”Ta superga je zame posebna, ker odraža boksarsko mentaliteto – trdo delo vsak dan, vlaganje dodatnih naporov v trening in napadanje do zadnjih sekund tekme.”

To je Dame Lillard rekel o svojem novem adidas Dame 8 signature modelu superg, dodamo lahko le to, da superge s svojim izgledom in tehnologijo to prav zares potrjujejo.

Vsi, ki podrobneje spremljate njegovo kariero in predvsem njegove linije superg, veste, da je boks pomemben del njegovega treninga med sezonami in da so že Dame 5 imele svoj ”colorway” za v ring:

Z letošnjo osmico je boks še pomembnejši, predvsem zanimiva je izjava boks trenerja Cama Erena: ”Dame Lillard ni košarkar – on je borec, ki igra profesionalno košarko”. Dame je v starejšem intervjuju povedal, da se je njegova ljubezen do boksa pričela, še preden je šel prvič v šolo. Natančneje, njegova družina je doma skupaj s sosedi in prijatelji gledala pomembne dvoboje in celo danes Dame na Twitterju pogosto komentira različne borbe in to ne samo najodmevnejše. Njegovo zanimanje je skozi leta naraščalo, zato je 2014 boks dodal svojemu predsezonskem programu treninga:

 

Seveda treningi ne vključujejo intenzivnih borb, vseeno pa je Lillalrd prepričan, da mu je boks pomagal pri povečanju vzdržljivosti in ga oborožil z močjo, ki mu pomaga z lahkoto zadevati mete z mnogim igralcem nepredstavljivih položajev. Žal so ga letos poškodbe odaljile s parketa in oslabile njegove Blazerse, vendar upamo da ga bo njegova bojevniška mentaliteta čimprej pripeljala nazaj na parket!

Povratek se bo zagotovo zgodil v novih Dame 8 supergah, s katerimi nam adidas prinaša zanimive spremembe v primerjavi z lanskoletnimi sedemkami. Najpomembnejša je dvojna Bounce Pro blazina, ki je zagotavlja idealno razmerje med blaženjem, podporo in povratkom energije ob vsakem gibu. Povratek energije je še izrazitejši zahvaljujoč ukrivljenemu delu pod peto in prsti, ki ob tem še poveča hitrost gibanja. Na hitrost nakazuje tudi izgled superg s cik-cak črtami na sredini stranskega dela povrhnice.

Ko smo že ravno pri povrhnici, večjih sprememb ni, kar je odlično, saj vrhnji del odlično diha, je udoben in stopalu daje odlično podporo. Manjše spremembe lahko opazimo tudi na zadnjem delu, kjer je poleg notranjega oblazinjenja za podporo gležnja sedaj oblazinjena tudi ahilova tetiva. Spremembe lahko opazimo tudi na podplatu, pri katerem so obdržali kvalitetno obrobo, spodnji del pa ima valovit vzorec ribje kosti, kateri daje odličen oprijem in nadzor nad gibanjem.

Superga kot vedno vključuje zanimive detajle in ”brendiranje” in komaj že čakamo raznovrstne barvne kombinacije, od katerih bo vsaka imela svoje ozadje in zgodbo. Za konec pa nas najbolj veseli to, da je kar 25% gornjega dela narejenega iz recikliranih materialov, saj je trajnost nekaj o čemer moramo razmišljati vsi in prav o tem bomo kmalu načeli zelo zanimivo temo.

Stay tuned!