Živjo, tukaj Hrvoje (mogoče me poznate iz GB video reviewjev :D) in takoj vam moram povedati, da sem velik oboževalec Donovana Mitchella kot osebe in igralca in priznati moram, da me njegova signature linija pozitivno preseneča že vse od začetka.

Model št. 1 ima moj starejši sin in nosi jih čisto povsod. Nikoli se ni pritožil, da ga v njih kaj tišči, po enem letu pa so še vedno v zelo dobrem stanju. Vsak starš se bo strinjal, da je dobro imeti priporočila take vrste 🙂

adidas don issue #2

Potem je tu model številka 2, ki ga sam nosim že dolgo in z velikim veseljem. Tu je morda treba omeniti ali ponoviti dejstvo, da so vse superge v naši trgovini namenjene igranju na parketu, obstajajo pa tudi takšne, ki so zaradi vzdržljivosti in odličnih podplatov super tudi za zunanja igrišča. Adidas D.O.N. Issue #2 je vsekakor tak model, zato jih zelo pogosto uporabljam za igro na asfaltu, včasih pa jih brez težav nosim tudi po cel dan, ker izgledajo res dobro. Kar zadeva izgled, Mitchellova linija vsebuje najrazličnejše barvne kombinacije, tako da bo vsak našel model po svojem okusu.
Preveri vse razpoložljive colorwaye >>

Zdaj pa smo prišli do nadaljevanja te čudovite zgodbe in do adidas D.O.N. Issue #3 modela! Nisem ga še vključil v svojo zbirko, sem pa jih pozorno preizkusil v naši zagrebški trgovini in spet sem navdušen nad stvaritvijo Donovana Mitchella in adidasovih oblikovalcev. Prva velika novica je sprememba v tehnologiji – pri prvih dveh modelih je bilo uporabljeno oblazinjenje Bounce, zdaj pa ga je nadomestil zelo udoben Lightstrike. Srečali smo ga že pri modelih adidas Harden Vol. 4, adidas Dame 6 in adidas Dame 7 in prinesel je odlične rezultate. Ker je Lightstrike bolj »spužvast«, mi je všeč, da so na zunanji strani superg plastični deli, ki zagotavljajo stabilnost stopal.

Poleg tega je treba pri stabilnosti in občutku varnosti poudariti elastiko pod vezalkami. Osebno mi je zelo všeč, in medtem ko se veliko modelov vrača h klasičnemu traku na ježka, je to nekoliko drugačna rešitev, ki prinaša odličen lockdown. Še en kul estetsko-funkcionalni detajl pri vezalkah je ojačana zadnja oz. zgornja luknjica za vezalke, ki smo jo včasih videli pri mnogo več modelih kot danes.

Ko govorimo o materialih na zgornjem delu, lahko povem, da ni bilo večjih sprememb v primerjavi s prejšnjimi modeli – spet smo dobili lahek, zračen in trpežen mrežasti material. Lahko bi rekli, da se je pri trojkah zgornji del superge nekoliko »zmanjšal«, medtem ko sta bila #1 in #2 kar robustna.

To super zgodbo bomo zaključili s podplatom, ki spominja na vzorec iz lanskoletnega modela, pri letošnjem so dodali ribji vzorec pod prsti in peto, kar bo gotovo top izboljšava.

Donovan Mitchell je sicer adidas D.O.N. Issue #3 predstavil že v letošnjih Playoffih, kjer pa je na žalost igral manj, kot je bilo pričakovano, a prepričani smo, da se bo prihodnjo sezono vrnil s še večjo odločnostjo in da nam bo prinesel še veliko atraktivnih colorwayev te obetavne superge.

Preveri vse adidas D.O.N. Issue #3 colorwaye >>