Kad neki model dočeka svoj deseti „rođendan“ i to s tako uspunjenim „životom“ odmah mora biti jasno kako je riječ o nečem posebnom, kvalitetnom i legendarnom. Dakle, Hyperdunk. Kad je prvi model izašao 2008. godine postavljeni su temelji i granice koje mnogi modeli niti danas još ne mogu sanjati.

Prvi „maneken“ bio je nitko drugi nego Kobe Bryant. Prva reklama? Ako se ne možete sjetiti onda je dovoljno reći – skok preko jurećeg Aston Martina. Naravno, ovako dugovječna tenisica morala je imati i puno više od košarkaške legende i marketinške kampanje. S Hyperdunkom su predstavljeni Flywire tehnologija i Lunar podstava čime je praktički postavljen trend laganih performance košarkaških tenisica. Na sve ovo savršeno se poklopio američki Redeem Team na OI 2008. u Pekingu gdje je većina igrača (na svim pozicijama) nosila upravo ovaj model.

Sljedeći model doživio je svojevrsnu metamorfozu 2009. godine pod nazivom Hypermax i s većim fokusom da odgovara (krilnim) centrima pa su ovaj model nosili Chris Bosh, Carlos Boozer i Pau Gasol. No, već sljedeće godine vraćen je izvorni naziv, a možda se i sreća osmjehnula ovom modelu jer je te 2010. godine tenisicu promovirao Dirk Nowitzki na putu do pobjede u Finalu.

 

Potpisane Hyperdunk tenisice Dirka Nowitzky-a možete pronaći u našoj trgovini u Ljubljani.

Sljedeće godine, „Hyperdunk-er“ je bio Blake Griffin – slobodno proučite što je napravio te sezone. Olimpijske igre u Londonu bile su opet pozornica na kojoj je Hyperdunk „blistao“ na stopalima Lebrona, Griffina i Kyrieja.

Do sad već možete steći dojam o značaju tenisice koja se na temelju svoje kvalitete odlično brendirala i danas je postala jedna od omiljenih opcija velikog broja NBA igrača koji nemaju svoje signature modele ili ne žele nositi tuđe. Naime, unatoč svim nabrojanim velikim NBA igračima (a svakako treba još dodati Paula Georga, Draymonda Greena, Karl Anthony Townsa itd.) koji su nosili ovaj model, on je uvijek bio svačiji i ničiji. Tako sad na red dolazi i model za 2018.

Za razliku od prošlogodišnjeg izdanja, ovaj put će flyknit biti zamijenjen mesh materijalom na gornjem dijelu tenisice (neki 2017 modeli također su imali mesh). Dalje, otvori za vezice postavljeni su šire nego inače čime se dobiva čvršće „zaključavanje“ stopala. Tu je još i Zoom Air podstava kao provjereni element kojeg mnogi igrači iznimno cijene. Kod potplate možete očekivati jednako dobar grip kao i kod prethodnih modela tako da je, sve u svemu, ovaj model odličan nasljednik dinastije Hyperdunk.

Posebno zanimljivo bit će pratiti hoće li i ove godine tenisica biti jedna od omiljenih „meta“ umjetnika koji personaliziraju modele, što svakako postaje veliki trend.