. New Orleans je sicer dobro začel tekmo in v prvi četrtini povedel z osmimi točkami, a Lakersi so hitro odgovorili in dobili vse ostale četrtine ter tekmo. Tokrat je šest igralcev doseglo več kot deset točk, največ zopet James (21 točk, 11 podaj, 8 skokov), Harrell (16 točk) in Davis (17 točk, 6 skokov, 5 podaj, 3 blokade in ukr. žoge). Čeprav je minil šele četrti teden se zdijo Lakersi kot glavni favoriti za naslov prvaka. A o tem se bomo pogovarjali čez nekaj mesecev.

Memphis Grizzlies

Prejšnji teden: 4-6 Ta teden: 3-0 Skupno: 7-6 Konferenca: 8. mesto

  • Cleveland Cavaliers – W
  • Minnesota Timberwolves – W
  • Minnesota Timberwolves – prestavljeno
  • Philadelphia 76ers – W

Memphis je ta teden, z izjemo zadnje tekme, igral brez Moranta in pokazal, kako dobra ekipa so. Tri tekme in tri zmage so bile dovolj, da so skočili po lestvici navzgor. Proti Clevelandu so v prvi četrtini zaostajali nato pa pritisnili na gas in vodili že za 16 točk na kar je Cleveland odgovoril z delnim izidom 27-8. K sreči so po trojki Meltona zaustavili nalet in zapisali prvo zmago tedna. Dillon Brooks je 21 točkam dodal 7 skokov, Clarke in Jones pa sta dodala po 13 in 12 točk. Sledili sta dve tekmi proti Minnesoti, a so odigrali le prvo, saj je druga odpadla zaradi sledenja COVID-u. Na prvi tekmi je bilo do zadnje četrtine še vse odprto, a takrat je Memphis potegnil. Ko je bil Towns na klopi so napravili delni izid 14-0, igralci s klopi pa so bili celotno tekmo odlični in nasproto klop premagali 50-21. Valančiunas je prispeval 24 točk in 16 skokov, Grayson Allen pa je z 20 točkami dosegel največ točk v tej sezoni. Clarke jih je dodal 19, Melton in Tillman pa sta s klopi dodala po 15 in 12 točk. Zadnja tekma tedna je bila prav tako uspešna in to proti težkemu nasprotniku, Philadelphiji. Vrnil se je Morant in prispeval 17 točk, kar je napolnilo njegove soigralce. Na roko pa jim je šla nediscipliniranost nasprotnika, ki je izgubil kar 22 točk. Odličen teden brez Moranta in odličen teden z Morantom je za Memphisom.

Minnesota Timberwolves

Prejšnji teden: 3-7 Ta teden: 0-1 Skupno: 3-8 Konferenca: 15. mesto

  • Memphis Grizzlies – L
  • Memphis Grizzlies – prestavljeno

Morali bi odigrati dve tekmi proti Memphisu, a igrali le eno, pa še to izgubili. Vrnil se je Karl Anthony Towns in prispeval 25 točk in 14 skokov. Beasley in Russell pa sta jih dodala po 28 in 25, a je preostanek ekipe skupaj dodal le 29 točk. Vsekakor ni pomagal 24-odstotni met za tri in porazna obramba, ki je nihče v ekipi ne zna popraviti.

New Orleans Pelicans

Prejšnji teden: 4-5 Ta teden: 1-2 Skupno: 5-7 Konferenca: 12. mesto

  • Dallas Mavericks – prestavljeno
  • LA Clippers – L
  • LA Lakers – L
  • Sacramento Kings – W

Prva tekma tedna je bila prestavljena in so spočiti pričakali Clipperse ter izgubili z nizko razliko. Ingram je 22 točkam dodal 6 skokov, veliko in pozitivno presenečenje pa je bil Nickeil Alexander-Walker, ki je v prvi peterki zamenjal Lonza Balla. Dosegel je 37 točk in dodal še 8 skokov. Vse to pa ni bilo dovolj, saj so igrali brez Ziona, Balla in Bledsoea. Sta se pa Bledsoe in Zion vrnila proti Lakersem, kar žal še vedno ni bilo dovolj. Zion je dosegel 21 točk, 12 skokov in 4 podaje ter bil prvi strelec ekipe. Brandon Ingram je dosegel 20 točk ob odličnem metu iz igre, Redick in Walker pa sta jih dodala po 12. Za tri točke so zadeli le 9 metov od 29-ih, hkrati pa izvajali le osem prostih metov. Po dveh težkih tekmah pa so igrali proti Sacramentu in s pomočjo dveh prostih metov Stevena Adamsa (12 točk, 15 skokov) tudi zmagali. Bledsoe je prispeval 21 točk, Ingram 22 točk, Zion Williamson pa je bil vodilni strelec ekipe z 31 točkami (87 % met).

Oklahoma City Thunder

Prejšnji teden: 5-4 Ta teden: 1-2 Skupno: 6-6 Konferenca: 9. mesto

  • San Antonio Spurs – L
  • LA Lakers – L
  • Chicago Bulls – W
  • Philadelphia 76ers – prestavljeno

Oklahoma je vse tekme odigrala doma, kjer ekipi ne gre in ne gre. Poraza proti San Antoniu in Lakersem sta bila četrti in peti zaporedni poraz doma, kjer so prvo zmago dosegli šele proti Chicagu. San Antonio in Lakersi sta bili enostavno premočni ekipi in če se je proti Spursom (112-102) še zdelo, da ni bilo tako, so nato prišli Lakersi (128-99). Shai Gilgeous-Alexander je bil na obeh tekmah prvi strelec ekipe z 20 in 17 točkami, pomoči soigralcev pa ni prejel na nobeni. Proti Chicagu pa je bila zgodba drugačna, saj Chicago ni najboljša ekipa, ko govorimo o obrambi. Ob polčasu so zaoostajali že za 22 točk, a se vrnili in iztržili podaljšek, v njem pa zmago. Ob metu LaVina je sicer srce navijačev zastalo, a je Zach zgrešil met in Oklahoma je prvič v tej sezoni zmagala na domačem parketu. SGA je 33 točkam dodal 10 podaj in 5 skokov, Luguentz Dort pa je 21 točkam 8 skokov in 6 ukradenih žog. Še štirje soigralci so presegli mejo desetih točk in za zmago proti Chicagu je bilo to dovolj. Z nekaj sreče seveda. Zadnja tekma tedna proti Philadelphiji je bila prestavljena.

Phoenix Suns

Prejšnji teden: 7-4 Ta teden: 0-1 Skupno: 7-5 Konferenca: 4. mesto

  • Washington Wizards – L
  • Atlanta Hawks – prestavljeno
  • Golden State Warriors – prestavljeno
  • Indiana Pacers – prestavljeno

Phoenix bi moral odigrati štiri tekme, a so bile kar tri prestavljene in tako so odigrali le prvo tekmo proti Washingtonu. Ta je igral brez Bryanta in Westbrooka, ki sta poškodovana. Devin Booker je sicer dosegel 33 točk, a so le še Paul (14 točk, 11 skokov), Bridges (14 točk) in Šarić (13 točk, 6 skokov) dosegli dvomestno število točk. Glede na to, da je Washington igral brez centra oziroma je na položaju igral Robin Lopez, je bil neuporabljen Ayton, ki je dosegel le 8 točk. Na drugi strani pa je bil Washington napadalno nastrojen in Phoenix je bil poražen z 21 točkami razlike.

Portland Trail Blazers

Prejšnji teden: 5-4 Ta teden: 3-1 Skupno: 8-5 Konferenca: 6. mesto

  • Toronto Raptors – W
  • Sacramento Kings – W
  • Indiana Pacers – L
  • Atlanta Hawks – W

Proti Torontu so nadoknadili zaostanek 17 točk, CJ McCollum pa je preko VanVleeta zadel met za zmago. Prav McCollum je bil prvi strelec ekipe s 30 točkami, 6 skoki in 5 podajami. Damian Lillard je dodal 20 točk, 7 skokov in 5 podaj, a imel tudi 8 izgubljenih žog. Carmelo Anthony in Enes Kanter pa sta s klopi prispevala po 20 oziroma 14 točk. Proti Sacramentu pa se obramba po navadi ne igra, saj moraš večino energije vložiti v hiter tempo. Lillard je blestel s 40 točkami in 13 podajami, McCollum pa je 28 točkam dodal še 10 podaj in 7 skokov in to je bilo prvič, ko sta oba na isti tekmi presegla mejo 10-ih podaj. Jusuf Nurkić pa je 18 točkam dodal 12 skokov in 3 blokade. Na tekmi so zadeli kar 23 trojk in s tem izenačili rekord franšize. Nekaj utrujenosti pa je svoje naredilo proti Indiani, kjer so iz igre metali le 36-odstotno. Lillard in McCollum sta vsak prispevala po 22 točk, z izjemo Carmela pa nihče ni dosegel več kot 10 točk. Težek trenutek pa je bila poškodba Jusufa Nurkića, ki si je zlomil zapestje in bo z igrišč odsoten več tednov. Na tekmi z Atlanto pa so spet nadoknadili zaostanek 16 točk in zadnji dve četrtini dobili z rezultatom 53-40. Damian Lillard je 36 točkam dodal 7 podaj in 7 skokov, Garry Trent jih je dodal 18 s klopi, McCollum 16, Enes Kanter pa je v vlogi prvega centra 12 točkam dodal 15 skokov in 5 blokad. Uspešen teden za Portland.

Sacramento Kings

Prejšnji teden: 4-6 Ta teden: 1-3 Skupno: 5-9 Konferenca: 13. mesto

  • Indiana Pacers – W
  • Portland Trail Blazers – L
  • LA Clippers – L
  • New Orleans Pelicans – L

Zmaga proti Indiani je bila manjše presenečenje, saj so celotno tekmo odigrali na visokem nivoju brez večjih odstopanj. S pomočjo ponovnega ogleda koša Sabonisa minuto pred koncem, ki ni bil veljaven je Buddy Hield zadel trojko za prednost štirih točk. De’Aaron Fox je 21 točkam dodal 9 podaj, Holmes je 16 točkam dodal še 10 skokov, najboljši pa je bil Harrison Barnes s 30 točkami in 8 skoki. Kljub temu, da sta Hield in Fox dosegla po 26 oziroma 29 točk, so v zadnji četrtini zapravili prednost in izgubili proti Portlandu. Po 17 sta jih dodala še Holmes in Haliburton, a Portland je bil v zaključku tekme boljši. Na domačem parketu so hud poraz doživeli proti Clippersom, ki so jih premagali s kar 38 točkami razlike. Prvi strelec je bil Marvin Bagley z 20 točkami, Holmes jih je dodal 17, Barnes in Fox pa sta jih prispevala po 14. Clippersi so bili preprosto veliko boljši nasprotnik. Kljub porazu proti New Orleansu pa je De’Aaron Fox prvi po Natu Archibaldu leta 1973 v dresu Kingsov dosegel vsaj 40 točk in 10 podaj. Svojim rekordnim 43 točkam je dodal še 13 podaj, a za zmago kot rečeno ni bilo dovolj. Marvin Bagley je imel še eno dobro tekmo s 26 točkami in 10 skoki, Hield pa jih je dodal 18.

San Antonio Spurs

Prejšnji teden: 5-5 Ta teden: 2-1 Skupno: 7-6 Konferenca: 5. mesto

  • Oklahoma City Thunder – W
  • Houston Rockets – L
  • Houston Rockets – W

Greg Popovich je uspešno razvil podmladek Spursov, ki igra odlično v povezavi z DeRozanom, Aldridgom, Millsom in Gayem. V zmagi proti Oklahomi je pest igralcev doseglo dvomestno število točk, največ Walker IV, ki jih je dosegel 24. Keldon Johnson je dodal 18 točk, Mills 17 in Murray 16, kar je bilo dovolj z nekaj veteranske prezence v Gayu in Aldridgu. Proti Houstonu, ki je prvič zaigral brez Hardna, so doživeli tesen poraz. Keldon Johnson je dosegel rekord kariere z 29 točkami, a vsi ostali niso bili pretirano razpoloženi. Lonnie Walker IV jih je prispeval 16, DeRozan in Aldridge pa le 13 in 11. V ponovitvi tekme pa so za zaključek tedna zmagali na ramenih DeRozana in Murraya. DeRozan je 24 točkam dodal 7 skokov, Murray pa je 18 točkam dodal še 10 skokov. Houston je bolj ali manj igral z rezervno postavo in ni predstavljal velike grožnje skozi tekmo.

Utah Jazz

Prejšnji teden: 6-4 Ta teden: 3-0 Skupno: 9-4 Konferenca: 3. mesto

  • Cleveland Cavaliers – W
  • Washington Wizards – prestavljeno
  • Atlanta Hawks – W
  • Denver Nuggets – W

Odličen teden za Utah, ki z izjemo Denverja na koncu, ni imel težkih nasprotnikov. Odrgnjeni Cleveland so premagali za 30 točk. Donovan Mitchell je k zmagi prispeval 27 točk, Clarkson 21, Niang 14, Bogdanović pa jih je dodal 20. Več o tej zmagi kot popolni dominaciji nasprotnika niti ne moremo povedati .Tekma proti Washingtonu je bila prestavljena in na Atlanto so počakali spočiti. Donovan Mitchell je dosegel 26 točk, Bogdanović 17, Clarkson 16, Conley in Gobert pa sta jih dodala po 15. Ko Utahovi igralci zaigrajo tako kot znajo in jim obenem nasprotnik to »dovoli«, jih je težko ustaviti. Atlanti to ni uspelo in Utah je zmagal z razliko 24 točk. Zadnja tekma proti Denverju pa je bila pomembna za končno razvrstitev in oviro so uspešno premagali. Ponovila se je zgodba prejšnjih dveh tekem, le da je bil tokrat Clarkson prvi strelec ekipe. Mitchell jih je dodal 18, Bogdanović 17, Gobert in Conley pa po 15 oziroma 14. Gobert odgovora za Jokića ni imel, je pa zabil žebelj na glavo, ko je dve sekundi pred koncem zadel zadnji koš tekme. To je bila peta zaporedna tekma Utaha v tej sezoni in zmagoviti teden.

Igralec tedna – Damian Lillard

Portland letos igra odlično in velik razlog za to je Damian Lillard, ki je ta teden prevzel žezlo iz rok McColluma. V povprečju je dosegel 30 točk, 7 podaj in 5 skokov. V razporedu, ki so ga imeli ta teden so nanizali tri zmage in en poraz ter napravili ogromne korake proti končnici. Damian Lillard je igralec tedna zahodne konference.

Vso njegovo ponudbo si lahko ogledaš tukaj.