Adidas predstavlja prvi Trae Young signature model

Če ne spremljate univerzitetne košarke v ZDA, bi vas nabor lige NBA 2018 lahko precej presenetil, ko je bila sklenjena menjava, ki je vključevala Luko Dončića. Toda danes drugega igralca v tej menjavi vsi poznajo. Trae Young je postal eden najboljših mladih igralcev v ligi NBA, kar se potrjuje pri vsaki tekmi. Glede na njegov trenutni status je bilo logično, da ga je Adidas označil za enega od novih obrazov svojega podjetja in skupaj z njim razvil linijo superg – Adidas Trae Young 1. To bo današnja glavna tema bloga, vendar pa se bomo najprej osredotočili na njegove začetke in kariero.

Zanimivo je, da Trae v prvem letu sploh ni igral za svojo srednjo šolo, a za to obstaja zelo dober razlog. Njegov oče Rayford Young (ki je imel ugledno košarkarsko kariero na Texas Tech University in v Evropi), je bil v tistem času njegov osebni trener. Ko se je pridružil svoji srednješolski ekipi v drugem letniku, je takoj postalo jasno, kakšen igralec je. V povprečju je dosegal 25 točk, 5 podaj in 4 skoke. V zadnjem letniku pa je “eksplodiral,” saj je beležil povprečje 42.6 točk, 4.1 podaj in 5.8 skokov na tekmo z 48.9-odstotkom zadetih metov

Zaradi tega je postal eden najbolj iskanih igralcev na vseh univerzah, na koncu pa se je odločil za Univerzo Oklahoma in nadaljeval svoj impresiven niz. Najboljša potrditev tega je dejstvo, da je Trae edini igralec, ki je v isti sezoni vodil NCAA po rezultatih in asistencah (27.4 p in 8.7 a)! Po tem pa je prišel nabor, ki smo ga že omenili…

Zdi se, da je bila njegova odločitev za vstop v največjo ligo zelo dobra, saj je bil po svoji prvi sezoni izbran v All-Rookie First Team, nato pa je med sezono ’20/’21 naredil veliko hrupa s svojimi Hawksi v končnici. Natančneje, po prvi tekmi se je pridružil elitni skupini, v kateri so bili LeBron James, Chris Paul in Derrick Rose, kot igralec, ki je imel na svoji prvi tekmi v končnici najmanj 30 točk in 10 podaj. Njegov dosežek je še posebej impresiven, saj se je zgodil proti Knicksom na Madison Square Gardenu. Njegovo prvo končnico so žal zaznamovale tudi manjše poškodbe v naslednjem krogu in nato izpad proti bodočim prvakom iz Milwaukeeja. Mimogrede zabeležil je tudi čudežno predstavo proti Bucksom kot prvi igralec v zgodovini lige s 45 točkami in 10 asistencami na konferenčni finalni tekmi. Po tem so vsi vedeli, kako nevarna bo Atlanta za njihove nasprotnike v prihodnosti, predvsem zaradi glavnega junaka današnje zgodbe.

We are getting very Približujemo se našemu glavnemu poudarku v tem blogu Adidas Trae Young 1s, a pred tem smo za vas našli še nekaj zanimivih informacij o Trae Youngu:

“Floater” je strel, na katerem je Trae delal že od malih nog, da bi se izognil blokiranju strela, nato pa je svoji igri dodal še strel za 3 točke, zaradi česar so ga mnogi začeli primerjati s Stephom Curryjem.
Od srednje šole je bila edina sezona, v kateri je dosegel manj kot 20 točk, njegova prva sezona v ligi NBA
Pokojni Kobe in njegova hči Gigi sta izjavila, da je Young eden njunih najljubših mladih igralcev lige NBA
NBA 2018 Draft je razlog, zakaj sta z Luko še danes dobra prijatelja
Njegov najboljši prijatelj v ligi NBA je Michael Porter Jr., s katerim je igral v mladosti

Zdaj se lahko obrnemo na model Adidas Trae Young 1, nad katerim smo navdušeni! Za začetek je potrebno poudariti, da Trae zadnjih nekaj let nosi model Adidas N3XT L3V3L, ki nimajo vezalk. To pa je vplivalo tudi na njegov signature model.

Glavna moč njegovih superg pa je definitvno njegova spodnja polovica, ki vsebuje Boost foam/technology pod peto za udobje in Lightstrike po celotni dolžini, ki zagotavlja odličen povratek energije. Vsak gib je dodatno okrepljen z vzorcem ribje kosti pod sprednjim delom podplata in koncentričnimi krogi pod peto, zaradi česar je oprijem popoln.

Na koncu lahko samo ponovimo besede Trae Younga o njegovi supergi: “Ta trenutek je res poseben, saj je opomnik naslednji generaciji košarkašev, da s trdim delom in osredotočenostjo lahko dosežeš svoje sanje. Trae Young 1 je zame simbol tega.”

Torej, sanjajte in ostanite osredotočeni na svoje sanje, medtem pa si oglejte ponudbo Trae Young 1 v naši spletni trgovini 😉