Kevin Durant uvijek izgleda opušteno – dok ne napadne. Stil mu je rezerviran, ali igra mu je eksplozivna, teško ga je čuvati i nemoguće zaustaviti. KD12 napravljene su za njegovu dominaciju i beskrajnu energiju tijekom cijele utakmice s najnovijim Nike Air Zoom inovacijama.

Po prvi put kod “signature” tenisice, srednji sloj je modificiran tako da se Nike Air Zoom s punom duljinom mogao pričvrstiti na gornji dio. Sada izravno ispod stopala dobivate ultra-responzivnu podstavu od pete do prstiju, a dodatna Air Zoom jedinica smještena je u petu za još više eksplozivnosti na terenu.

Kad spominjemo teren, nije naodmet napomenuti kako se radi o modelu koji više “voli” parket od vanjskih podloga jer će, jednostavno i iskreno, na njemu duže trajati. A kad ste već na tom parketu, oslonite se na podršku Quad Axial Flywire tehnologije za detonaciju pokreta koja se aktivira svakim naglijim pokretom i daje vam prednost nad obrambenim igračima.

Model je inspiriran KD-ovom ljubavlju prema laganim majicama kratkih rukava tako da gornji dio tenisice od prvog obuvanja daje osjećaj prilagođenosti vašem stopalu. Sve ovo za rezultat ima nešto u čemu možete igrati i trenirati – cijeli dan, svaki dan, odnosno beskrajno.


Par zanimljivih komentara o modelu dao je i glavni dizajner Leo Chang: “KD je volio niske modele, ali je znao imati problema s ispadanjem stopala iz tenisice. Upravo zato želio je “lockdown” koji je rezultirao nešto višom tenisicom. Dodatno, već s ’90s Kid modelom željeli smo odati počast njemu dragom razdoblju povijesti i igre – na modernizirani način.”

Za inspiraciju, Durant je razgovarao s Changom o nekim od njegovih omiljenih tenisica dok je odrastao, a koje su uključivale modele Charlesa Barkleya, Pennyja Hardawaya i Michaela Jordana. Htio je uhvatiti bit 90-ih. “On nije poput Kobea, koji je želio biti dosljedan sa svojim tenisicama”, rekao je Chang. “Želio nas je natjerati da se mijenjamo i stvorimo novu estetiku kako bismo je unaprijedili.”


Većinske reakcije fanova i kupaca itekako su pozitivne pa svakako naglašavamo da uhvatite jedan od trenutno dostupnih modela ili neke od jednako atraktivnih koji su u najavi. Ako vam sve ovo nije dovoljna preporuka, pogledajte koju utakmicu Golden State Warriorsa u doigravanju i uvjerite se koliko je Kevin Durant ubojit u KD 12 modelu.