Katere ekipe najboljše NBA ekipe vseh časov imajo najboljšo zbirko košarkarskih superg, ki jih nosijo njihovi igralci?

Nova sezona lige NBA se je pravkar začela! To pomeni, da je pravi čas, da pišemo o kakršnih koli temah povezanih s košarko, ki bi jih morda zanimala oboževalce igre in superg – zato se želimo zahvaliti enemu od naših oboževalcev, da je predlagal to čudovito temo za pisanje!

Ker je vse več ljudi norih na statistiko in analitiko, smo mislili, da stopimo korak nazaj in pogledamo iz drugačne, bolj osvežujoče in zabavne perspektive. Zato s ponosom predstavljamo naš seznam NBA ekip z najboljšimi supergami vseh časov:

OKC Thunder

Čeprav je bila ta franšiza nekoč dom Kevina Duranta, Jamesa Hardna in Russella Westbrooka jim dajemo to mesto za čas, ko so imeli “Beastbrook” in Paul George na njihovem seznamu igralcev. Čeprav jim ni uspelo doseči zmag in pomembnega uspeha v končnici, so bile njihove linije košarkarskih copat takšna uspešnica, da so postavile temelje za odlične izdaje do danes.

Philadelphia 76ers

Težko je napovedati, kaj bosta naredil James Harden in Joel Embiid uspela doseči skupaj v Philadelphii, vendar njihov stil in superge napovedujejo svetlo in razburljivo prihodnost. Bi lahko bilo to njihovo leto za osvojitev naslova?

Cleveland Cavaliers

Mnogi menijo, da je škoda, da LeBron James in Kyrie Irving nista preživela več časa kot soigralca, a bosta za vedno (upravičeno) tvorca ene najbolj razburljivih finalnih zmag lige NBA nad Golden Statom leta 2016. Poleg tega njuni modeli ostajajo med najbolj prodajanimi in najboljšimi košarkarskimi copati tudi potem, ko sta šla vsak svojo pot.

Golden State Warriors

Steph Curry, Kevin Durant, Klay Thompson, Draymond Green. Že sama ta imena takoj vzbudijo spoštovanje pri navijačih in strah pri nasprotnikih, kombinacija njihovih superg pa je skoraj neprekosljiva. Klay je glavni ambasador kitajske znamke ANTA, Draymond ima odlično zgodbo s svojimi modeli Converse (o tem smo pisali tukaj: Converse: The first real basketball brand ) KD je s svojimi lastnimi linijami pri NIKE že v 15. izdaji prava uspešnica Nike KD15, in aktualni NBA prvak in MVP finala Steph je na novo definiral košarkarski portfelj Under Armourja s svojo lastno blagovno znamko Curry.

Chicago Bulls

Predvidevamo, da ni treba preveč pisati o #GOAT Michaelu Jordanu in kaj je naredil (in še počne) s svojo znamko Air Jordan. Že v 90. letih je večina Jordanovih soigralcev nosila model čevljev njegove ekipe. Dennis Rodman si je čas delil s posli obeh Nike in Converse, a morda najbolj spregledan posameznik je bil Scottie Pippen, čigar idealna podporna vloga MJ-ja mu je prinesla velik posel z lastno linijo čevljev Nike, Med temi so bile revolucionarne rdeče Nike Air Maestro 2, ki jih je “Pip” nosil na All Star tekmi leta 1994, kjer je bil tudi MVP. Njegova linija Nike Air Pippen še naprej razvijala in vseh 6 edicij je zelo cenjenih med vsemi ljubitelji OG superg. Morda pa je njegov najbolj impresiven model Nike Air More Uptempo, najboljše pa je to, da imamo trenutno v Grosbasketu kar 2 modela teh legendarnih superg: Nike Air More Uptempo.

Upamo, da ste uživali v tem drugačnem pogledu na razpravo o najboljših ekipah lige NBA vseh časov – lahko nam sporočite svoje mnenje in oddate več predlogov, kot je ta. Upamo, da je oseba s to idejo zadovoljna z darilom, ki smo mu ga poslali 😀