Brez predolgega uvoda moramo o tej supergi, ki ni signature model, takoj povedati, da je bila naša prva reakcija nekaj takšnega: Vau, tole je noro kvalitetno!

Zakaj pa smo v naslovu govorili o okolju? Ker je Nike s supergo Cosmic Unity predstavil model, ki je sestavljen iz vsaj 20% recikliranih materialov. To pomeni, da so logotip Swoosh, vezalke, noro stabilen in zračen zgornji tekstilni del in celo Zoom Air Strobel blazina po celi dolžini stopala – vsi so delno reciklirani. Respect! Vse to je del Nikeove pobude za tako imenovani ‘Circular Design’ (krožni dizajn), o kateri si lahko več prebereš tukaj: www.nikecirculardesign.com

Ross Klein, višji kreativni direktor pri Nikeju za performance obutev, je dodal:

»Želeli smo ustvariti sinergijo med izboljšanjem sveta s tem, kar počnemo, hkrati pa pustiti vpliv športnikom, da bodo lahko nastopili na višji ravni. Skratka, želeli smo uporabiti smeti in ustvariti dodatno vrednost. Za nas je bilo to kot matematična enačba, v kateri sta bila ključna dejavnika večja vzdržljivost in zmanjšana teža.«

Preden se lotimo podrobnejšega pregleda superge, želimo samo poudariti, kako so Cosmic Unity dobile veliko prepoznavnost, ko je njihov prvi ambasador postal Anthony Davis. Čeprav smo sicer presenečeni, da AD še nima svoje signature superge, smo hkrati veseli, da je ravno on »promotor« te odlične in zelo zanimive superge.

Anthony-Davis3 Cosmic Unity Green Glow

Po začetnem preizkušanju v trgovini nam je popolnoma jasno, zakaj je eden najboljših igralcev lige stopil podprl to supergo. Že prvič, ko jo obuješ, se v njej počutiš odlično in po naših ocenah bo to model, ki ga boste z lahkoto nosili cel dan, ne le za treninge in tekme. Zoom Air Strobel, zračna blazina, ki poteka od prstov do pete in čisto blizu stopalu, omogoča veliko udobje spodnjemu delu stopala.

Zgornji tekstilni del prinaša idealno kombinacijo lockdowna in prilagodljivosti, medtem ko stranski deli zagotavljajo stabilnost brez agresivnega pritiska na nogo.

Za vsak slučaj naj te še opomnimo, da je Zoom Air Strobel eden glavnih dejavnikov, zaradi katerih so najnovejši modeli linij Kevina Duranta in Paula Georgea izjemno priljubljeni, in zdi se, da je bila ta tehnologija tukaj še dodatno razvita, tako da je udobje res izjemno.

Čeprav je Cosmic Unity na nek način superga prihodnosti, nas je razveselil tudi en klasičen oz. retro element, to je vzorec ribje kosti na podplatu. S takim podplatom ste lahko prepričani, da boste imeli največji nadzor nad gibi brez zdrsa. Zanimiva podrobnost spodnjega dela superge je še odprtina pod spodnjo polovico stopala, skozi katero se vidi del tehnologije Air Strobel, hkrati pa pomaga k zmanjšanju skupne teže superge.

Tehnični del tega opisa lahko zaokrožimo s sklepom, da so vse te čudovite podrobnosti zapakirane v true to size supergo, zato lahko, če superge naročate prek spleta, izberete velikosti, ki jo običajno izberete pri Nike modelih.

Na koncu nam ostane še silhueta superge. Tako kot vsak model ima tudi ta kritike, ki jim ni všeč nenavaden oz. drugačen dizajn Cosmic Unity. Nam pa se zdi, da je ravno zunanja podoba tista, ki supergo naredi še bolj privlačno in jo morda celo uvršča med najboljše modele te sezone oz. leta 2021.

Če imaš priložnost, obišči našo trgovino, preizkusi te lepotice in se sam/a prepričaj o kvaliteti tega modela!

Celo našo ponudbo Nike Cosmic Unity najdeš TUKAJ >>