LeBron James je ikona vseh časov in njegova linija superg dodatno utrjuje njegov status z najnovejšimi supergami Nike Zoom LeBron NXXT Gen.

Pregovor pravi: “Kralj je mrtev, naj živi kralj!”, toda ko gre za NBA, lahko zdaj rečemo: kralj bo živel večno! LeBron James je svoj neskončni seznam priznanj, nagrad in trofej seveda razširil z rekordom v številu doseženih točk v karieri v ligi NBA. To mu je uspelo tako, da je presegel še eno legendo Los Angeles Lakers Kareema Abdula Jabbarja, ki je bil prisoten na zgodovinski tekmi. Kot prijeten dodatek k vsemu temu z veseljem napovedujemo košarkarske superge Nike Zoom LeBron NXXT Gen, o katerih bomo pisali danes.

Sezona, ki se bo zapisala v zgodovino

V tej zgodovinski sezoni LeBron praznuje dvajseto leto v ligi NBA in 20 let sodelovanja z znamko Nike. James svojo zapuščino nenehno gradi tudi zunaj igrišča, kar vključuje njegovo legendarno kolekcijo superg. Zato bomo, preden se lotimo vseh podrobnosti, le na hitro omenili druge kultne izdaje, ki so spremljale LeBronove vrhunske signature modele. To vključuje že ukinjeno linijo Soldier, Ambassador in Witness.

Vsi ti modeli so med košarkarji zelo cenjeni predvsem zaradi izjemnega oprijema in čvrstega gumijastega podplata, saj so bili izdelani predvsem za trde zunanje površine in igrišča. Velik bonus zanje je bilo tudi to, da so imeli nekaj čudovitih silhuet in barvnih odtenkov ter dostopne cene. Poglejmo, kakšen dodatek bo NXXT Gen k tej skupini.

“I Promise”

Barva, na katero se bomo osredotočili, se imenuje “I Promise” in če ste pozabili, je to ime šole, ki jo je LeBron leta 2018 odprl v svojem rojstnem mestu Akron v Ohiu. K temu ga je spodbudila raziskava o odstotku študentov, ki niso zaključili šolanja, kar je svetel primer kraljeve predanosti svojim koreninam, skupnosti in mlajšim generacijam. Prav tako lahko rečemo, da so ti odlični košarkarski copati izdelani z mislijo nanje.

Izdelani so z mrežastim zgornjim delom in poudarjenim dvojnim Swooshom, vsekakor imajo podoben (in privlačen) videz kot neverjetni LeBron XX, ki so bili prav tako namenjeni vzpostavljanju povezav med generacijami. Čevlje zaznamujejo neusklajene barve, saj je en čevelj odet v modro, drugi pa v živo oranžno barvo.

Praznovanje zapuščine

Če se posvetimo tehničnim specifikacijam, je čevelj opremljen z ukrivljenim vmesnim podplatom (del nad podplatom), ki je zelo prilagodljiv. Rezultat tega je hitra vrnitev energije, ki zagotavlja tudi odličen občutek na igrišču. LeBron morda ne igra v teh čevljih prepogosto, vendar veste, da preprosto obožuje tehnologijo Air v svojih supergah!

Zato enota Zoom Air v peti zagotavlja dodatno zaščito pred udarci, splošno udobje čevlja pa razširi prednja enota Zoom Turbo. Uporabljena je tudi tehnologija Nike Sphere, ki omogoča boljši pretok zraka in vodi toploto iz čevlja. Nato je pena cushlon skoraj enaka tisti, ki je uporabljena v vodilnem modelu XXs, zato lahko pričakujete, da bo občutek odličen. Nazadnje je podplat izdelan iz zelo trpežne prosojne gume, ki obljublja, da se bo odlično obnesla na zunanjih igriščih.

LeBronov impresivni življenjepis priča o njegovem talentu in zagonu, zato so superge Nike Zoom LeBron NXXT Gen “I Promise” primerno dopolnilo njegovi zapuščini. Ne glede na to, ali ste zagrizen LeBronov oboževalec ali ljubitelj športnih copat, so ti čevlji obvezen del vaše zbirke.