V zadnjih letih smo vsi skupaj priča neverjetno hitri rasti industrije superg, če pa si v tem fascinantnem svetu popolnoma svež in nepoučen, ti bo mogoče po branju tega bloga celotna scena malo bolj jasna …

Vsi, ki smo odraščali z jordankami na stopalih, vemo, kako težko jih je dobiti, cenimo njihovo vrednost in zgodovinski pomen za njimi. Večina modelov, ki jih danes lahko najdete na naših policah, je bila prvič izdana v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, vsake toliko pa jih dobimo v osveženi preobleki. Danes zaradi svoje izjemne vrednosti na trg vedno pridejo v zelo omejenih količinah. To ne velja le za jordanke, ampak tudi za nekatere Nike modele (npr. Kobe Protro), adidas Yeezy in podobne ekskluzivne release.

Če si se torej pred kratkim odločil za nakup prvih jordank, popolnoma razumemo tvoje razočaranje nad tem, kako težko je dobiti par po običajni maloprodajni ceni. Verjetno iščete po lokalnih trgovinah in brskate po različnih spletnih trgovinah, a vedno dobite enak odgovor: “Oprostite, ta model smo žal že razprodali.”

Kot trgovina, ki prodaja te modele, se po najboljših močeh trudimo, da bi bili vsi ti ekskluzivni in omejeni releasi na voljo našim zvestim strankam in lahko rečemo, da smo pri tem trenutno zelo uspešni. Kot pa smo že omenili, so ti modeli zaradi odločitve na strani naših partnerjev na voljo v zelo omejenih količinah in pogosto ne moremo zadovoljiti celotnega povpraševanja. Zato imajo običajno drugačen način izdaje in prodaje in so redko na voljo v redni prodaji, kar pomeni, da jih boste na policah v vaši lokalni trgovini težko našli.

ONLINE RAFFLE

V zadnjem letu zaradi situacije s covid-19 ne moremo organizirati običajnega releasa v trgovini (kot je npr. FCFS ‘first come, first served’ oz. ‘ kdor prvi pride, prvi melje, ali pa in-store raffle), ker ne moremo jamčiti za gibanje strank in vzdrževanje dovoljšne socialne razdalje. To pa pomeni, da se je večina trgovcev po svetu znašla drugače in sploh v zadnjem letu pripravljala online raffle. Ko se prijavite za spletno žrebanje, se prijavite za možnost nakupa izbranega izdelka, in če imate srečo, da vas izžrebajo (naključni žreb), lahko svoj nakup zaključite.

Preveri naše aktivne raffle >>

Zavedamo se, da je vrednost takih superg ustvarila drugačno industrijo oz. sivi trg, kjer njihova vrednost še narašča. Na to ne moremo vplivati, lahko pa z razvojem novih načinov posebnih releasov delamo vse, kar je v naši moči, da bi lahko te najbolj zaželene modele ponudili samo našim zvestim strankam in sledilcem.

SPLETNA PRODAJA

Pogosto dobimo vprašanja, zakaj teh posebnih modelov ni mogoče naročiti prek spleta. Tako kot pri naših trgovinah, enako velja za našo spletno trgovino – razlika med ponudbo in povpraševanjem je velika, kar pomeni, da bi preveč ljudi hkrati poskušalo kupiti izdelek prek spleta. V zadnjih letih imajo nekateri zelo spretni posamezniki tudi lastne “bote”, posebne programe, ki spletno stran z izbranim izdelkom napadejo večkrat na sekundo, da bi kupili čim več parov, zaradi česar se naše spletno mesto sesuje. Zaradi “napadov botov ” na spletna mesta vseh svetovnih trgovcev v nobeni pooblaščeni spletni trgovini ne boste mogli najti nobenega limitiranega in ekskluzivnega modela.

A mi iz dneva v dan rastemo in razvijamo nove načine releasov, s katerimi bi zagotovili, da superge pridejo do tistih, ki si jih resnično želijo in jih cenijo. Preverite naše prihajajoče release in se obrnite na nas, če imate kakršna koli vprašanja, pomisleke ali predloge. Tu smo za vas!