Vau, v današnjem blogu imamo za vas toliko vznemirljivih in ekskluzivnih informacij, da se sploh ne moremo odločiti, kje začeti!

Govorili bomo o najnovejšem modelu Air Jordan 36, ki resnično postavlja nove standarde za zmogljivost košarkarskih superg, hkrati pa moramo omeniti tudi našega Luka Dončića, ki je eden izmed glavnih ambasadorjev modela Air Jordan 36 skupaj s Satou Sabally, Jaysonom Tatumom, Ruijem Hachimuro, Guom Ailunom, Kio Nurse in Zionom Williamsonom. Vsi našteti bodo dobili tudi svoj colorway novih AJXXXVI.

Po metu kovanca smo se odločili, da bomo začeli s pomembnejšimi dogodki, ki so zaznamovali čarobno kariero Luke Dončića. Luka že po prvih nekaj treningih pri Union Olimpiji pri osmih letih pokazal, da je material za legendarnega igralca. Že pri svojih 13 letih je podpisal petletno pogodbo z velikim Real Madridom in tam še naprej izkazoval svoje sposobnosti. Pri 16-ih letih, v sezoni 2015/16, je postal najmlajši igralec v zgodovini profesionalne ekipe Real Madrida.

Kmalu je osvojil nagradi za najboljšega mladega igralca španske lige in Evrolige, v sezoni 17/18 pa je blestel kot MVP obeh lig in kar v obeh je svojo ekipo popeljal do naslovov prvaka! Po tem je bilo jasno, da je njegov naslednji logičen korak liga NBA. S prihodom v Dallas je nadaljeval z impresivnimi predstavami in osvojil nagrado novinca leta s povprečjem 21,2 točke, 6 podaj in 7,8 skoka. Zaradi tega je bil eden redkih igralcev, ki je prvo sezono v ligi NBA končal s povprečjem najmanj 20 točk, 5 podaj in 5 skokov, med njimi pa so imena Oscar Robertson, Tyreke Evans, LeBron James in Michael Jordan! MJ in Luka sta se kar hitro povezala na skupni poti. 🙂

V drugi sezoni je Luka le še potrdil svojo izjemno priljubljenost in bil izbran v prvo peterko zahodne konference na tekmi All-Star, Maverickse pa je uspešno popeljal tudi v končnico, kjer je med svojim prvim nastopom v končnici postavil rekord po številu točk – 42! Čeprav so Mavsi to serijo proti Clippersom izgubili, se bodo vsi oboževalci zagotovo še dolgo spominjali Lukove spektakularne trojke ob sireni za zmago, medtem pa je v tej isti tekmi postal tudi najmlajši igralec, ki je zabeležil trojni dvojček z najmanj 40 točkami!

Ob koncu sezone je bil izglasovan v prvo peterko lige NBA. Če govorimo o trojnih dvojčkih, je zanimivo, da jih ima Luka trenutno 36, kar je še ena odlična povezava z Jordanom ali natančneje z njihovim letošnjim flagship modelom. Poleg vsega tega bi bilo nepravično izpustiti Lukove velike uspehe z reprezentanco – naprej z naslovom evropskega prvaka leta 2017 in s prvim nastopom Slovenije na olimpijskem košarkarskem turnirju, ki smo ga zaključili na četrtem mestu.

Vse to je pripeljalo do tega, da je Luka podpisal najvišje podaljšanje rookie pogodbe (207 milijonov dolarjev za 5 let z Dallasom), bil izbran za naslovnico video igre NBA 2K22 in, kar je za nas morda najbolj zanimivo, da je dobil znotraj Jordan branda prav poseben status, kar zelo dobro prikazuje tudi nov logotip 77 / L7 in lasten colorway novega modela, ki smo ga omenili na začetku.

DJ4483-400 Luka Doncic Air Jordan 36

Zdaj pa se malo odpočijmo od vseh dosežkov našega junaka in se posvetimo resnično edinstvenim supergam Air Jordan 36. Za začetek lahko pokukamo »v glavo« oblikovalca Tatea Kuerbisa, ki je predstavil glavne značilnosti 36-ke v tem kratkem in zanimivem videu:

Prva in ​​morda najpomembnejša novost, ki je ne moremo spregledati, je, da so novi AJ36 izredno lahki in hitri, kar so dosegli z nekaj novostmi. Najprej smo v videu lahko videli perforirani vložek. Nato je prišlo do nadaljnjega razvoja tehnologije plošče Eclipse (zaradi česar je ta superga še nadaljnja evolucija modelov Air Jordan 34 in Air Jordan 35), ki zdaj uporablja manj materiala, s čimer se stopalo še bolj približa igralni površini.

DJ4483-400 Luka Doncic Air Jordan 36

Tretji velik dejavnik pri znižani teži je še posebej čaroben – to je zgornji del superge, pri katerem so uporabili posebno žakard leno tkanje, kjer se prepletajo navpične in vodoravne niti. To naredi supergo tudi izjemno trpežno, zračno in prilagodljivo stopalu.

DJ4483-400 Luka Doncic Air Jordan 36

Poleg tega je naša celotna ekipa še posebej navdušena nad tehnologijo Zoom Air Strobel, ki je že nekaj časa ena najboljših oblazinjenj s strani Nikeja, še posebej, če je »okrepljen« z dodatno enoto Zoom Air pod sprednjim delom stopala – kot je to pri AJ36. Za tiste, ki še niste brali naših prejšnjih blogov, naj povemo, da ta »ubijalska« kombinacija zagotavlja neverjetno hitrost, udobje in odzivnost na tekmi ali na treningu, kar lahko vidite takoj po tem, ko 36-ke obujete in naredite v njih par korakov!

Zelo pomemben, pa tudi najmanj izpostavljen del superge je tudi podplat.

DJ4483-400 Luka Doncic Air Jordan 36

Večsmerni vzorec »ribje kosti« prinaša odlične rezultate kar se tiče nadzora gibanja, stilsko pa ima zanimivo odprtino na peti, skozi katero je viden Air Strobel, medtem ko je na oblika odprtine na sredini podplata (pod ploščo Eclipse) enaka tisti na jeziku iz originalnega modela Air Jordan 6.

S tem se je nadaljeval trend povezovanja novih modelov s prvotnimi releasi izpred 30 let. Še ena taka podrobnost je pokrivalo nad vezalkami. Ta del se nadaljuje po sprednjem delu do konice jezika in je tudi perforiran, in to 36-krat. Ni treba poudarjati, da se vse to združi v supergo, ki izgledajo odlično!

DJ4483-400 Luka Doncic Air Jordan 36

Ko smo že pri videzu, se lahko zdaj vrnemo k Lukovem colorwayu, v kateri seveda prevladuje modra barva njegove ekipe NBA in njegov res zanimiv minimalistični logo. Tudi slednji je doživel prenovo in je drugačen od tistega, ki ga je imel Luka na svojem prvem modelu Jordan PE (Player Exclusive). Na koncu moramo kot ekskluzivne informacije, ki smo jih omenili na začetku, dodati še to, da bo ta poseben Lukov colorway na voljo samo na nike.com in v Grosbasketu, nad čimer smo res navdušeni! Ponosni smo, da smo edina ekskluzivna specializirana trgovina za košarko, ki bo ta model lahko prodajala, in lahko ste prepričani, da bomo za njegov release pripravili nekaj res posebnega! Sledi nam še naprej!