Damian Lillard je tisti igralec, ki mu v zadnjih sekundah izenačene igre brez oklevanja podaš žogo. Vsakič znova dokazuje svojo neustrašnost in res upamo, da ga bomo letos lahko spremljali v playoffih.

Žal pa je trenutno NBA ekipa junaka današnjega bloga ponovno zdesetkana zaradi poškodb, tako kot že prejšnja leta. Tu je CJ McCollum, ki je utrpel zlom v stopalu, nekaj dni prej si je zapestje poškodoval Jusuf Nurkić, Zacha Collinsa pa tudi ni. Zato lahko Damiana Lillarda res lahko označimo za junaka, ker je spet prišel čas, da prevzame odgovornost za predstave in uvrstitev Blazersov. Za kaj takega se bo verjetno moral vrniti na nivo lanskega mehurčka v Orlandu, ko je bil soglasni MVP rednega dela, in to bo zagotovo razveselilo vse ljubitelje odličnih, drznih in spektakularnih košarkarskih potez.

Po hitrem testu lahko rečemo, da so take tudi njegove nove superge adidas Dame 7! Preden si vzamemo čas za podrobnosti, moramo še povedati nekaj stvari o celotni liniji, saj je sedem vsekakor številka, ki daje vsaki signature liniji dodano vrednost. Kar se tiče dizajna, je vsak od sedmih modelov izšel v različnih atraktivnih colorwayih, zato je vsak lahko našel barvo, ki ustreza njegovemu dresu, dresom njegove ekipe ali kataremu koli drugemu outfitu. Dejstvo, da so adidas Dame superge za vsakogar, kaže tudi dejstvo, da je zaloga Lillardovih superg v naših trgovinah vedno razmeroma nizka, zato že vnaprej poudarjamo, da pridno sledite vsem našim kanalom za novice o novih colorwayih, nato pa ne razmišljajte predolgo in si pravočasno zagotovite par v svoji velikosti! ;D

adidas dame 7

Zdaj je pa čas, da model vzamemo pod drobnogled! Najprej moramo vsekakor omeniti vrnitev tehnologije Lightstrike (po celotni dolžini podplata), ki se zdaj uporablja v velikem številu adidasovih košarkarskih copat (vključno z lanskimi Dame 6), razlog za to pa je seveda udobje, ki ga zagotavlja.

adidas dame 7

Zdi se, da je bila pri podplatu narejena sprememba, zaradi katere je peta dvignjena glede na prste, kar nedvomno krepi občutek hitrosti in odzivnosti. Spodaj je na gumijastem podplatu zanimiv vzorec črke “Z” (ali pa morda številke 7?), ki se je po nekaterih testih izkazal kot zanesljiva izbira tudi za zunanja igrišča. Upoštevati je treba, da gre pri takih testih za bolj gladke zunanje površine, zato imejte to informacijo v glavi ob nakupu. Rekli smo, da je superga drzna in to vključuje tudi odločitev, da bo v nižjem cenovnem razredu kot večina signature modelov, kar je (po našem mnenju) odlična poteza – tako kot nekatere Lillardove dooolge trojke ob zvoku sirene.

adidas dame 7

Še posebej smo veseli, da to ni zmanjšalo kakovosti ali trpežnosti superge, čeprav ni premium materialov (npr. usnja), saj je za zgornji del uporabljen mesh material.

adidas dame 7

Zelo dobra stvar, ki jo že lahko vidimo na napovedanih colorwayih, je večplastnost tega mesha, ki bo omogočala izjemne kombinacije barv, podrobnosti in sporočil. Poleg tega celoten zgornji del zagotavlja stabilnost stopala, kar še okrepijo stransko šivani deli, ki so bili uporabljeni tudi kot dodatne luknje za vezalke, kar pa najverjetneje omogoča še dodatno vizualno dimenzijo, saj se superge lahko zaveže na več različnih načinov. Od funkcionalnih podrobnosti je treba poudariti oblazinjenje v notranjem delu nad peto in okoli gležnja, saj daje več udobja in boljši lockdown. Kar zadeva udobje, je celoten »fit« odličen in na splošno lahko priporočamo, da izberete par v svoji standardni adidas velikosti (true-to-size).

Če se po branju še vedno ne morete odločiti, je morda čas, da si ogledate to supergo ne samo na igriščih NBA, temveč tudi v igrici NBA2K21 z Lillardom na naslovnici, v kateri so bile Dame 7 tudi prvič uradno predstavljene!

adidas dame 7

Morda ste opazili, da smo v blogu večkrat uporabili besedo »čas« in niti enkrat bojnega krika našega junaka. Mislili smo, da bomo blog lahko zaključili, ne da bi ga omenili, ampak ne bo šlo… IT’S DAME TIME!

Našo ponudbo adidas Dame 7 si lahko ogledaš tukaj >>