V zadnjem času postajajo sodelovanja med blagovnimi znamkami in oblikovalci vedno bolj priljubljena in običajno vključujejo dva branda.

Tokratni collaboration pa vključuje kar tri “igralce” in menimo, da je prav, da naprej predstavimo vsakega posebej:

CONVERSE

To znamko lahko primerjamo s feniksom, ki se je dvignil iz pepela in se vrnil na košarkarsko in lifestyle sceno! O njih smo že pisali v enem izmed prejšnjih blogov, saj so bili pomembni faktor pri razvoju košarkarske obutve. Tudi v Grosbasketu v ponudbo postopno dodajamo nove Converse modele, njeni najvidnejši ambasadorji iz lige NBA pa so Shai Gilgeous-Alexander, Kelly Oubre Jr. in Draymond Green.

CHINATOWN MARKET

Chinatown Market je najmlajši član tega collaborationa. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2016 v Kaliforniji in slovi po svojem drznem “mashup” dizajnu majic in superg. V sorazmerno kratkem času jim je uspelo sodelovati z nekaterimi največjimi športniki in znamkami (npr. LeBron, Nike, Puma, Converse, Vans, Timberland, Crocs itd.).

Vans & Puma Chinatown Market

Njen ustanovitelj Mike Cherman je odraščal v New Yorku, nato pa se je preselil na zahodno obalo ZDA, kar se opazi tudi v njegovem slogu oblikovanja, samo ime znamke pa je povezano s Canal Street v New Yorku.

Druga zanimivost Chinatown Marketa pa je njihov način delovanja:  zgodaj zjutraj se pripravi novo idejo, do poldneva se jo objavi na spletu, do večera se izdelke pripravi, naslednje jutro pa že odidejo na pot k svojim novim lastnikom. Omeniti velja, da ta ekspresni postopek nima negativnega vpliva na kakovost izdelkov te zelo priljubljene blagovne znamke, katere morda ključni trenutek je bil razvoj široke palete oblačil in drugih izdelkov z motivom Acid House Smiley-ja.

Dodamo lahko le, da je bilo med vsemi izdanimi izdelki veliko takih, ki so bili na tak ali drugačen način povezani s košarko, kar je privedlo tudi do tega sodelovanja.

JEFF HAMILTON

Oblikovalec, rojen v Maroku, je odraščal v Parizu kot velik ljubitelj ameriškega športa.

Ko se je preselil v ZDA, je spoznal Michaela Jordana, in to srečanje je pripeljalo do oblikovanja legendarnih jaken za Chicago Bullse, ko so osvojili 3. zaporedni naslov, in tisti za 50 najboljših igralcev v zgodovini lige NBA. Kasneje je po tretjem naslovu oblikoval še jakne v barvah Lakersov za ekipo s Kobejem in Shaqom na čelu. Gotovo se celo casual fani lige NBA spominjajo MJ in Kobeja, ki sta med proslavljanjem naslova nosila te legendarne jakne!

Poleg naštetih projektov je sodeloval še z več športnimi znamkami, izdelal pa je tudi svoje usnjene in šivane mojstrovine v čast glasbenim legendam, kot so Beatli, Jimi Hendrix, Pink Floyd, Drake in mnogi drugi. Na koncu moramo vsekakor izpostaviti še unikatne jakne za Michaela Jacksona, Mikea Tysona in Magic Johnsona, na katerih je delal na začetku kariere, ti zvezdniki pa so mu kasneje predstavili tudi MJ-a.

Zdaj pa prihaja glavni del zgodbe! Spodaj si lahko ogledate superge Converse, ki jih navdihuje Hamiltonov dizajn jaken za ekipi LA in Chicago. Polne so živahnih podrobnosti in drznih barv, vse pa jih je v celoto povezal in oblikoval Chinatown Market. To so modeli:

Converse Pro Leather NBA Chinatown Market x Jeff Hamilton 

Converse Pro Leather Chinatown Market

Converse Chuck 70 NBA x Chinatown Market x Jeff Hamilton

Converse Pro Leather Chinatown Market

Po ogledu teh umetnin je težko kaj dodati, zato ti le še predlagamo, da si jih ogledaš na lastne oči v naši trgovini oz. na naši spletni strani!

KOLEKCIJA CONVERSE x CHINATOWN MARKET x JEFF HAMILTON >>