Nakon pomalo razočaravajuće Četvorke, ponajprije zbog problema s obuvanjem, najjači košarkaški adut američkog branda se vraća s novim, u velikoj mjeri redizajniranim modelom. Bolje rečeno, sve je viđeno, ali ovaj put u malo drugačijem miksu, s još malo začina. Baš onako u Stephovom stilu.

Osobno mi je ovo, na prvi pogled, daleko najzanimljivije izdanje Curryjeve signature linije do sad, koje donosi jasan napredak u kvaliteti izrade, ali i korištenih materijala te dizajnu. Ipak, da li tenisica svojim karakteristikama prati raznolikost talenta najboljeg šutera svih vremena? Recimo da se trudi, jako se trudi.

Materijali na gornjištu čine se vrlo kvalitetni i izdržljivi te na jedan vrlo zanimljiv način surađuju i preklapaju se. Čarapa, koja je već viđena na prošlom izdanju, ovdje je puno bolja i nalazi se „pod oklopom“ čvrstog materijala koji izgleda kao čvršći Anafoam te pozicioniranjem na peti, prstima i vanjskoj strani stopala daje potrebnu čvrstoću i stabilnost pri promjenama smjera. Već spomenuta čarapa ovaj put nije niti malo problematična i omogućuje lagano obuvanje dok je „oklop“ možda ipak malo prečvrst, ali u kombinaciji s čarapom čini poprilično udobno gornjište.

Sustav vezivanja uistinu nije ništa novo te osim estetskog efekta ne donosi puno, ponajviše zbog čarape, koja ipak zahtjeva nešto više odnosno gornje ušice bliže peti da bi se postiglo adekvatno pristajanje. Međutim, i ovako odrađene vezice nisu mi predstavljale previše problema, iako su mogle dati više.

Podrška nije jača strana ove tenisice, međutim stabilnost to jest, što dobrim dijelom kompenzira prvo. Dosta širok prednji dio potplata te korektno odrađena peta daju ipak ocjenu više u odnosu na prijašnje modele.

Što se tiče potplata, za trakciju je odgovoran već uobičajeni Under Armourov pravocrtni odnosno kvadratni uzorak. Sama trakcija nije spektakularna, ali se pokazala sasvim solidnom na srednje čistom parketu. Međutim, dodatnu kvalitetu ili manu, ovisno o podlozi koju preferirate, jest činjenica da bi se zbog čvrste gume potplata Curry 5 vrlo vjerojatno dobro ponašao i na betonu. Apsorpcija je točno ono na što smo navikli od Under Armoura, a to je ugodan i udoban korak i doskok, ali ne puno više od toga dok je odaziv dosta bolji i spada u gornji dom.

Glavni forte modela Curry 5 ipak nije među performansama, nego je to dizajn koji je izrazito ugodan oku i odskače od svega do sad viđenog iz Under Armoura.

Svakako, radi se o tenisici vrijednoj vaše pozornosti, koja neće ostaviti bez daha, ali će sigurno mnoge iznenaditi. U Grosbasketu je Curry 5 dostupan u više colorwaya, koje redovito osvježavamo.