Čiste superge živijo dlje.

Nakup novih superg predstavlja nepopisno srečo in veselje, vendar se lahko vse skupaj hitro obrne v popolnoma drugo smer, če se superge omažejo ali poškodujejo…da to preprečimo, moraš obvezno prebrati ta blog! S tabo bomo delili nekaj trikov in nasvetov, kako bodo tvoje superge dlje časa izgledale kot nove. Predstavljaj si to –  Prvič obuješ svoje sveže OG Jordanke, ki odlično pristojijo tvojemu stilu in osebnosti, in ko si zunaj obut v njih, nekdo (tukaj vstavi glasbo ”old-school” grozljivk) stopi na njih!

Pri čem začnemo…

Prvo, kar je potrebno obvezno storiti pred temeljitim čiščenjem, je da odstraniš vezalke in vložek podplata (če je to mogoče). Pazi, nekateri vložki so všiti ali pa celo zalepljeni in jih je bolje pustiti pri miru in jih ne trgati, saj jih lahko s tem poškodujemo. Vezalke znajo pri nekaterih supergah predstavljati manjši problem, vendar pri večini ne bo težav. Morda ti bo najlažje, če narediš sliko ali pa na spletu najdeš kakšen zanimiv vzorec zavezovanja (v youtube samo vpiši: “shoe lace patterns”).

Ok, uspel si odstraniti vezalke in vložek podplata in to sta tudi edina 2 dela superg, ki ju lahko opereš v pralnem stroju. Pred ju vržeš v stroj, je pametno dati ju v prevleko vzglavnika in ju oprati kar v prevleki. Kar se tiče čevljev, te NIKOLI, RES NIKOLI NE PERI V PRALNEM STROJU (se opravičujem za velike črke, ampak to je res izjemno pomembno). Ja, pranje superg v stroju je lahko hitra in lahka rešitev, vendar je velika verjetnost da jih tako poškoduješ in da dobijo neprijeten vonj, katerega se boste težko znebili. Še ena ogromen NE, kar se tiče vonja suprg, je sušenje v sušilcu, s fenom, grelcem ali čim podobnim. Edina sprejemljiva možnost sušenja superg je na zraku! Česa še nikakor ne uporabljaj na supergah? Belila ali kakršnih koli drugih čistil na alkoholni osnovi, saj lahko resno poškoduješ svoje superge.

Vrnimo se hitro k vezalkam. Obvezno jih moraš odstraniti, saj se umazanija ujame pod njimi, in če jih puščaš v supergah, jih nikoli ne boš dobro očistil. Seveda, če imaš par N3XT L3V3L Adidas ali katere druge superge brez vezalk, za to ne rabiš skrbeti.

Proces čiščenja

OK, sedaj lahko začnemo s čiščenjem superg. Stvari, ki jih moraš imeti obvezno pripravljene:

– krpa iz mikro vlaken
– mehka krtača
– zobna krtačka
– zobotrebec
– voda
– pena za čiščenje – toplo vam priporočamo Sneaky komplet za čiščenje, ki ga lahko dobiš v naših trgovinah ali pa na spletu.

Torej, ko se zgodi najhujše in se nam superge omažejo, jih je potrebno čimprej očistiti. Edina izjema je , če si jih izjemno umazal z blatom, ki se še drži superg. Na primer Under Armour so odlične košarkaške in trening superge, za mnoge pa tudi za zunanje aktivnosti. Žal pa se ne obnesejo najbolje v dežju in blatu. Če se zgodi, da so superge izjemno blatne, je najbolje počakati, da se blato posuši, drugače tvegaš, da blato razmažeš po celem čevlju.

Proces čiščenja naj poteka takole:
– uporabi zobotrebec ali zobno ščetko in odstrani vse kamenčke in manjše dele blata, ki se radi zataknejo v podplat.
– vzemi v roke krtačo in s povrhnega dela superge odstrani umazanijo.
– Sledi krpa, na katero naneseš peno (voda je lahko alternativa) in sledi znani tehniki ”Wax on wax off” mojstra Miyagija.
– Če je potrebno, se vrni k ščetki in si pomagaj na delih, s katerimi je imela krpa težave.
– sušenje na zraku

Čeprav gre za kratek proces, se nanj dobro pripravi in ga izvedi temeljito, saj boš z njim ponovno dosegel občutek novih superg, o katerem smo govorili na začetku.

 

‘’Wax on wax off’’ vse skupaj se sliši zelo naporno. Kaj pa če ti povem, da so lahko tvoje superge kot nove, brez kančka napora.

Kako je to mogoče?

 

The Sole Cleanic

Priznam, tudi jaz imam dostikrat umazane superge, pa se mi jih enostavno ne da spucat. Kaj naredim takrat?

Umazane superge prinesem v Grosbasket na Ukmarjevi 6 kjer oddam naročilo. Sole Cleanic superge prevzame, jih očisti in dostavi nazaj v Grosbasket. Izjemno. Čiste, dišeče in bleščeče superge brez napora.

Ne verjameš? Preveri na:
https://www.facebook.com/thesolecleanic/

https://www.instagram.com/thesolecleanic/

 

Grosbasket in Sole Cleanic ekipa sodelujemo že leta. Če ti povem po pravici, so oni edini, katerim v skrb zaupam svoje OG Jordanke.

Nekaj dodatnih nasvetov.

Zelo pomembno je, da svoje košarkaške superge hraniš pravilno, še posebaj po tekmi in treningu – nikar jih ne puščaj v torbi skupaj s svojimi preznojenimi oblačili. Doma jih imej shranjene na mestu, ki ni neposredno izpostavljeno soncu ali v bližini virov vročine.

To je to. S tem smo pokrili vse pomembne točne ki ti bodo pomagale ohraniti superge čiste. Da vse skupaj še enkrat ponoviš, si oglej naš YouTube video, kjer se lotimo čiščenja superg: