Njegova legenda raste, vsak njegov novi ”signature” model superg pa premika meje tehnologije in prinaša vrhunske rezultate.

Preden se spustimo v podrobnosti LeBron 19k, si prvo poglejmo nekaj zanimivosti legendarne kariere kralja.

Torej, njegovih impresivnih 19 izdaj superg spremlja 19 sezon v NBA ligi. Pred kratkim smo prešli točko, ko je LeBron več kot polovico svojega življenja preživel v NBA ligi. Podatek, ki je presenetil celo njega:

Seznam ”kraljevih” dosežkov in rekordov je predolg, da bi se osredotočili samo na nanj, vendar rekord, dosežen pred kratkim, ima še posebno težo. James je postal najboljši strelec NBA božičnih tekem. Oboževalci NBA lige vemo, da so božične tekme rezervirane le za najboljše ekipe, zato je to prav poseben rekord, katerega bo težko preseči. Lestvica najboljših strelcev božičnih tekem:

  1. LeBron James | 422 točk (16 tekem)
  2.  Kobe Bryant | 395 točk (16 tekem)
  3.  Oscar Robertson | 377 točk (12 tekem)
  4.  Dwyane Wade | 314 točk (13 tekem)
  5.  Kevin Durant | 299 točk (10 tekem)

Še en letošnji dosežek (ki se ni zgodil na igrišču) je uradno odprtje zgradbe LeBron James Innovation Center z Nike Sport Research Lab (NSRL), ki je del Nike kampusa. Njegov komentar ob otvoritvi: ”Tekom moje kariere in časa pri Nikeu si nisem mogel predstavljati, da se bo to kdaj uresničilo. Včasih kar ne morem verjeti vsemu temu, vendar sem izjemno počaščen. Imeti svoje ime na stavbi za inovacije se mi zdi zelo primerno, saj tudi sam želim vedno biti inovativen in najti načine, kako premakniti mejo vrhunca svoje kariere.” Da ne pišemo preveč, vam predlagamo virtualni ogled celotnega kompleksa:

LeBron James Innovation Center Nike

Sedaj, ko pišemo o tehnoloških inovacijah in dosežkih, lahko začnemo zgodbo o supergah. Podplat ima zelo zanimiv vzorec z replikami majhnih kron in prvi test v naši trgovini je bil zelo zadovoljiv. V podplatu oziroma malo nad podplatom se nahaja kombinacija Air Maxa pod peto in Air Zoom tehnologije pod prsti. Posebej zanimiva je povezava teh dveh predelov z ”air ducts” kanalom, ki poteka pod sredinskim delom podplata. Če misliš da se to sliši in izgleda spektakularno, se pripravi na še več navdušenja na trenutek ko boš superge obul in pod nogami začutiš ves ta zrak. To je morda eden največjih dosežkov na podpročju udobja superge, ki ga še dodatno izpopolni Cushlon pena, katera se je izkazala že ničkolikokrat.

Potem pa je tukaj še povrhnica superge, pri kateri lahko izpostavimo odmik od modelov LeBron 16, 17 in 18, pri katerih je bil uporabljen modificiran Flyknit (bolj natančno je šlo za Battleknit in Knitposite) in povratek k Flywire, prvič uporabljene na legendarnih Hyperdunk supergah. Predvsem zaradi teže, ki jo prinaša tehnologija spodnjega dela superge. Lahek in trpežen zgornji del pa daje odlično ravnotežje teži celotne superge.

Ker LBJ tako zelo obožuje Air, je ta tako kot lani uporabljen v jeziku superge, letos pa je bil dodan tudi v predelu okoli gležnjev. Ta nima ključnega pomena na funkcionalnost superge, vendar pa zagotovo izgleda fenomenalno. Vsi ljubitelji visokih superg boste navdušeni nad predelom okoli gležnjev, saj bo v kombinaciji z dobro zavezanimi supergami zagotavljal odlično stabilnost gležnja in ob tem ne bo omejeval gibanja le tega. Dodatno stabilnost zagotavlja TPU del na notranji in zunanji bočni strani stopala, kar je seveda velik plus.

Za konec superga vsebuje kopico odličnih detajlov, katere si lahko pogledaš v našem video pregledu:

Za tem pa vam predlagamo ogled naše celotne ponudbe v spletni trgovini ali/in naših trgovinah.

Naj živi Kralj!