Ako dobro brojimo, Kyrie Irving je s prošlim modelom došao do više od 30 colorwaya (!) – od čega u Grosbasketu imamo desetak – i pokupio velike pohvale za njih te dobio priznanje u činjenici da su bile jedne od najpopularnijih tenisica među NBA igračima. Logično, s novom sezonom došlo je vrijeme za nove, bolje stvari.

Zato vam s dosta oduševljenja i velikim očekivanjima predstavljamo Kyrie 5 model! Za početak je najbolje uzeti u obzir što je sam Irving rekao u najavi:

„Kako bih opisao ovu tenisicu sedamnaestogodišnjoj verziji sebe jednom rečenicom – pogledaj što smo sve ostvarili! Čudesno je što se može stvoriti uz pomoć tehnologije koja čini dobro igračima. Nike je uvijek na odličan način želio biti bolji i raditi stvari za svoje signature sportaše s kojima će ih odvojiti od ostalih. Kyrie 5 je pravi korak u tom smjeru. Evolucija performansi od prvog do petog modela je nevjerojatna. Promatrajući tu evoluciju, pogled mi je obogaćen aspektima kulture koji pokreću modu i ideje. Kroz razne colorwaye pokušavam biti iskreniji i želim da oni budu relevantni, a nekad želim podržati druge u pričanju njihovih priča.“

Sestava Kyrie 5

Gore spomenuta tehnologija novitet je koji se zove Nike Air Zoom Turbo i koji je kreiran da podržava „brz i oštar“ stil igre. Sastoji se od zračnog jastuka ispod prednjeg dijela stopala s više manjih ćelija koje jamče brzi povrat energije.

Nike Air Zoom Turbo

Na ovo se nadovezuje Flywire stabilizacija koja fokusira cijelo stopalo na Zoom jedinicu u prednjem dijelu tenisice i potplata s elementima Kyriejevih tetovaža.

Kyrie 5

Od provjerenih i svima dragih detalja tenisica ima potplatu koja izlazi prema bočnom dijelu stopala, a još jedan zanimljiv novitet je „poklopac“ koji osim estetskog efekta nošenje petice čini još ugodnijim.

„Poklopac“

Naravno, već je i za ovu sezonu najavljen velik broj colorwaya, a pravi kolekcionari mogli bi uživati u činjenici da će neki od njih osim razlika u bojama imati i vrlo specifične funkcionalne i dizajnerske posebnosti.

Kyrie 5 “Taco” dolaze u Grosbasket 3.12.2018.

Sve u svemu, čini se kako je Kyrie smislio idealnog zadnjeg člana svoje prve petorke vlastitih tenisica.