Kad god pravi fanovi čuju Tinker Hatfield i Quai 54, odmah znaju da počinje dobra priča.

Ako se uz neki novi model Jordanica spominje ime Tinkera Hatfielda u ulozi dizajnera, možemo biti sigurni da se radi o nečemu jako dobrom. Da bi bili još sigurniji u to, dovoljno je sjetiti se gdje je ova tenisica o kojoj pišemo doživjela svoju “premijeru”. Air Jordan Jumpman Diamond, naime, prvi put se ukazala u prigodnom colorwayu na svjetski poznatom Quai 54 prvenstvu ulične košarke u Parizu i to prilikom ovogodišnjeg jubilarnog 15. izdanja.

Air Jordan Jumpman Diamond Mid ”University Red”. Photo: Nike.com

S takvim uvodom odnosno temeljima, stvarno je jasno kako u našoj trgovini ili na webu možeš naći tenisicu koja je pun pogodak. Za početak, radi se o vrlo pouzdanom performace modelu s kojim možeš bez problema izaći na parket, ali i vanjske terene. Tenisica je iznimno lagana zbog materijala korištenih u izradi, a njezin glavni adut je stabilnost.Tajna ovih odličnih karakteristika je “skrivena” u samom imenu tenisice.

Dakle dijamantni dio (ili kavez kako ga je Tinker Hatfield nazvao) ima ulogu pojačavanja osjećaja sigurnosti kod nošenje tenisice, odnosno kod brzih pokreta, promjena kretanja i visokih skokova. Kako je “kavez” odmah jasno vidljiv oko stražnjeg dijela tenisice, on joj daje i upečatljivi vizualni identitet za kojeg mi mislimo da je jaaaaako dobar.

Air Jordan Jumpman Diamond Low “Black”.

Dodatni plus kod tenisice je što ona nije namijenjena određenom tipu igrača nego je, možemo reći, univerzalna. Kako bi ipak zadovoljili razlike u ukusima, Jumpan je pustio low i mid (koji je zapravo skoro pa klasični high) modele i naravno da su obje vrste dostupne kod nas. Kod višeg modela, svakako treba istaknuti da daje odličnu podršku gležnjevima što ih čini idealnim izborom za sve koji traže to u tenisici.

Air Jordan Jumpman Diamond Mid “Black”. Photo: sneakernews.com

Od dodatnih karakteristika još valja istaknuti Zoom Air tehnologiju i potplatu koja je na čistim parketima – čudesna. Na kraju, riječ je i o modelu koji za svoju kvalitetu ima super cijenu tako da vam svakako predlažemo da pregledate cijelu kolekciju, a zatim ih isprobate i nabavite.

Za još jedan dodatni bonus, podsjećamo i na cijelu Quai 54 kolekciju koju imamo u kojoj je nekoliko stvari koje treba nabaviti dok su još na zalihama.