Težko bi kdo oporekal dejstvu, da je Kevin Durant eden najboljših strelcev vseh časov, ki se bo vedno izkazal – 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Zanimivo je, kako so številke 2, 4 in 7 združene v 14. modelu njegove signature linije, in če povezave ne opaziš takoj, se osredotoči na glavno novost pri novih Nike KD 14.

Nike KD 14

Govorimo o traku, ki se je doslej pojavil pri drugem, četrtek in sedmem modelu Durantove signature linije. Ko je KD napovedal nov model, je rekel:

“Minilo je že nekaj časa, odkar sem imel na svojih supergah trak, in zelo se ga veselim.”

Dodal je, da je navdušen nad dejstvom, da je njegova noga v novi supergi zelo blizu tal, a o tem bomo govorili malo kasneje.

Posebnost Nike KD 14 je tudi to, da je navdih našel v ikonični supergi Nike Air Presto, ki je bila predstavljena na olimpijskih igrah 2000 v Sydneyju in je od takrat zasedla svoje mesto med nekaterimi najbolj priljubljenimi Nikeovimi modeli vseh časov.

Zanimivo je, da je bil Kevin takrat star le 12 let, a je že začenjal svojo košarkarsko kariero. Skupaj z napredkom v svoji igri, se je začel razvijati tudi fizično –  pri 13 letih je bil visok 183 cm, v svoji prvi (in edini) sezoni na kolidžu Texas Longhorns pa 206 cm, medtem ko trenutno meri 211 cm!

Druga posebnost, ki je navdih našla v preteklosti, pa je rahlo podolgovat Swoosh na traku, ki se poklanja legendarnemu modelu Nike Bruin, prvemu Nikeovemu košarkarskemu modelu, in pa Nike Blazer.

Nike KD 14

Če se vrnemo nazaj h Kevinovemu zadovoljstvu z dejstvom, da je v novem modelu noga zelo blizu tlom, je treba omeniti eno zelo pomembno tehnično podrobnost. To je noro udoben Zoom Air Strobel pod celo nogo, ki je bil sicer prisoten že pri lanskem modelu, a tokrat je prišlo do manjše spremembe. Pri 14-kah ni več dodatne enote Zoom, ki je bila na KD 12 pod peto, na KD 13 pa pod sprednjim delom stopala. Zaradi tega je letošnji model lažji in še bolj udoben, hkrati pa je ta sprememba nekoliko omejila prenos energije, ki je bil prisoten pri prejšnjih dveh modelih.

K minimalni teži nove superge je prispeval tudi mesh material, ki ga v plasteh najdemo na zgornjem delu. Prinaša stabilnost in vzdržljivost superge, hkrati pa ponuja številne možnosti barv in vzorcev, tako da se že veselimo atraktivnih colorwayev!

Omeniti moramo tudi splošno stabilnost superge, ki jo zagotavljajo ojačan petni del, trak na sredini stopala in poseben gumijasto-plastični del ob straneh. Vse to odlično dopolnjuje nekoliko nenavaden črtast vzorec podplata, ki se je v prvih testih izkazal odlično!

Prepričani smo, da bo nov model razveselil vse, ki jih bodo preizkusili, zato nas obišči v trgovini, če imaš to priložnost, če pa ti ne preostane drugega kot spletni nakup, ti predlagamo, da se odločiš za svojo običajno Nike velikost (true-to-size).

NIKE KD 14 >>