Košarka že od nekdaj navdušuje s svojim edinstvenim slogom, s katerim je postala veliko več kot samo šport. V blogu si bomo pogledali, kako je košarka prodrla v filmsko industrijo. To je naš top 10 izbor košarkarskih filmov. Se strinjaš z izborom? Če katerega še nisi uspel pogledati, ne odlašaj, ne bo ti žal.

Rebound – The Legend of Earl “The Goat” Manigault

Kakšna odlična zgodba o verjetno najboljšem košarkarju, ki ni nikoli zaigral v NBA ligi. Slabe odločitve so življenje legende ulične košarke New Yorka speljale na stranska pota.

Blue Chips

Eden najboljših filmov o NCAA košarki in ozadju njenega delovanja. V filmu ne manjka odlične košarke, za kar poskrbita Shaquille O’Neal in Penny Hardaway. Shaq je nastopil v mnogih filmih, vendar v večini od njih ni prepričal, medtem ko je v Blue Chips sijajen. Zagotovo vredno ogleda.

The Other Dream Team

Litva in Filipini sta edini 2 državi na svetu, v katerih je košarka nacionalni šport številka 1. V dokumentarnem filmu nam je prikazan fenomen košarke v Litvi in zgodba njihove reprezentance na letnih Olimpijskih igrah 1992 v Barceloni.

Semi-Pro

Čas je za smeh! Semi-Pro je zgodba o fiktivni ekipi ABA lige, ki želi ”preživeti” združitev z NBA ligo. Zanimiva in odpičena zgodba, polna smeha, z odlično igralsko zasedbo.

Above the Rim

Čeprav gre za nekoliko starejši film, ga z lahkoto uvrščamo v nepozabne klasike. Zgodba govori o obetavnem srednješolskem košarkarskem zvezdniku. In ja, v filmu igra Tupac Shakur!

Coach Carter

Izjemno zanimiv film, v katerem spremljamo srednješolskega košarkarskega trenerja, ki na klop posedi svojo celotno ekipo. Igralci prekršijo akademsko pogodbo, ki so jo pred sezono podpisali s trenerjem. Veliko drame in ogromno zabave.

White men can’t jump

Trash talking. Odlična košarka igralcev. Oblačila in stil. Ta film ima vse, zato je upravičeno uvrščen med ene od najboljših! Shoutout za Woodyja Harrelsona in drugo uvrstitev na naš seznam.

Hustle

Adam Sandler kot NBA skavt, odkrije talentiranega košarkarja in ga pripravi za NBA draft. Izjemno razburljiv film, ki prikaže trnasto pot in zaplete na poti profesionalne kariere. Film nam pokaže tudi poslovno stran košarke, ki je redko prikazana v serijah in filmih.

Space Jam

 

Da ne bo vroče krvi med navijači Jordana in LeBrona, smo na seznam uvrstili kar oba filma 😀

Oba sta odlična zabava za vso družino. Predvsem pa sta zelo zanimiva za vse sneakerheade zaradi superg, ki jih v filmu nosita LeBron in MJ.

Oprema povezana s filmi, se razproda zelo hitro. Nekaj kosov je k sreči še na voljo.

He got game

Glavne zvezde filma so Denzel Washington, Ray Allen in ikonične Air Jordan 13 (skoraj vedno imamo na voljo vsaj en colorway kultnih 13k, tokrat so to Air Jordan 13 Retro French Blue) Zasedbi dodaj še epski Public Enemy in mojstrstvo Spika Leeja in dobiš kultno klasiko o izzivih, s katerimi se sooča nadarjeni srednješolski zvezdnik. Zagotovo #goat košarkarski film.

To je naš Top 10 seznam. Pod objavo pusti komentar o filmih. Smo katerega pozabili? Kateri je tvoj GOAT košrkarski film?