Air Jordan Retro 3 ”Katrina”

O legendarnom statusu trojke pisali smo nedavno, ali Nike/Jordan opet potvrđuju kako uvijek mogu izbaciti model kojeg će svi pravi fanovi i kolekcionari bez sumnje htjeti imati.

Poseban značaj „Katrina“ trojka ima zato što njezina prva serija uopće nije bila dostupna u maloprodaji nego je 2006. godine puštena putem aukcija s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć žrtvama razornog uragana Katrina koji je 2005. godine pogodio savezne države od Floride do Texasa, a najviše Louisianu i Mississippi. Upravo zbog te veze pre-launch modela bit će na velikom block partyju u samom New Orleansu koji je vjerojatno i najteže pogođen ovom elementarnom nepogodom.

Katrina – jedna od najvećih elementarnih nezgoda u povjesti.

Tenisice krasi čist i jednostavan dizajn, a posebno se ističe crvena traka na srednjem dijelu iznad zračnog jastuka (tzv. mudguard) čime se u principu razlikuju od skoro svih ostalih izdanja trojke što je itekako dobar razlog za uvrstiti ih u vlastitu kolekciju.

Dodatno, stražnji dio neće imati NIKE AIR natpis kao originalna trojka nego će se tamo nalaziti Jordan Jumpan logo.

Naravno, legendarni slonovski print i tumbled koža su prisutni čime se se ovaj model savršeno uklapa u cjelogodišnju proslavu tridesete obljetnice dolaska originala.

Nakon ranije spomenutog pre-launcha, tenisica i dalje neće biti široko dostupna, ali naravno da smo u Grosbasketu osigurali dovoljnu količinu za sve prave fanove.

U ovom članku