Kdo so najbolj podcenjeni igralci lige NBA?

Najbolj podcenjeni igralci v ligi NBA: Kdo si zasluži več pozornosti?

Vsi vemo, kdo so zvezdniki lige NBA. Jasno je, da je pozornost usmerjena v najboljše ekipe z največjim številom navijačev. LeBron James, Giannis Antetokounmpo, Steph Curry, Luka Dončić, Kevin Durant in Nikola Jokić. Njihova imena in kakovost poznajo izven meja košarke, zato smo se v tokratnem Grosbasket blogu usmerili v podcenjene košarkarje. Izbrali smo 5 podcenjenih igralcev v ligi NBA, ki si zaslužijo več pozornosti.

Kdo je podcenjen košarkar? Gre za vprašanje, na katerega je zelo težko odgovoriti. V veliki meri je to odvisno od medijske pokritosti ekipe in priljubljenosti igralca na družbenih omrežjih (predvsem highlightsi). Med podcenjene smo tokrat prišteli mlade košarkarje, ki na »neviden« način pomagajo svoji ekipi, kot ji le redkokdo.

Jaden McDaniels – Minnesota Timberwolves

Krilni center Minnesote je pravzaprav vsestranski košarkar, ki preseneča z zmožnostjo branjenja vseh položajev na parketu. 22-letni McDaniels je v tretji sezoni svoje kariere prav v vsaki pa je zapisal napredek v svoji igri in vseh aspektih le te. V ekipi ima svojo vlogo, ki jo izpolnjuje do pike natančno in jasno je, da bi bila Minnesota na mnogo slabšem položaju, če ne bi bilo McDanielsa.

11.4 točke – 3.9 skoka – 2.0 podaji – 1.0 blokada – 0.9 ukradene žoge – 30.5 minute

Markelle Fultz – Orlando Magic

Nekdanji prvi izbor lige NBA je končno prešel razburkan začetek svoje kariere. Po poškodbi v dresu Philadelphie 76ers, se je pridružil Orlandu, kar se je izkazalo za pravi blagoslov. Orlando Magic sicer ne zmagujejo veliko, je pa ekipa 80 % svojih zmag zapisala, ko je igral Fultz. Na položaju organizatorja igre si naloge deli še z Jalenom Suggsom in Colom Anthonyjem, a je prav on edini »pravi« organizator igre. S hitrim tempom igre, nenehnimi prestrezanji nasprotnikovih žog in odličnim razigravanjem soigralcev je Markelle Fultz na dobri poti tja, kjer bi moral biti.

13.0 točk – 4.0 skoki – 5.6 podaje – 1.5 ukradene žoge – 29.2 minute

Davion Mitchell – Sacramento Kings

Gre za košarkarja, ki bi ga lahko na tem seznamu nadomestil Gabe Vincent (Miami Heat), Kyle Kuzma (Washington Wizards), Quentin Grimes (New York Knicks) ali kdo drug. Branilec Sacramenta je v letošnji sezoni občutil padec forme, kar se tiče ofenzive, a se k sreči vedno lahko zanese na svoje obrambne zmogljivosti. Vsekakor priporočamo ogled tekme Sacramenta ali vsaj njegovih obrambnih utrnikov s tekme. Trener Mike Brown mora samo ugotoviti, kako bo lahko Mitchell zablestel v drugi enoti z napadalnega vidika, ki ga je krasil na univerzi Baylor in v pretekli sezoni.

5.6 točke – 1.3 skoka – 2.2 podaje – 0.5 ukradene žoge – 17.9 minute

Alperen Şengün  – Houston Rockets

Kdo bo prva violina Houston Rockets? Bo to Jalen Green, Kevin Porter Jr. ali Jabari Smith Jr.? Nihče od njih. To bi moral biti Alperen Şengün, 20-letni Turek, ki je bil leta 2021 izbran na 16. mestu. Trener Stephen Silas mu z vsako tekmo zaupa več, jasni pa so zametki igralca, ki ga že zdaj primerjajo s srbskim asom Nikolo Jokićem. V primerjavi s preteklo sezono je izboljšal svojo igro v slehernem pogledu. Virtuoz na centrskem položaju, ki ga čaka še mnogo let na najvišjem nivoju košarke.

14.9 točke – 8.8 skoka – 3.7 podaje – 0.8 ukradene žoge – 0.9 blokade – 28.2 minute

Nicolas Claxton – Brooklyn Nets

Kdo bi si mislil, da bo po odhodu Irvinga in Duranta ekipa Brooklyna podrejena Nicu Claxtonu in ne Benu Simmonsu? Le redkokdo, a zametki te odločitve so bili postavljeni že na začetku sezone. Tudi Claxton je napredoval z vsako sezono, a najbolj očiten je njegov napredek v obrambi. Postal je steber, trdnjava in branik domačega koša, kar jasno prikazujeta dve blokadi in pol na tekmo. Ob tem je še eden najbolj natančnih košarkarjev pri metu iz igre na ligaški ravni. S svojo željo po napredku in nenehnemu trudu bi lahko rekli, da resno pogleduje na lestvico najboljših centrov v ligi NBA.

12.7 točke – 9.0 skokov – 1.7 podaje – 2.5 blokade – 0.8 ukradene žoge – 29.3 minute

Kateri košarkarji si po vašem mnenju zaslužijo več pozornosti in so zato podcenjeni? Povejte nam.