Paul George je pri svojih dosedanjih ”signature” Nikecah, dajal največji poudarek na 2 stvari: oblake in vsestranskost.

Natančneje hotel je superge, s katerimi bi se počutil, kot da hodi po oblakih in ki bi dopolnjevale njegovo dvostransko igro, v kateri blesti tako v napadu kot v obrambi.

Kristien Greig, Nike oblikovalka, ki je ustvarjala te čudovite superge, je dejala: ”Razvoj od PG 1 do PG 6 odlično ponazarja evolucijo košarkarske igre. Igralci postajajo hitrejši, spretnejši in lahko igrajo po celotnem terenu in zato potrebujejo superge, ki zmorejo vse to. Dodatno je poudarila, kako lahke, udobne in neverjetno odzivne so. In mi se s tem popolnoma strinjamo!

Ni AIR tehnologije? Ni problema!

Pri razvoju PG linije se nikoli niso bali drznih potez in sprememb. Lahko bi bile, vendar je ekipa za PG modelom vedno našla rešitve, ki so naredile te košarkarske superge izjemno priljubljene pri košarkarjih v NBA in evropskih ligah, prav tako pa tudi pri rekreativnih igralcih. Letos je sprememba še toliko drznejša in presenetila je mnoge. Natančneje, na šestkah ni sledu AIR tehnologije. Namesto Aira je edino blaženje ”React pena”, ki je uporabljena pri Nike tekaških supergah. Težko je z besedami opisati, kako dobro je izvedba in koliko udobje in povratka energije zagotavlja vsak korak v PG 6. To boste najbolje razumeli in občutili, ko jih boste preizkusili sami.

Nasleden velik plus je podplat in njegova drugačna in nenavadna evolucijska rešitev. Natančneje, vzorec podplata je unikaten in rezultat, ki ga proizvede, je izjemno nadpovprečen. Nadvse zanimiv je tudi PG logo, ki se začne na dnu čevlja in se nadaljuje na strani superge, s čimer ustvari lep vizualni bombonček, ki poleg estetskega elementa doda stranskemu oprijemu stopala. Prav tako je treba izpostaviti jezik, ki je dostikrat spregledan pri izboru idealne superge. Ta s svojo mehkobo pripomore k udobju celotne superge. Se še spomniš oblakov, o katerih smo govorili na začetku? Ko boš obul Nike PG 6, jih boš občutil.

Omenili smo že, da je to zelo lahka superga, katere pomembni element je večplasten tekstilni zgornji del, ki po prvem testu nakazuje na to, da bo superga vzdržljiva. Poleg tega pa daje občutek varnosti ob vsakem koraku. Po testiranju v dvorani smo dobili občutek, da se bo superga bolje odrezala na parketu kot na zunanjih igriščih. Če iščete superge za zunanjo uporabo, si poglejte naš blog na to temo: Najboljše superge za zunanje igrišče.

Za konec, bomo pozornost ponovno usmerili v zvezdo bloga in njegove najnovejše košarkarske superge. Dodamo lahko, da so PG 6 model, v katerem boš zares užival in ki ti bo dal vse, kar potrebuješ, za uspeh nad nasprotnikom na obeh straneh terena, v napadu in v obrambi, da zablestiš tako kot Paul George.